Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Ο ιμάμης Φετουλάχ Γκιουλέν και η αγάπη


Διαβάστε πρώτα αυτό εδώ από το ιστολόγιο "Ας μιλήσουμε επιτέλους" κι έπειτα το παρακάτω

"Η Σμύρνη αποδεικνύεται σταθμός για την ζωή του, σε μια περίοδο γενικών αναταραχών στην Τουρκία την δεκαετία του 1960 καθώς για μεγάλο διάστημα εμπλέκεται στα κοινωνικά προβλήματα όπου στα δημόσια κηρύγματα του καυτηριάζει την ανηθικότητα και την έκπτωση των ηθικών και Ισλαμικών αξιών."
Αυτό, από το άρθρο και ...

κχ
28 οὐ γὰρ ὁ ἐν τῷ φανερῷ ᾿Ιουδαῖός ἐστιν, οὐδὲ ἡ ἐν τῷ φανερῷ ἐν σαρκὶ περιτομή, 29 ἀλλ᾿ ὁ ἐν τῷ κρυπτῷ ᾿Ιουδαῖος, καὶ περιτομὴ καρδίας ἐν πνεύματι, οὐ γράμματι, οὗ ὁ ἔπαινος οὐκ ἐξ ἀνθρώπων, ἀλλ᾿ ἐκ τοῦ Θεοῦ. (Ρμ. β΄)

Οι "γενικές αναταραχές" δεν ήταν μόνο στην Τουρκία. Ήταν σχεδόν σε όλο τον κόσμο : Βιετνάμ κλπ. Τότε πρωτακούστηκε και κυριάρχησε (δεκαετία του ΄60) το σύνθημα "Make Love not War", όπως και η λέξη "συνύπαρξη". Σήμερα, το ιερατείο που καταστρώνει το σχέδιο της Παγκόσμιας Αυτοκρατορίας (σημ. της Μιας Τράπεζας) έχει δώσει το σύνθημα της αγάπης να το διαχειρίζονται οι ηγέτες (σημ, διορισμένοι βέβαια) των θρησκευτικών δογμάτων και οι τελευταίοι κάνουν διαλόγους φύσεως συναισθηματικής, μηδόλως ενδιαφερόμενοι για την καθαρότητα (κάθαρση) του συναισθήματος (καρδίας).

Είναι γι΄ αυτούς ψιλά γράμματα το "12 καρδίαν καθαρὰν κτίσον ἐν ἐμοί, ὁ Θεός, καὶ πνεῦμα εὐθὲς ἐγκαίνισον ἐν τοῖς ἐγκάτοις μου" (Ψ. 50), όπως και το "εν τη καρδία το λογιστικόν ημών είναι επιστάμεθα ακριβώς" ή το "η καρδία ημών εστί το του λογισμού ταμείον", του αγίου Γρηγορίου επισκόπου Θεσ/νίκης, ή Παλαμά.

Έχουν αυτά καμιά σχέση με όσα περί αγάπης έχει γράψει ο ιμάμης Φετουλάχ Γκιουλέν ; Αυτοί που τον έχουν διαβάσει και προωθούν το (ή τα) έργο (έργα) του ας μας απαντήσουν, λαμβανομένου υπόψη και του εδαφίου, που προτάσσεται του σχολίου (: Προς Ρωμαίους β΄).

Δεν υπάρχουν σχόλια: