Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Κυριακή 3 Αυγούστου 2014

Η διένεξη σχετικά με το "Δυνάμει" και το "Ενεργεία" της Ημερολογιακής Καινοτομίας


«πράξις γὰρ ἐπίβασις θεωρίας· ἐκ τοῦ σώματος τῇ ψυχῇ φιλοπόνησον ... τελεώτατον δὲ τῶν ὄντων γνῶσις Θεοῦ»
Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου,
Λόγος α’ , 12 τ. 4 σ. 276

Αγαπητέ κύριε Γιαννόπουλε,

 Σας ευχαριστώ για το πληροφοριακό υλικό που μου στείλατε (*). Κατά την ταπεινή μου γνώμη, όλα αυτά δεν θα υπήρχε λόγος να γραφούν, αν είχε αποσαφηνισθεί το "Δυνάμει" και το "Ενεργεία", που στάθηκε αφορμή για τη διάσπαση του εκκλησιαστικού σώματος μετά την καθιέρωση της εορτολογικής - ονομάζεται και - διόρθωσης (sic). Για το συγκεκριμένο θέμα που προέκυψε με την Καινοτομία, το πρώτο (Δυνάμει) δεν σημαίνει "δυνητικά", σημαίνει δυναμικά : εν δυνάμει, κατά δύναμιν, δηλαδή κατά θεωρία, όπως είθισται να είναι τα αφορώντα στη Θεολογία. Το δεύτερο (Ενεργεία) σημαίνει, όπως λέει και η λέξη, "εν-έργω", δηλαδή εν τη πράξει, κατ΄εφαρμογήν ή έμπρακτα.

 Κατόπιν αυτών, δεν μπορεί ποτέ να γίνεται λόγος για "δυνάμει σχίσμα", αφού το σχίσμα πάντοτε έπεται και έμπρακτα φανερώνει τις δυνάμει θεολογικές - θεωρητικές δηλονότι - εισηγήσεις ή προτάσεις. Και πώς ; θα με ρωτήσετε. Με την αποδοχή και την εφαρμογή, απαντώ, των "δυνάμει" ή "εν δυνάμει", πλανεμένων δοξασιών. Στην προκειμένη περίπτωση της Καινοτομίας ήταν η θεωρία του συνεορτασμού μετά των αιρετικών των εορτών της Χριστιανοσύνης, βαθύτερα δε, η θεοκρασία

Επί των γραφομένων μου επικαλούμαι το «πράξις γὰρ ἐπίβασις θεωρίας» του αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου. Δεν είναι, νομίζω, υπερβολή αν προσθέσω ότι όλη μας η ζωή είναι "επίβασις" κάποιας θεωρίας.

 Το έργο της εξουδετέρωσης των δυνάμει ή θεωρητικών πλανών επιτέλεσαν οι Οικουμενικές Σύνοδοι και "η ήρα ξεκαθάρισε από το στάρι". Αποκλείσθηκαν και απορρίφθηκαν όλες οι θεωρίες - διανοήματα ακαθάρτου καρδίας, δυστυχώς ανθρώπων της Εκκλησίας, από τους εν Αγίω Πνεύματι λαμπρυνθέντας αγίους και εκκλησιαστικούς πατέρες.

 Η θεωρία της Καινοτομίας, όπως έγραψα, δεν ήταν άλλη από τον συνεορτασμό μετά των αιρετικών. Στόχος απώτερος, μετά από δυο Παγκόσμιους Πολέμους, η επικράτηση των σιωνιστών. Γίνεται ήδη σήμερα. Είδαμε άλλωστε την μετακύλιση της Κοινωνίας των Εθνών σε Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών με παράπλευρη σύσταση το ΠΣΕ. Την Ορθόδοξη Ρωσία είχαν φροντίσει - σημαντικό ρόλο έπαιξε το αντικληρικαλιστικό μένος των μπολσεβίκων, δυστυχώς, κατόπιν συνδρομής ανάξιων ιεραρχών - να εξουδετερώσουν με τον κομμουνισμό.

 Βλέπετε όμως ότι οι σιωνιστές δεν ησυχάζουν. Δεν περίμεναν τη στροφή της Ρωσίας στην Ορθοδοξία - σημειώνω, με όσα στραβά γίνονται - και τώρα ετοιμάζουν τις μηχανές του ολέθρου. Εύχομαι να μη δούμε τη χώρα μας να συμμαχεί μαζί τους προκειμένου να εκλείψει άλλος ένας Σαντάμ, άλλος ένας Μιλόσεβιτς, άλλος ένας Καντάφι, άλλος ένας ... τρομοκράτης. Ο Πούτιν ! Τόσο αδίστακτοι είναι οι σιωνιστές δολοφόνοι, τους οποίους πειθήνια ακολουθούν οι πολιτικοί και οι πνευματικοί μας ηγέτες.

 Σκεφθείτε τα αυτά, κύριε Γιαννόπουλε. Καταλάβετε, ότι το νερό που ρίχνετε στο μύλο των σιωνιστών με τις κατηγορίες σας κατά των ΓΟΧ, γινόσαστε όργανό τους (των σιωνιστών). Η βοήθεια που τους δίνετε είναι χωρίς προηγούμενο. Για να το πω λαϊκά και απλά, τους βάζετε βούτυρο στο ψωμί συνεσθίοντας μαζί τους. Με την αντίστροφη λογική σας, θέλετε συνδαιτυμόνες να είμαστε εμείς και όχι εσείς.

 Κάποιος έκανε λόγο για τη νόσο της θρησκείας. Θα ήταν προτιμότερο να μας είχε μιλήσει για  "σύνδρομο πατερικής καταδίωξης".

 Αυτά, κύριε Γιαννόπουλε και από εμένα Τέλος. -

(*) Αφορά σε πληθώρα παραπομπών σχετικά με την προ συνοδικής δια γνώμης αποτείχιση του εκκλησιαστικού σώματος

Δεν υπάρχουν σχόλια: