Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Ο χορός των χρήσιμων ηλιθίων, η Βουλγαρία και ο αγωγός Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη


Δημοσίευση by Kyprianos Christodoulides.

 Με το διαμελισμό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, ο κάθε κατεργάρης απελευθερωτής πήρε και το συμφωνημένο "μπόνους" :
Οι Ρώσοι τη Σερβία
Οι Αυστρο-Ουγγαροί (νύν Γερμανοί) τη Βουλγαρία
Οι Γάλλοι τη Ρουμανία
Οι Άγγλοι την Ελλάδα
Στο τέλος μπήκε η Ιταλία στη μοιρασιά, της έδωσαν το δικό της "μπόνους", γεννήθηκε η Αλβανία! Να θυμήσουμε Ρουμάνοι και Βούλγαροι ήταν σύμμαχοι της ναζιστικής Γερμανίας στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.
Δεν άργησε και η προστάτιδα πασών των Δημοκρατιών Αμερική να ζητήσει μερίδιο. Πήρε το Κόσοβο και διεκδικεί τα Σκόπια.


Έτσι κανονίστηκε ο διαμελισμός της οθωμανίας και αν έπειτα εξακολούθησαν να τρώγονται μεταξύ τους οι Βαλκάνιοι, ήταν διότι την ίδια φαγωμάρα είχαν και τα αφεντικά τους σχετικά με το ποιος θα γίνει ο κυρίαρχος των Βαλκανίων και κατ΄ επέκταση της Ευρώπης. Οι Αγγλοσάξωνες ( : Άγγλοι και μέρος των Γερμανών) με τους Φράγκους ( : άλλο κομμάτι των Γερμανών μαζί με τους Γάλλους) έπαιζαν ωραίο μποξ. Παρατηρητής η Ιταλία. Η Αμερική διεκδικεί τώρα την κοσμοκρατορία και δεν θα διστάσει να κάνει το μεγάλο big bang - ας το γράψω καλύτερα bank για να μη θεωρηθώ τρομολάγνος.

Μετά από αυτά τα ιστορικά αντιλαμβανόμαστε γιατί η Βουλγαρία αποχώρησε από τη συμφωνία του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη και ακόμη ότι, οι γειτονικοί μας Βούλγαροι μπήκαν στο χορό των "χρήσιμων ηλιθίων" που, ως γνωστόν, εμείς σύρουμε (μάλλον σέρνουμε). Τον έχουν συνθέσει - αυτό δεν είναι γνωστό - οι σιωνιστές και σε παραλλαγή τον χορέψαμε πολλές φορές. Τώρα που τα προσχήματα έπεσαν, οι χορευτές σερνάμενοι χορεύουν τη γνήσια και πρωτόλεια σύνθεση. Αφήσαμε, φυσικά, στην άκρη τη Ρουμανία, την Υπερδνειστερία, τα Σκόπια και την Αλβανία. Αν θέλουν, μπορούν να ακολουθήσουν το δικό μας παράδειγμα. Πρώτα δάνεια και μετά πάρτε τα όλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: