Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014

Περί νέου Άτλαντος

Ο χρήστης Χ. Π. άφησε ένα νέο σχόλιο (*)
"Η κρυστάλλινη Θεολογία του, η θαυμαστή διάκριση του και η Αγιογραφικές , Πατερικές και Ιεροκανονικές θέσεις του, δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν από τους Γ.Ο.Χ.! Λοιπόν, κύριοι και κυρίες, αντιμετωπίστε τον ΄Ατλαντα του αντιοικουμενιστικού αγώνα και τα ξαναλέμε!" 

 κχ
Ο σημερινός Άτλας είναι ο υπέρμαχος της "ορθοδοξίας εν Καινοτομία" π. Ευθύμιος Τρικαμηνάς, αποτειχισμένος από την Εκκλησία της Καινοτομίας και τους επισκόπους της. Οι τελευταίοι μνημονεύουν τον οικοιυμενικό-καινοτόμο Βαρθολομαίο, πράγμα το οποίο ανάγκασε τον σημερινό "Άτλαντα" να απομακρυνθεί.

Άλλοι, μικρότεροι ίσως "άτλαντες", κι αυτοί εν Καινοτομία, δεν το αποφάσισαν, αρκούμενοι στην πολεμική των χαρακωμάτων με εικονικά πυρά.

Σήμερα κηρύσσεται η αίρεση του οικουμενισμού - σημ. για να είμαστε ακριβείς κηρύσσεται ο Σιωνισμός και επιβάλλεται οικονομικά ή δια των όπλων, με προκατασκευασμένους εχθρούς - και αυτή, υποστηρίζεται, ουδεμία σχέση έχει με Καινοτομία και καινοτομίες, όπως, για παράδειγμα, ήταν ο νεωτερισμός της προσθήκης των 13 ημερών στο Εορτολόγιο της Εκκλησίας.

Ο αποκαλούμενος "Άτλας" κρίνει συμβατή την αναστάτωση, που επέφερε στην Εκκλησία μια ψευδοσύνοδος, ληστρική μάλλον, διοργανωμένη πολιτικά, παρότι στο παρελθόν τρεις Τοπικές Σύνοδοι - μη πολιτικές σημειωτέον - την είχαν απορρίψει, καταδικάσει και αναθεματίσει. Επειδή λοιπόν δεν έχω υπόψη μου ποιες θέσεις αγιογραφικές, πατερικές και ιεροκανονικές μπορούν να στηρίξουν μια ψευδοσύνοδο έναντι των υπαρχουσών και καταδικαστικών της Γρηγοριανής εορτολογικής Καινοτομίας, πολύ θα παρακαλούσα τον κ. Χ.Π. να μας τις αναφέρει. Είναι αυτονόητο, δεν του ζητώ να μας καταθέσει το βάρος, που αίρει επί των ώμων του ο σημερινός "Άτλας" της Ορθοδοξίας ... "και τα ξαναλέμε" (sic).

(*) http://krufo-sxoleio.blogspot.gr/2014/08/blog-post_12.html  και σχόλια.

8 σχόλια:

Unknown είπε...

ΓΙΑΤΙ ΣΚΟΠΙΜΑ ΣΥΓΧΕΕΙΣ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΜΕ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ;

Δεν μας παρέδωσαν "πάτρια ημερολόγια" ο Χριστός και η Μία Αγία Εκκλησία του και το Εορτολόγιο των ορθόδοξων αγίων μας ακόμη "συμπληρώνεται" μέχρι την Συντέλεια των Αιώνων από τους Μάρτυρες και Ομολογητές της ορθόδοξης Πίστεώς μας...

Η Α΄ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΔΕΝ ΟΡΙΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΩΣ ΜΟΝΙΜΟ, "ΑΓΙΟ, ΠΑΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟ" ΑΛΛΑ ΚΑΘΟΡΙΣΕ ΜΟΝΟ ΤΟΝ "ΠΑΣΧΑΛΙΟ ΚΑΝΟΝΑ http://www.impantokratoros.gr/A004934E.el.aspx " ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΤΗΡΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ και οι "ημερολάτρες" ας σταματήσουν να διαστρεβλώνουν και να πλαστογραφούν τις Οικουμενικές και Πανορθόδοξες Συνόδους διαδικτυακά με "ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΟΛΑΤΡΙΑΣ ΤΟΥΣ". Τα ημερολόγια μεταβάλλονται στο πέρασμα του χρόνου, οι άγιοι Απόστολοι χρησιμοποίησαν και το "Μακεδονικό Ημερολόγιο".
Αμετάβλητο διαχρονικά είναι το Ορθόδοξο Δόγμα μας, που περιγράφεται συνοπτικά στο Σύμβολο της Πιστεώς μας, δηλαδή η αληθινή Ορθόδοξη Πίστη που μας παρέδωσε ο Θεάνθρωπος Χριστός και η ΜΙΑ αγία Εκκλησία Του για την Σωτηρία της αθάνατης ψυχής μας.
Βέβαια αν χρησιμοποιείται σήμερα το ημερολόγιο (νέο ή παλαιό) για να έχουμε οποιαδήποτε εκκλησιαστική (επι)κοινωνία(συμπροσευχές, συλλείτουργα και μνημόνευση αιρετικών) με παπικούς, προτεστάντες, μονοφυσίτες και άλλους αιρετικούς στα πλαίσια του σιωνιστικού Παγκοσμίου Συμβουλίου Παναιρετικών Εκκλησιών του αντίχριστου προδίδοντας την ΜΙΑ, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία του Χριστού, τότε είναι καταδικαστέο. Αν διατηρούμε την ορθόδοξη πίστη μας στον Θεάνθρωπο Αναστημένο Χριστό και δεν έχουμε καμιά εκκλησιαστική επικοινωνία με τους αιρετικούς και είμαστε αποτειχισμένοι από την σιωνιστική Παναίρεση του Οικουμενισμού και τους αλλόπιστους τότε δεν πρέπει να μας ενδιαφέρει ποιο ημερολόγιο χρησιμοποιούμε αλλά η Ενότητα της Εκκλησίας μας (ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ, ΠΡΟΣ ΕΦΕΣΙΟΥΣ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4, ΣΤΙΧΟΣ 5: "ΕΙΣ ΚΥΡΙΟΣ, ΜΙΑ ΠΙΣΤΗ, ΕΝ ΒΑΠΤΙΣΜΑ", δείτε και το βίντεο "ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ-ΠΑΠΙΣΜΟΣ", ομιλία του Επισκόπου Αυγουστίνου Καντιώτη https://www.youtube.com/watch?v=6CIw0bkazfk ) που πηγάζει από την Ορθόδοξη Πίστη και Ομολογία μας γιατί οδηγεί με την Χάρη του Θεού στην Σωτηρία της Αθάνατης Ψυχής μας.
Οι ημερολάτρες δεν "μαρτύρησαν" για τον Χριστό και την Μία Αγία Εκκλησία Του αλλά για τα ημερολόγια και κακώς τους εδίωκαν όταν έγινε η αλλαγή του ημερολογίου. Σήμερα με την Παναίρεση του Οικουμενισμού διώκονται οι αποτειχισμένοι από την Παναίρεση-Πανθρησκεία του Οικουμενισμού που δεν εντειχίζονται στην ασφάλεια των παράλληλων παράνομων ημερολατρικών αιρετικών Συνόδων-παρασυναγωγών σας οι οποίες δεν αγωνίζονται κατά του Οικουμενισμού αφού είναι εκτός της Εκκλησίας και για αυτό δεν διώκονται.
Η Εκκλησία ως Σύνοδος έχει δικαίωμα να αλλάξει μη δογματικά ζητήματα όπως το ημερολόγιο που χρησιμοποιεί και όχι μόνος του ένας Αρχιεπίσκοπος ή ο Πατριάρχης που σήμερα όλοι ανακάλυψαν ότι ήταν μασόνοι ο Χρυσόστομος Παπαδόπουλος και ο Μελέτιος Μεταξάκης αλλά τότε οι ημερολάτρες για ημερολόγια μόνο μίλαγαν... Έχουμε υποχρέωση να υπακούσουμε στην Εκκλησία και όχι στους αιρετικούς Επισκόπους και να αποτειχιστούμε όταν υπάρχει αίρεση και "όχι να δημιουργήσουμε αμέτρητες αιρετικές παράλληλες Συνόδους και παρασυναγωγές με οικουμενιστικό στην ουσία πνεύμα".
ΣΥΝΕΧΕΙΑ...

Unknown είπε...

ΣΥΝΕΧΕΙΑ...
Η ΠΡΩΤΗ ΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΤΟ 1902 ΑΠΟ ΤΟΝ οικουμενικό Πατριάρχη Ιωακείμ Γ΄ ΠΟΥ ΣΠΕΡΜΑΤΙΚΑ ΕΥΝΟΟΥΣΕ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕ "ΑΔΕΛΦΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΔΟΓΜΑΤΙΚΕΣ ΟΜΟΛΟΓΙΕΣ" ΔΕΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ ΓΙΑΤΙ ΕΓΙΝΕ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ ΓΝΩΣΤΗ ΕΥΡΥΤΕΡΑ ΚΑΙ Η ΑΛΛΑΓΗ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΛΟΓΟΣ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗΣ ΟΥΤΕ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΕΣ ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΣΥΝΟΔΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΟΔΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΚΑΤΗΡΓΗΣΑΝ Ο "ΑΛΑΘΗΤΟΣ" ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΠΑΠΑΣ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ, ΟΙ "ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΕΣ ΠΑΠΕΣ", ΟΙ ΜΟΝΟΦΥΣΙΤΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΙΔΡΥΣΟΥΝ ΠΑΡΑΣΥΝΑΓΩΓΕΣ ΨΕΥΤΟΣΥΝΟΔΟΥΣ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΑΝΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΤΟΥ ΑΝΡΙΧΡΙΣΤΟΥ.

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΣΕΒΕΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΟΔΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΕΔΕΙΞΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ ΗΜΕΡΟΛΑΤΡΕΣ, ΑΡΧΙΚΑ 3 ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ, ΠΟΥ ΑΠΟΚΟΠΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΓΙΑ ΜΗ ΔΟΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ (ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΘΑΙΡΕΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ) ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥΛΙΑΝΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΑΛΛΗΛΟΑΦΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΑΡΑΣΥΝΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΥΡΟΝΤΑΣ ΜΕΡΙΚΕΣ ΨΥΧΕΣ ΓΙΑΤΙ Ο ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΜΕΡΟΛΑΤΡΗΣ.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΔΕΛΦΟΙ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΟΙ ΗΜΕΡΟΛΑΤΡΕΣ ΤΩΝ ΑΜΕΤΡΗΤΩΝ ΠΑΡΑΣΥΝΑΓΩΓΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΣ "ΔΑΣΚΑΛΟΣ" ΗΜΕΡΟΛΑΤΗΣ ΔΗΘΕΝ ΤΗΣ "ΑΚΑΙΝΟΤΟΜΗΤΗΣ ΓΝΗΣΙΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ"... ΔΕΝ ΘΑ ΚΟΥΡΑΣΤΩ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΒΡΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΙ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ΗΜΕΡΟΛΑΤΡΕΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ "ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΩΝ ΝΕΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΩΝ" ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΑΓΙΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΙΑΣ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗΣ "ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ Ή ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ" ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.

ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΟΓΜΑΤΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΒΑΛΛΕΙ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΔΟΓΜΑ ΜΑΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΣΕΒΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ.

"ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΝΟΜΙΑΣ" ΞΕΚΙΝΟΥΣΕ ΒΕΒΑΙΑ ΑΠΟ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ "ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΑΝΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ" ΑΛΛΑ ΕΓΙΝΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΦΑΝΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ Η ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ ΠΟΤΕ;
ΤΑ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΜΕ ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΟΥΤΕ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ ΑΛΛΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΠΡΟΔΙΔΕΤΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΑΓΙΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ... ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΤΑΝ ΑΛΛΑΞΑΜΕ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ...
ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 2001 ΠΟΥ ΕΠΙΣΗΜΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΧΤΗΚΕ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ "ΑΛΑΘΗΤΟ" ΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΠΑ ΩΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΡΩΜΗΣ ΚΑΙ ΑΔΕΛΦΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΝ ΠΑΠΙΚΗ...
ΚΑΙ Η ΚΟΡΥΦΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΗΤΑΝ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΜΝΗΜΟΝΕΥΣΗ ΤΟΥ "ΑΛΑΘΗΤΟΥ" ΑΙΡΕΤΙΚΟΥ ΠΑΠΑ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ ΤΟ 2006 ΩΣ ΑΓΙΟΤΑΤΟΥ ΣΕ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗ ΑΙΡΕΣΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΕ ΠΛΕΟΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΦΑΝΕΡΑ ΩΣ ΑΓΙΟΤΑΤΗ ΚΕΦΑΛΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ ΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΠΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΝ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟ ΧΡΙΣΤΟ . Ιδού και εδώ το βίντεο ντοκουμέντο της μνημόνευσης http://www.youtube.com/watch?v=WzFefJUAyZ8 από την μετάδοση διεθνών ΜΜΕ, που δημοσιεύεται χωρίς αιδώ και με περηφάνια! στην σελίδα http://papalvisit.ecupatriarchate.org/ του αιρεσιάρχη Οικουμενιστή Βαρθολομαίου όπου επίσης μπορείτε να το εντοπίσετε.
....

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:
ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ Κατά του Οικουμενισμού
(ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣ)
ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ "Η ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ ΜΟΥ" από την Παναίρεση του Οικουμενισμού, από τον Ευστάθιο Μοσχοβίτη http://www.freevolition.gr/orthodoxy-homology.htm (συμπληρωμένο)

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

ΓΙΑΤΙ ΣΚΟΠΙΜΑ ΣΥΓΧΕΕΙΣ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΜΕ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ;

κχ
Σύμφωνα με το δικό σας ασύγχυτο Ορθόδοξο Εορτολόγιο σήμερα έχουμε 16 Αυγούστου και αν ρωτούσατε τον ιερέα της ενορίας σας ποιο γεγονός μνημονεύει, ποιον άγιο, όσιο, ή Μάρτυρα τιμά η Εκκλησία, θα σας απαντούσε : Σήμερα η Εκκλησία μνήμην ποιείται της εξ Εδέσσης αχειροποιήτου εικόνος του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, ήτοι του αγίου Μανδηλίου. Διομήδους Μάρτυρος. Γερασίμου οσίου, του εν Κεφαλληνία. Τιμοθέου επισκόπου Ευρίπου.

Αν όμως είχατε κάποιον γνωστό σας μοναχό, ιερομόναχο, ή ηγούμενο στο άγιον Όρος, ή αλλού, θα σας απαντούσε : Μνήμην ποιούμεθα των οσίων Ισαακίου, Δαλμάτου και Φαύστου. Σαλώμης της μυροφόρου. Θεοδώρας οσίας, της εν Θεσσαλονίκη. Εμείς εδώ έχουμε 3 Αυγούστου.

Ποιο θα ήταν, σας ρωτώ, το δικό σας συμπέρασμα ; Ποιος βρίσκεται σε σύγχυση και ποιος είναι ο ασύγχυστος ; Ο ιερέας της ενορίας σας ή ο μοναχός, ο ιερομόναχος, ή ο ηγούμενος σε κάποιο Μοναστήρι ; Άλλους αγίους έχει για τις 16 Αυγούστου η Εκκλησία και άλλους τα Μοναστήρια ; Άλλη είναι η Εκκλησία των πόλεων, διαφορετική η Εκκλησία των Μοναστηριών , ή μήπως τα Μοναστήρια αποτελούν μορφή παραεκκλησίας - είναι εκτός Εκκλησίας - και δεν μας το έχει πει κανείς ;

Μου φαίνεται δεν το έχετε καταλάβει ακόμη, ότι η νεοημερολογίτικη εκκλησία, είναι η εκκοσμικευμένη εκκλησία και ότι η εκκλησία των Μοναστηριών, είναι ο,τι απέμεινε μετά το ξήλωμα που έγινε το 1924.

Τούτα βέβαια έπρεπε να τα λένε άλλοι. Μοναχοί, ιερομόναχοι και ηγούμενοι, όφειλαν να φωνάζουν με ένα στόμα ότι μας χάλασαν. Δεν λένε όμως τίποτα, ίσως, χάριν του εθνικού συμφέροντος, όπου όμως τα έθνη χάνονται - προτιμώνται εκείνα με απώτατο ιστορικό παρελθόν - και ένας πολτός από ανθρώπινες σάρκες ετοιμάζεται να φτιάξει τον πολλά υποσχόμενο νέο μας κόσμο. Τον κόσμο της παγκοσμιοποίησης και της οικουμενικής τάξης των σιωνιστών. Άλλωστε, όπως γράψατε, τα ημερολόγια μεταβάλλονται και είμαστε ώριμοι, σε λίγο, να υποδεχθούμε αυτό που δια νόμου (και ποινής) θα καταργήσει τα μέχρι τούδε γνωστά.

Unknown είπε...

ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΑΛΗΘΙΝΑ ΣΤΗΝ ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΟΤΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΑΝΤΩΝ!!! ΓΙΑΤΙ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ http://www.freevolition.gr/orthodoxy-homology.htm ...
ΣΥΝΕΧΕΙΑ...

ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΕΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΩΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!!! ΑΛΛΑ ΕΑΝ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΗΜΕΡΟΛΑΤΡΕΣ ΝΙΩΘΟΥΝ ΣΥΓΧΥΣΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΟΡΘΩΜΕΝΟ ΙΟΥΛΙΑΝΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ; ΙΔΟΥ: http://www.impantokratoros.gr/A004934E.el.aspx . ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΛΕΟΝ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΜΠΕΡΔΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ…

ΟΙ ΑΓΙΟΡΕΙΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟ ΝΕΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ, ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΔΟΓΜΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ... ΑΡΚΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΤΩΝ ΑΜΕΤΡΗΤΩΝ ΠΑΡΑΣΥΝΑΓΩΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΑΘΑΝΑΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ...
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΤΩΝ ΑΜΕΤΡΗΤΩΝ ΠΑΡΑΣΥΝΑΓΩΓΩΝ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΙΧΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΗΜΕΡΟΛΑΤΡΕΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ…


ΣΤΟΝ ΑΧΡΟΝΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΑΓΙΟ ΘΕΟ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΑ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΟΥΤΕ ΜΕΤΑΒΑΛΛΟΥΝ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ, ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΔΟΓΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ... ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΔΕΝ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΟΡΘΩΜΕΝΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ...

ΩΣΤΟΣΟ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΙ ΑΛΗΘΙΝΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΗ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΑΝΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΜΕ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΑΛΑΘΗΤΟ ΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΠΑ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ, ΟΥΤΕ ΒΕΒΑΙΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΠΑΡΑΣΥΝΑΓΩΓΕΣ (ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΚΑΙ ΑΝΕΠΙΣΗΜΕΣ) ΜΕ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ...
ΣΥΝΕΧΕΙΑ...

Unknown είπε...

ΣΥΝΕΧΕΙΑ...
Ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος μας διδάσκει να μην προσέχουμε στα ημερολόγια και στην παρατήρηση του χρόνου γιατί ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ «μήνες και ήλιος και περίοδος ενιαυτών», και ο ουρανός συνεορτάζει μαζί μας πάντοτε αρκεί εμείς να επιτελούμε τις εορτές με καθαρή συνείδηση και τηρώντας τις εντολές του Άχρονου Θεού, τότε ακόμη και για την εορτή του Πάσχα δεν υπάρχει πρόβλημα πότε θα την εορτάσουμε (ΕΠΕ 34, 180). Αρκεί να είμαστε εντός της Ορθόδοξης Διαχρονικής Μίας, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας του Χριστού, όπως διδάσκει ο "Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος: «Ουδέν ωφελεί βίος ορθός δογμάτων διεστραμμένων» (ΕΠΕ 23, 492 - 494)",ώστε να είμαστε αποτειχισμένοι, απομακρυσμένοι από την οικουμενική πανθρησκεία και τις αιρέσεις του αντιχρίστου, δηλαδή, να μην έχουμε οποιαδήποτε εκκλησιαστική κοινωνία, μνημόνευση αιρετικών, δήθεν ορθόδοξων οικουμενιστών, παπικών, προτεσταντών, μονοφυσιτών, ούτε συλλείτουργο, και συμπροσευχή με άλλους αιρετικούς και αλλόπιστους.
[Προχωρῶν περαιτέρω καί διδάσκων ὁ ἅγιος (Ιωάννης ο Χρυσόστομος) διά τό ὅτι ὁ Θεός δέν θά μᾶς κρίνη διά τήν παρατήρησι τοῦ χρόνου, ἀλλά διά τίς παραβάσεις τῶν ἐντολῶν ἀναφέρει τά ἑξῆς: «Ὅτι γάρ οὐδείς λόγος καιρῶν τῷ Θεῷ καί παρατηρήσεως τοιαύτης, ἄκουσον αὐτοῦ δικάζοντος · Πεινῶντά με εἴδετε, φησί, καί ἐθρέψατε, διψῶντα, καί ἐποτίσατε, γυμνόν, καί περιεβάλετε · καί τοῖς ἐξ εὐωνύμων τά ἐναντία τούτοις ἐγκαλεῖ. Καί πάλιν ἄλλον ἐπεισαγαγών ἐπί μνησικακίᾳ κολάζει · Πονηρέ γάρ, φησί, δοῦλε, πᾶσαν τήν ὀφειλήν ἐκείνην ἀφῆκά σοι· οὐκ ἔδει καί σέ ἐλεῆσαι τόν σύνδουλόν σου, ὡς καί ἐγώ σε ἠλέησα; Πάλιν τάς παρθένους, ἐπειδή ἔλαιον οὐκ εἶχον ἐν ταῖς λαμπάσι, τοῦ νυμφῶνος ἀπέκλεισεν · ἕτερον, ἐπειδή ἔνδυμα γάμου οὐκ ἔχων εἰσῆλθεν, ἀλλά ρυπαρά ἠμφίεστο ἱμάτια, πορνείαν καί ἀκαθαρσίαν περιβεβλημένος · ὅτι δέ τῷ δεῖνι μηνί καί τῷ δεῖνι ἐποίησε τό πάσχα, οὐδείς ἐκολάσθη ποτέ οὐδέ ἐνεκλήθη. Καί τί λέγω περί ἡμῶν τῶν ἀπηλλαγμένων πάσης τοιαύτης ἀνάγκης, καί ἄνω πολιτευομένων ἐν τοῖς οὐρανοῖς, ἔνθα μῆνες, καί ἥλιος, καί σελήνη, καί ἐνιαυτῶν περίοδος οὐκ ἔστιν;» (ΕΠΕ 34, 180).
Τά βασικά σημεῖα ἐδῶ τῆς διδασκαλίας τοῦ ἁγίου εἶναι ὅτι καί δι’ αὐτήν τήν ἑορτή τοῦ Πάσχα δέν ὑπάρχει πρόβλημα διά τό πότε θά τήν ἑορτάσωμε, ἀρκεῖ νά ἑορτάσωμε μαζί μέ τήν Ἐκκλησία. Τό ὅτι δέ εἰς τόν οὐρανό δέν ὑπάρχουν «μῆνες καί ἥλιος καί περίοδος ἐνιαυτῶν» δείχνει ὅτι ὁ οὐρανός συνεορτάζει μαζί μας πάντοτε, ὁσάκις ἐμεῖς ἐπιτελοῦμε μέ καθαρά συνείδησι τίς ἑορτές. Εἰς τό τέλος τῆς ὁμιλίας του ἀναφέρει ὁ ἅγιος τήν κατάκρισι τήν ὁποία ὑφίσταται κάποιος πού προξενεῖ σχίσμα ἐξ αἰτίας τοῦ χρόνου. Λέγει ἐπ’ αὐτοῦ τά ἑξῆς: «Τό μέν γάρ τῷδε ἢ τῷδε χρόνῳ νηστεῦσαι οὐκ ἔγκλημα, τό δέ σχίσαι Ἐκκλησίαν, καί φιλονείκως διατεθῆναι, καί διχοστασίας ἐμποιεῖν, καί τῆς συνόδου διηνεκῶς ἑαυτόν ἀποστερεῖν, ἀσύγγνωστον καί κατηγορίας ἄξιον, καί πολλήν ἔχει τήν τιμωρίαν» (ΕΠΕ 34, 190). Δείτε και στις σελίδες 241- 242, από το βιβλίο: "Ἡ Διαχρονικὴ Συμφωνία τῶν Ἁγίων Πατέρων γιὰ τὸ Ὑποχρεωτικὸ τοῦ 15ου Κανόνος τῆς Πρωτοδευτέρας Συνόδου περὶ Διακοπῆς Μνημονεύσεως Ἐπισκόπου Κηρύσσοντος ἐπ’ Ἐκκλησίας Αἵρεσιν", του Ιερομόναχου Ευθυμίου Τρικαμηνά, Degiorgio εκδόσεις, Τρίκαλα 2012. Το βιβλίο διανέμεται δωρεάν http://www.freevolition.gr/15.pdf . ]

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Τά βασικά σημεῖα τῆς διδασκαλίας τοῦ ἁγίου (Ιωάννη του Χρυσοστόμου) εἶναι ὅτι καί δι’ αὐτήν τήν ἑορτή τοῦ Πάσχα δέν ὑπάρχει πρόβλημα διά τό πότε θά τήν ἑορτάσωμε, ἀρκεῖ νά ἑορτάσωμε μαζί μέ τήν Ἐκκλησία. Τό ὅτι δέ εἰς τόν οὐρανό δέν ὑπάρχουν «μῆνες καί ἥλιος καί περίοδος ἐνιαυτῶν» δείχνει ὅτι ὁ οὐρανός συνεορτάζει μαζί μας πάντοτε, ὁσάκις ἐμεῖς ἐπιτελοῦμε μέ καθαρά συνείδησι τίς ἑορτές.

κχ
Αφού είναι έτσι, τότε ερρέτωσαν οι Νηστείες. Στον ουρανό κανείς δεν νηστεύει. Άχρηστα και τα Μεσονυκτικά, οι Όρθροι και οι Εσπερινοί ; Ερρέτωσαν όμως και τα ιερά Μυστήρια, αφού εκεί «οὔτε γαμοῦσιν οὔτε γαμίζονται».

οἱ υἱοὶ τοῦ αἰῶνος τούτου γαμοῦσι καὶ ἐκγαμίζονται· 35 οἱ δὲ καταξιωθέντες τοῦ αἰῶνος ἐκείνου τυχεῖν καὶ τῆς ἀναστάσεως τῆς ἐκ νεκρῶν οὔτε γαμοῦσιν οὔτε γαμίζονται

Σας έμαθαν ότι δέν ὑπάρχει πρόβλημα διά τό πότε ἑορτάζουμε, ἀρκεῖ νά ἑορτάζουμε μαζί μέ τήν Ἐκκλησία και ἐπιτελοῦμε μέ καθαρά συνείδησι τίς ἑορτές. Αλλά λερώσατε τη συνείδηση, την κάνατε ακάθαρτη. Οι ουρανοί δεν συνεορτάζουν όποτε εμείς θέλουμε. Όποτε εκείνοι θέλουν «σήμερον ΤΑ ΑΝΩ τοῖς κάτω συνεορτάζει καί τά κάτω τοῖς ἄνω συνομιλεῖ», όποτε εκείνοι βουλήθηκαν, όρισαν το «Ἰδού γάρ εὐαγγελίζομαι ὑμῖν χαράν μεγάλην ἥτις ἔσται παντί τῷ λαῷ, ὅτι ἐτέχθη ὑμῖν σήμερον Σωτήρ». Στα λόγια καλοί είστε, κρατάτε το Δόγμα στα λόγια, τα έργα σας όμως "ζέχνουν", δεχόμενοι να συνεορτάζετε παρέα με τους άλλους. Τους ακάθαρτους άλλους.

Μάθατε ότι αυτό το "σήμερον" είναι το αδιάστατο παρόν, τις διαστάσεις του οποίου κάποιοι σοφοί τις μέτρησαν και τις βρήκαν λάθος. Τις διόρθωσαν, το δεχθήκατε και τις πήρατε. Το αδιάστατο παρόν, εμετρήθη, εζυγίσθη και εκρίθη, βρέθηκε λειψό ! Άλλαξε. Έγινε ακριβέστερο, τελειότερο, και νέο αδιάστατο παρόν προέκυψε !! Μπράβο σας και ειλικρινά, κρίμα στους προγόνους που είχατε. Εκείνοι, τουλάχιστον, είχαν την ευστροφία κι έφτιαξαν άγαλμα "τω αγνώστω θεώ", τις διαστάσεις του οποίου (: φύσει θεὸς ὢν καὶ ἄνθρωπος) και δέχθηκαν και πίστεψαν. Δεν τόλμησαν όμως να τις διορθώσουν, όπως κάνουν και έκαναν οι συνεορταστές σας. Διόρθωσαν την εκπόρευση του Αγίου Πνεύματος και τώρα συντονίζουν τον χρόνο αυτής της εκπόρευσης. Δεν πρέπει να μένει κανείς παραπονούμενος.

Unknown είπε...

ΣΤΙΣ ΕΣΧΑΤΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΗ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ-ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ, ΝΑ ΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΛΑΒΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ 666 ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΘΑΝΑΤΗ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ… ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΑΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟ ΧΡΙΣΤΟ Ή ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ…

ΥΒΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΘΕΟΦΟΡΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΨΕΥΔΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΝΤΕΙΧΙΣΜΕΝΟΙ ΗΜΕΡΟΛΑΤΡΕΣ ΣΤΙΣ ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΥΝΑΓΩΓΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΝΗΜΟΝΕΥΟΥΝ ΟΥΤΕ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΟΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΟΥΤΕ ΣΥΝΕΟΡΤΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΤΩΝ ΑΜΕΤΡΗΤΩΝ ΠΑΡΑΣΥΝΑΓΩΓΩΝ... ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΑΓΙΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΑ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ. ΓΙΑΤΙ Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΑΘΑΝΑΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΔΟΓΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ...

Ο άχρονος Άγιος Θεός στην Δευτέρα Παρουσία του θα μας ελέγξει για τα ημερολόγια που επιλέξαμε να χρησιμοποιούμε ή για τον αν διατηρήσαμε ενωμένοι με τον λόγο και τα έργα μας αλώβητη την αληθινή διαχρονικά ΑΜΕΤΑΒΛΗΤΗ Ορθόδοξη Πίστη του αναστημένου Χριστού και των αγίων Θεοφόρων Πατέρων της Μίας Αγίας Εκκλησίας μας;
"Η αγία Παράδοση της Εκκλησίας μας" βρίσκεται στην Ορθόδοξη Πίστη που μας μετέδωσε ο Χριστός εν Αγίω Πνεύματι και διέδωσαν οι Άγιοι Θεοφόροι Πατέρες μας και ΟΧΙ στα ημερολόγια των δαιμονισμένων θρασύδειλων συκοφαντών ημερολατρών αιρετικών μασόνων αντίχριστων σιωνιστών.

(Κάποιος ἀπό τούς ζηλωτές Πατέρες τοῦ ἁγ. Ὄρους, σέ συζήτησι πού εἴχαμε μοῦ ἀνέφερε ὅτι τά δύο πτερά μέ τά ὁποῖα πετάει κάποιος εἶναι τό ἕνα ἡ πίστις καί τό ἄλλο τό ἡμερολόγιο. Προφανῶς ὁ συνομιλητής ἔκανε σύμπτηξι, καί στό ἕνα πτερό τῆς πίστεως ἐτοποθέτησε καί τά ἔργα, ὥστε νά μείνη ἐλεύθερο τό δεύτερο, γιά νά τοποθετήση ἐκεῖ τό ἡμερολόγιο. … Σελίδες 241- 242. "Ἡ Διαχρονικὴ Συμφωνία τῶν Ἁγίων Πατέρων γιὰ τὸ Ὑποχρεωτικὸ τοῦ 15ου Κανόνος τῆς Πρωτοδευτέρας Συνόδου περὶ Διακοπῆς Μνημονεύσεως Ἐπισκόπου Κηρύσσοντος ἐπ’ Ἐκκλησίας Αἵρεσιν", του Ιερομόναχου Ευθυμίου Τρικαμηνά, Degiorgio εκδόσεις, Τρίκαλα 2012. Το βιβλίο διανέμεται δωρεάν http://www.freevolition.gr/15.pdf )

http://www.freevolition.gr/orthodoxy-homology.htm

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

ΣΤΙΣ ΕΣΧΑΤΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑΣ ... ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ... ΝΑ ΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΛΑΒΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ 666 ... ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ

κχ
Και αν μας ρωτήσει, τι απάντηση θα δώσουμε ;

22 πολλοὶ ἐροῦσίν μοι ἐν ἐκείνῃ τῇ ἡμέρᾳ, Κύριε Κύριε, οὐ τῷ σῷ ὀνόματι προεφητεύσαμεν, καὶ τῷ σῷ ὀνόματι δαιμόνια ἐξεβάλομεν, καὶ τῷ σῷ ὀνόματι δυνάμεις πολλὰς ἐποιήσαμεν; 23 καὶ τότε ὁμολογήσω αὐτοῖς ὅτι οὐδέποτε ἔγνων ὑμᾶς· ἀποχωρεῖτε ἀπ' ἐμοῦ οἱ ἐργαζόμενοι τὴν ἀνομίαν.

Οι σημερινοί προφήτες σε λάθος χρόνο προφητεύουν. Έγραφε ο προφήτης Ησαΐας :

"τὰς νουμηνίας ὑμῶν καὶ τὰ σάββατα καὶ ἡμέραν μεγάλην οὐκ ἀνέχομαι· νηστείαν καὶ ἀργίαν 14 καὶ τὰς νουμηνίας ὑμῶν καὶ τὰς ἑορτὰς ὑμῶν μισεῖ ἡ ψυχή μου· ἐγενήθητέ μοι εἰς πλησμονήν, οὐκέτι ἀνήσω τὰς ἁμαρτίας ὑμῶν.".

Τώρα εμείς δεν έχουμε Σάββατα, έχουμε Κυριακές και οι "νουμηνίες" μας (= νέος μην) είναι άλλες από τις παλαιές του προφήτη Ησαΐα. Είναι εκείνες των πατέρων των Οικουμενικών Συνόδων τις οποίες άλλαξαν οι αστρονόμοι του πάπα. Αυτές θέλετε, αυτές έχετε, δικαίωμά σας. Κρατήστε της και αφήστε ήσυχους εμάς. Ασχοληθείτε με άλλους και με άλλα, όχι μαζί μας.

Υστερόγραφο
Ημερολάτρες δεν είναι οι αιρετικοί, οι μασόνοι, οι αντίχριστοι σιωνιστές. Και οι παλαιοημερολογίτες, τους οποίους βάζετε εσείς μέσα με τον ακάθαρτο νου που έχετε. Οι πρώτοι, μαζί κι εσείς, είσαστε "ημεροκλάστες", αφού πλέον ζείτε στο νέο, βελτιωμένο και ακριβές παρόν, που σας έφτιαξαν και μετά χαράς δεχθήκατε. Έχετε πλέον το δικό σας αδιάστατο "σήμερον". Γίνατε άχρονοι ! Μπράβο σας.

Εμείς οι παλαιοημερολογίτες είμαστε φίλοι των ημερών και ίμεροι, με την έννοια της προς τον Κύριο και Θεό ημών σφοδρής επιθυμίας.

Περισσότερο δεν θα ασχοληθώ μαζί σας και μην κάνετε άλλο κόπο να σχολιάσετε. Άλλωστε, τα ίδια και τα ίδια γράφετε. Τέλος.