Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Περί κτιστού και άκτιστου χρόνου

 Ανώνυμος
ο αδιάστατος χρόνος παρέμεινε αδιάστατος. Οι 13 ημέρες μπήκαν στον δικό μας κτιστό χρόνο. Μήν κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις. Αδικείς τον εαυτό σου.

κχ
Πέραν αυτών που έγραψα (*), επειδή δεν θέλω να αδικώ τον εαυτό μου, επειδή προτιμώ να με αδικούν παρά να αδικώ, τέλος, επειδή αυτός που είναι στα λίγα άδικος είναι και στα πολλά, θα παρακαλούσα τον Ανώνυμο, που έγραψε να μην αδικώ τον εαυτό μου και να μην κάνω ότι δεν καταλαβαίνω, να μας δώσει την απάντηση, αφού διαβάσει τα παρακάτω.

"ἀλλ᾿ οὐ διὰ τὸν τόπον τὸ ἔθνος, ἀλλὰ διὰ τὸ ἔθνος τὸν τόπον ὁ Κύριος ἐξελέξατο" (2Μκ. ε΄ 19)

Αν ισχύει το παραπάνω, και ο τόπος δεν αγιάζει τον άνθρωπο, αλλά ο άνθρωπος αγιάζει τον τόπο, τότε έχουμε : Δεν αγιάζει ο χρόνος τον άνθρωπο, αλλά  ο άνθρωπος αγιάζει τον χρόνο. Με τον χρόνο (ημερολόγιο) που είχαμε προ Καινοτομίας, νέφος μαρτύρων, αγίων και οσίων πατέρων αγίασαν και τον άγιασαν, αφού ζώντες έγιναν δοχείο και φωνή του Αγίου Πνεύματος ( Σύμβολο Πίστεως ). Είναι έτσι, ή δεν είναι ;

Ήρθαν όμως κάποιοι αιρετικοί, βρήκαν και μερικούς φυγόμυαλους δικούς μας ιεράρχες και μας είπαν ότι όλα αυτά, είχαν γίνει με λάθος χρόνου. Μας είπαν δηλαδή, αφού σε λάθος χρόνο άγιασαν, δεν είναι όπως εμείς νομίζουμε. Ο σωστός χρόνος βγάζει και σωστούς αγίους, ο χρόνος αγιάζει τον άνθρωπο, μάλιστα δε, επί αποδείξει. Η αστρονομία δεν επιδέχεται αμφισβήτηση, άρα δικαίως, "οι πατέρες ημών υπήρξαν ατυχή θύματα του αρχεκάκου ΄Όφεως". Ο Βαρθολομαίος με τον Φραγκίσκο τους κάνουν, και οι προκάτοχοι αυτών τους έκαναν, Μνημόσυνα αιτούμενοι προς τον Κύριο να τους συγχωρέσει.

Πάντως, σύμφωνα με τα άγια Γράμματα - όχι με τις μετρήσεις των άστρων - ο κτιστός άνθρωπος και ο κτιστός χρόνος καθίστανταιι μέτοχοι του αδιάστατου παρόντος (σήμερον, χρόνος), όταν ο εν χρόνω άνθρωπος γίνεται κατά Χάριν φωτοφόρος. Τότε και ο χρόνος γίνεται αδιάστατο παρών και όχι όταν εμείς βάζουμε 13 ημέρες.

Τον είχαμε αυτό το χρόνο, τον ζούσαμε, αλλά κακόφρονοι και εκκοσμικευμένοι Ποιμένες τον κατάργησαν, τον διόρθωσαν, τον έφεραν στα μέτρα μας. Όποιος ακολουθεί το λανθασμένο ημερολόγιο (παλαιό χρόνο) είναι σχισματικός και αιρετικός ! Προς επιβεβαίωση, έχουμε τους εντελώς πρώιμα καταξιωθέντες της αγιότητας, τραβηγμένης όμως "από τα μαλλιά", όπως συνηθίζουμε να λέμε.

Έγραφε ένας Παλαιοημερολογίτης

(*)  Σωστά, οι 13 ημέρες μπήκαν στον δικό μας κτιστό χρόνο για να τον κάνουν άκτιστο. Το άκτιστο είναι ακριβές, δεν έχει ατέλειες. Πρέπει να είναι όλα τέλεια επί αποδείξει, ακόμη κι εμείς, όταν αγοράζουμε ένα κουτί σπίρτα πρέπει να ζητάμε απόδειξη. Εξακολουθώ να αδικώ τον εαυτό μου.

Περισσότερα, βλέπε  http://apotixisi.blogspot.gr/2014/08/blog-post_30.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: