Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

"Αυτή την στιγμή δεν χρειάζονται εξηγήσεις, xρειάζεται μόνον η αλήθεια"


Για τον τίτλο της ανάρτησης βλέπε http://kostasxan.blogspot.gr/2015/03/blog-post_185.html

Σχόλιο

Και ποια είναι η αλήθεια ; Είναι η ρήξη με το πάντα κερδοφόρο κατεστημένο των μεγαλοεργολάβων μας στη γενικότητά του. Ειδικότερα, στους μεγαλοεργολάβους των εθνικών έργων, της εθνικής ενημέρωσης, της εθνικής ενέργειας (εισαγωγείς πετρελαίων). Αυτοί που δεν έχασαν τίποτα από την οικονομική κρίση. Παράδειγμα, ενώ όλοι συμμετείχαμε στην άθλια "κοινωνική αλληλεγγύη" με το κούρεμα μισθών, συντάξεων και έργασίας (ανεργία πάνω απο το 26%) οι εισαγωγείς - μεγαλοεργολάβοι ας τους ονομάσουμε - πετρελαίων μας έδιναν την ακριβότερη βενζίνη που υπάρχει στην Ευρώπη. Μας έδιναν την ακριβότερη ενημέρωση, αλλά και τις ακριβότερες διαφημίσεις στα προπαγανδιστικά μέσα της εργολαβίας τους. Οι εθνικοί "ευεργέτες εργολαβίας" δεν έχασαν ούτε μια, καθόσον είναι καλοί παίκτες : "Βάλτε μας να πληρώσουμε", θα λένε, "κι εμείς θα σας πετάξουμε την ανεργία πάνω από το 30%, βάλτε μας να πληρώσουμε και πείτε στις τράπεζες να ψάξουν να βρουν λεφτά. Αν τολμάτε, βάλτε μας να πληρώσουμε την εργολαβία της εθνικής ενημέρωσης, των εθνικών διαφημίσεων, της εθνικής ενέργειας". Η συνδρομητική τηλεόραση είναι γι΄ αυτούς άγνωστη λέξη, η δημοκρατία τους απλώνεται ακόμη και στον άυλο εναέριο χώρο των ραδιοσυχνοτήτων. Όλα τζάμπα και πλήρωνε ραγιά την κοινωνική (τους) αλληλεγγύη. Δουλεύετε κορόιδα για να συντηρείτε όσους βγαίνουν στην ανεργία.

Αυτή τη ρήξη μπορεί να την κάνει η νυν εκλεγμένη Κυβέρνηση ; Αν όχι, ας αφήσει στην άκρη τα περί αξιοπρέπειας και ηθικής μαθήματα. Αξιοπρέπεια υπάρχει, αλλά θα είναι κάτι σαν το "λεφτά υπάρχουν" του ανεκδιήγητου ΓΑΠ ή το "βάζουμε πλάτη για την Ελλάδα" των Σαμαρο-Βενιζέλων.

1 σχόλιο:

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Κυρία Μπέλλου,
Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και τα σχόλια. Το μόνο που δεν γνωρίζω, είναι ποια σχέση μπορεί να έχουν αυτά με το θέμα της ανάρτησης. Ευχαριστώ.