Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

"Δεν είδες τίποτα από τη Χιροσίμα". "Πόσους νεκρούς ακόμα;"




Διαβάστε πρώτα αυτό από το ιστολόγιο "Ας μιλήσουμε επιτέλους"  και μετά το σχόλιο

"Πόσους νεκρούς ακόμα;"

κχ
Πολλούς, πάρα πολλούς. "Δεν είδες τίποτα από τη Χιροσίμα" και θα το ζήσουμε, τώρα, live : Πραγματικά και όχι εικονικά - δημιουργικά. Πρέπει να γίνει σε όλους κατανοητό, λένε οι ανεγκέφαλοι, ότι οι θρησκείες προάγουν στα φαινόμενα αυτά. Δηλαδή στο φανατισμό. Μέσα κι εμείς οι Ορθόδοξοι, είμαστε "ένα" με τους ουαχαμπίτες και όλους εκείνους που στρατολογούνται για να εμπεδωθεί ο νόμος της Σαρία !

Αυτό, πραγματικά, δεν το γνωρίζαμε ! Ότι είμαστε σαν αυτούς που κόβουν κεφάλια, είναι πρωτάκουστο. Και αν, στα πρώτα χρόνια της Χριστιανοσύνης, υπήρξαν τέτοια κρούσματα, αυτά ήταν μεμονωμένα και υπόψη να ληφθεί, πόσες χιλιάδες Χριστιανοί σφάχτηκαν για ένα και μόνο λόγο : Για την πίστη τους σε Θεό ενανθρωπήσαντα, τον οποίο ακύρωνε και ακυρώνει η αίρεση, δηλαδή η υποστροφή σε ειδωλολατρία εικαστική ή ανεικονική.

Σήμερα γίνεται προσπάθεια επανεύρεσης της ενότητας, που υπήχε στην αρχαία Εκκλησία. Γυρίζουμε δηλαδή πίσω κάτι αιώνες διαγράφοντας τον θεολογικό εμπλουτισμό αυτών των αιώνων. Και προφανώς, εκεί βρίσκονται οι ουαχαμπίτες ισλαμιστές, ου μην αλλά και κάποιοι κατ΄ όνομα Χριστιανοί, που κουβαλούν το Χριστό όπως τους έμαθαν οι δικοί τους, μακράν ημών, δάσκαλοι.

Και τελευταίο, κάτι για τούτο δω : "Αν αυτό (: να σταματήσει η εξοργιστική αδράνεια και αμηχανία των ηγεσιών μπροστά σε αυτόν τον πόλεμο) δεν συμβεί, οι λαοί θα αναγκαστούν να απαντήσουν αλλιώς στο πρόβλημα - και όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι νομοτελειακά θα το πράξουν. Και είναι απόλυτα λογικό: δεν πάει άλλο."

Εφόσον το μοντέλο που ακολουθεί η Ευρώπη είναι αυτό των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (παρένθεση, φαίνεται οι ηγεσίες της Ευρώπης δεν γνωρίζουν τη διαφορά ανάμεσα σε "πολιτείες" και "κράτη") επόμενο είναι να γίνουν τα πράγματα χειρότερα. Οι "πολιτείες" της Αμερικής ήταν de novo κατασκευάσματα, δεν είχαν Ιστορία, σε αντίθεσει με τα ευρωπαϊκά κράτη και τις συχνότατες αλληλοσφαγές μεταξύ τους.

Ελπίζω, η ερμηνεία του μόλις αναφερθέντος θλιβερού αυτού φαινομένου γίνεται αντιληπτή από τα προηγηθέντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: