Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Ένα συνηθισμένο ερώτημα περί νηπιοβαπτισμού. Πρώτο Μέρος


Το ερώτημα τέθηκε σε ιστοσελίδα (facebook Καλόπουλος) η οποία ανάγει λίαν σοβαρά θέματα, με τους Like σχολιαστές που φιλοξενεί, σε θέματα "μαλακού πορνό". Η απάντηση λοιπόν δίδεται εδώ.

- Tony Vook : Κυπριανακο τοτε κακως βαφτιστηκε ο Χριστος αφου δεν εφερε το προπατορικο αμαρτημα , η μηπως ο ιδιος και οι περι αυτον ειχαν διαφορετικη γνωμη γι αυτο και εγινε η βαπτιση ; Eπισης επειδη βλεπω οτι εχεις πολλα επιχειρηματα υπερ της σφαγης νηπιων , θα ηθελα να μου εξηγησεις γιατι τους αφαιρεθηκε το δικαιωμα οταν μεγαλωναν, να επελεγαν να βαπτιστουν οπως ο Χριστος ή να αλλαξοπιστησουν οπως ο αποστολος Παυλος και να γινουν αγιοι ; Γιατι τοση βιασυνη να σφαγουν νηπια και να μην κριθουν σαν ενηλικες ;

- κυπριανός χ :
Ο νηπιοβαπτισμός τελείται διότι όλοι, ανεξαιρέτως, δεν είμαστε όπως ο Χριστός. Η ένδυση με τον Χριστό γίνεται με το ιερό Βάπτισμα κατά την βρεφική, έστω και νηπιακή, ηλικία, δοθέντος του «Ὅσοι γὰρ εἰς Χριστὸν ἐβαπτίσθητε, Χριστὸν ἐνεδύσασθε» (Γλ. γ´ 27 ). Όσο νωρίτερα γίνεται η Βάπτιση, τόσο ασφαλέστερη η ἔνδυση του νεοφώτιστου με τον Χριστό. Και μη πει κανείς, άσε να το ψάξω πρώτα και ύστερα βλέπω. Να ψάξει δηλαδή όσες θρησκείες υπάρχουν - έχουμε και νεότερες - και ύστερα να αποφασίσει. Λαμπρά ! Η πίστη όμως δεν ξεκινά με το ψάξιμο, αρχίζει από την προαίρεση, όχι διάθεση ή πρόθεση, την οποία έκαστος έχει, γι΄ αυτό που έχει. Επαναλαμβάνω, γι΄ αυτό που έχει. Τι προαίρεση έχετε εσείς όλοι με αυτό που έχετε ; Το έχετε ψάξει καθόλου ; Ή μήπως σας αρκεί το ψάξιμο του κ. Καλόπουλου, με τις μηδενικές ορθόδοξες θεολογικές γνώσεις του ;

Όσον αφορά δε στη "βιασύνη να σφαγούν τα νήπια", και να μη αφεθούν να κριθούν σαν ενήλικες, σφαγμένοι ή άσφακτοι δεν έχει σημασία, αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να ρωτήσουμε τον άγιο Θεό : Γιατί θεέ μου δεν τα άφησες να ωριμάσουν ; Κάποιο από αυτά μπορεί να γινόταν ένας προφήτης Ηλιού, ένας Δαβίδ, ένας δίκαιος Φινεές ή κάποιος άλλος, χωρίς τα εγκλήματα, που διέπραξαν οι αναφερόμενοι. Στείλτε λοιπόν την ερώτηση και περιμένετε την απάντηση. Την οποία έχετε. Διότι δυο και πλέον χιλιάδες χρόνια σφαγών προ Χριστού δεν σας φτάνουν, ούτε και άλλα τόσα μετά Χριστόν, όπου και οι περισσότερες σφαγές, σας είναι αρκετά. Όποιος σας ξεφύγει και κάτι τις ακουμπήσει την αλήθεια - αναφέρομαι γενικά - τον ξεφορτωνόσαστε. Το ερώτημα "τί ἐστιν ἀλήθεια;" οφείλει να μένει αναπάντητο. Έστω, να είναι ένα μωσαϊκό, όπως θέλουν οι αιρετικοί.

 Τα χρόνια της εποχής του Κυρίου, έπειτα των Αποστόλων και των πατέρων της Εκκλησίας, δεν είναι όπως τα σημερινά δικά μας με τον πλούτο της, κατά τον Θεόν, Ορθόδοξης Θεολογίας, που πολλοί περιφρονούν, χλευάζουν, ή χειρότερα, φαλκιδεύουν. Η έλευση του Κυρίου προαναγγέλθηκε από τον άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο, ο οποίος εκήρυττε λέγων :  "11 ἐγὼ μὲν βαπτίζω ὑμᾶς ἐν ὕδατι εἰς μετάνοιαν· ὁ δὲ ὀπίσω μου ἐρχόμενος ἰσχυρότερός μου ἐστίν, οὗ οὐκ εἰμὶ ἱκανὸς τὰ ὑποδήματα βαστάσαι· αὐτὸς ὑμᾶς βαπτίσει ἐν Πνεύματι ῾Αγίῳ καὶ πυρί". Το ιερό Βάπτισμα, κατά τα Μυστήρια της Εκκλησίας, είναι βάπτιση ἐν ὕδατι, Πνεύματι ῾Αγίῳ καὶ πυρί. Η σημειολογία του ύδατος και του πυρός, κατανοητή μόνο εν Πνεύματι Αγίω και απ΄ ό,τι καταλαβαίνω, φυσικά μπορεί να κάνω λάθος, δεν σου χρειάζεται.

Λεπτομέρειες από την ιστοσελίδα facebook Καλόπουλος 13/03/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: