Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Ένα συνηθισμένο ερώτημα περί νηπιοβαπτισμού. Τρίτο Μέρος (τελευταίο)


- Tony Vook :  
Το ξερω οτι σε βολευει να μενει ο κοσμος πιστος στην αντιεπιστημονικη αφελεια , αυτο ηταν παντα επιδιωξη της εκκλησιας, επειδη ομως αυτη ειναι βασικη αιτια για το Ελλαδισταν που ζουμε σημερα , δεν προσπαθω να αλλαξω την δικη σου αποψη , αλλα να σε κανω να δημοσιοποιησεις τις θεολογικες σου ερμηνειες ,που συνηθως συμπιπτουν με το επισημο δογμα , και να δουν ολοι τις αθλιοτητες της αγριας γραφης που πρεπει να καταπιουμε ως θεοπνευστες και το 90% των χριστιανων αγνοει. Ασε λοιπον την γραμματικη ερμηνεια του <<επελευσεται>> και του <<επισκιασει>> και δες το προφανες , οτι η Μυριαμ αντιμετωπιζεται σαν σκευος που αποδεχεται την μοιρα του , δεν εχει αποψη , οπως δεν ειχαν ολες οι γυναικες στην καινη και στην παλαια διαθηκη .Ουτε πρεπει να πετας σαν μπαλαντερ το αγιο πνευμα οταν ζοριζεσαι , γιατι ειναι γνψστο οτι ειναι εκπορευομενο , δεν δρα αυτονομα. Συνεχισε λοιπον να ερμηνευεις και θα δεις να αυξανονται οσοι ζητουν επιστημονικες εξηγησεις και οι like του κ . Καλοπουλου .

Kyprianos Christodoulides :  
Ότι είσαι θερμός υποστηρικτής της επιστημονικής επιμέλειας, φροντίδας και πάσης επιτηδευμένης αλήθειας γνωστό. Γι΄ αυτό και είσαι έρμαιο των ενδημούντων στο "ελλαδιστάν". Ότι η επιστήμη μας έσωσε με τα φάρμακα δεν το αμφισβητεί κανείς, όπως και ότι η τεχνολογία μας βοήθησε να κατορθώσουμε τα ακατόρθωτα με τη Χειρουργική και λοιπές διαγνωστικές μεθόδους. Πότε όμως άκουσες ότι η σημερινή ιατρική (επιστήμη γενικότερα) ασκείται για λόγους απόσβεσεις επενδύσεων - διάβαζε κεφαλαίων ; Ποιος ποτέ σου είπε ότι σειρά από φάρμακα, κάποτε σωτήρια, μετά αποδεικνύονται ανίσχυρα, ακατάλληλα, και ίσως επικίνδυνα ; Και πώς στα κομμάτια αναπτύσσονται ανθεκτικά μικρόβια, όταν το δοσολογικό σχήμα καθώς επιγράφεται στη συσκευασία - πες για παράδειγμα κάψουλα των 500mg - δεν είναι όσο πρέπει να είναι ; Πώς στην ευχή μας προέκυψαν οι αλλεργίες στα πενικιλλινούχα, όταν είναι γνωστό ότι μόνο κακώς διατηρημμένα σκευάσματα, ή αλλοιωμένο φαρμακευτικό προϊόν κατασκευής, είναι το μόνο υπεύθυνο γι΄ αυτές ; Δεν άκουσες ή δεν είδες ποτέ την κινηματογραφική ταινία "Ο τρίτος άνθρωπος" ; Αν αυτές οι επιστημονικές "εξηγήσεις" είναι για σένα αναπόδεικτες, όπως και πολλές άλλες ακόμη, γιατί περιμένεις αποδείξιμη την εκπόρευση του αγίου Πνεύματος εκ του αγίου τριαδικού Θεού και Πατρός των Φώτων, μιας και θέλησες να το "γυρίσουμε" στα θρησκευτικά ;

- Tony Vook :  
Η πραγματικη επιστημη βασιζεται στην αποδειξη και κρινεται εκ του αποτελεσματος , δηλαδη κατα ποσο βοηθα τον ανθρωπο , διαφορετικα δεν ειναι επιστημη .Την εκπορευση του αγιου πνευματος εκτος απο αναποδεικτη την βρισκω και πολυ βολικη , για να μπαλωνει ανεξηγητες θεολογικες αποριες πιστων . Αν ομως εσας ολα αυτα τα εκπορευομενα μυστηρια σας καλυπτουν , τοτε γιατι χρειαζεστε την επιστημη αφου την κατηγορειτε ; Γιατι δεν πηγαινετε στις εκκλησιες με τα βιβλιαρια υγειας ανα χειρας οταν εισαστε ασθενεις να ξεμπλοκαρει το συστημα υγειας να πηγαινουμε εμεις οι απιστοι ;

- Kyprianos Christodoulides :  
Είσαι εντελώς λάθος. Κανείς από τους πιστούς - μιλώ για εμάς και όχι για άλλους - δεν είναι αντίθετος με την επιστήμη. Η αντίθεση είναι προς εκείνους που βάζουν την επιστήμη μπροστά και προσπαθούν να απομυθοποιήσουν, όπως το λένε, την Αγία Γραφή. Θέλουν να μπαίνουν σε ξένα χωράφια και έχουν απάντηση για όλα. Μάλιστα δε, σε τέτοιο βαθμό, ώστε πάνε να αντικαταστήσουν τη Θεολογία - μιλώ πάλι για τα δικά μας - με τη Βιοηθική. Δεν είναι εμφανές προς το παρόν, αλλά σε λίγο θα το δούμε κι αυτό. Με άλλα λόγια η επιστήμη είναι καλή, άριστη θα έλεγα, όχι όμως και οι άνθρωποι της επιστήμης, στα χέρια των οποίων γίνεται φονικό όπλο. Παρεμπιπτόντως, είδα ένα βίντεο στον Καλόπουλο με κάτι μαύρους να "σελινιάζονται" από έναν μαύρο τραγουδιστή, πάστορα, κατηχητή, ή δεν ξέρω τι άλλο. Τους έκανε στην κυριολεξία τρελούς με το holy spirit. Αν αυτό έχει καμιά σχέση με τα δικά μας εκείνος το ξέρει και όσοι τον προβάλλουν για να δείξουν την κατάντια της Χριστιανοσύνης. Λησμονούν τι αγώνα έδωσαν οι πατέρες της Εκκλησίας κατά των αιρετικών, για να μη φτάσουμε σ΄ αυτό το χάλι.

- Tony Vook :  
Οι επιστημονες δεν ειναι η επιστημη , οσοι δεν κανουν σωστα την δουλεια τους , αυτο χαρακτηριζει τους ιδιους και οχι την επιστημη . Το προβλημα με τους πιστους που πιστευουν στα θαυματα , στους αγιους και στα θρησκευτικα κελευσματα ειναι οτι ζητουν την ανατροπη των νομων της φυσης για χαρη τους , αυτο ειναι το θαυμα , πραγμα τελειως αντιθετο με τις αρχες της επιστημης . Ειναι αντιφατικο να δεχεσαι την θρησκεια που δεν δεχεται την αποδειξη και την επιστημη που βασιζεται στην αποδειξη . Οσο για το βιντεο με αυτους που εχουν πεσει σε χριστιανικη θρησκευτικη εκσταση , φαινεται ακραιο , αλλα και στην χωρα μας γινονται παρομοια εκτροπα. Αν επισκεφτεις το μοναστηρι του αγιου Κυπριανου στην Φυλη , θα δεις ανθρωπους να βασανιζονται να εξορκιζονται σε αθλιοτητες απο φανατικους χριστιανους ζηλωτες με παρανοικο σοου . Το δεκαπενταυγουστο στην Τηνο καταργειται καθε ιχνος αξιοπρεπειας και αυτοσεβασμου , βλεπεις ανθρωπους να κυλιουνται , να εξευτελιζονται και να ουρλιαζουν υπο τον ηχο ψαλμοδιων .

- : Kyprianos Christodoulides
Έγραψες Τony Vook : "Οι επιστημονες δεν ειναι η επιστημη , οσοι δεν κανουν σωστα την δουλεια τους". Είπες και κάτι σωστό, αλλά δεν το πηγαίνεις πιο πέρα "και οι άνθρωποι του Θεού δεν είναι θεολόγοι, όσοι δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους". Εσείς ασκείτε κριτική στη Θεολογία - στα δικά μας αναφέρομαι - αλλά δεν έχετε ουδεμία σχέση με του Θεού τα γράμματα (λόγια). Και τελευταίο, πές μου ποια η απόδειξη της ψυχής ; Αν την είχαμε, θα κάναμε πειράματα και θα φτιάχναμε όλους τους ανθρώπους τέλειους. Υστερόγραφο, η κοινωνική μηχανική (social engeneering το λένε) αυτό προσπαθεί, να γίνουμε όλοι ... ψυχωμένες μηχανές. Τα υπόλοιπα, Τήνος, Μοναστήρι αγίου Κυπριανού, τα αφήνω και σε ευχαριστώ για τη μεταξύ μας συζήτηση. Εκτός, αν θέλεις να πάμε παρέα και οι δυο, να μας κάνουν αφορκισμό. Τότε, μπορεί να έχεις άποψη για την Τήνο και το Μοναστήρι της Φυλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: