Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

Η Αγία Σοφία γίνεται τζαμί και οι Αμερικανοί ετοιμάζονται να ψηφίσουν


Μετά την ολοκλήρωση των έργων αποκατάστασης της Ροτόντα, στη Θεσ/νίκη, ο υπουργός Πολιτισμού κος. Μπαλτάς μας ανακοίνωσε, ότι στόχος είναι, να γίνει η Ροτόντα διαθρησκειακό κέντρο Πολιτισμού. Και τούτο, διότι ο ναός αυτός αποτελεί "παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά", όπου θα συγκεντρώνει (για επίσκεψη ενδεχομένως και προσκύνηση) πλήθος τουριστών. Μη ξεχνάμε, έχουμε και τον θρησκευτικό τουρισμό ή, μάλλον, τη βιομηχανία του θρησκευτικού τουρισμού.

Έτσι, λοιπόν, και με την Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη. Γίνεται κι αυτή τζαμί, αφού το Ισλάμ έχει συμβάλλει στην παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά. Με ποιο τρόπο ; Αυτό καλύτερα να το ξεχάσουμε. Το λέει η θρησκευτική ορθότης ακολουθούσα ευλαβικά την πολιτική (και πολιτισμική) ορθότητα. Δεν πρέπει να θυμόμαστε θλιβερά γεγονότα, γεγονότα που συνδέονται με γενοκτονίες και ολοκαυτώματα. Φυσικά, εκτός μόνο από ένα που δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ.

Ωστόσο, έχει προκύψει μια εμπλοκή και αυτή είναι το χαλιφάτο του ISIS, το οποίο διεκδικεί το δικό του "μερτικό", από το οικουμενικό και παγκόσμιο Δυτικό χαλιφάτο. Το τελευταίο, ήδη αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα με το πρόσφατο Δημοψήφισμα. Έγινε στη Βρετανία και το αποτέλεσμα ήταν Brexit. Δηλαδή, να βγεί η Αγγλία από την ολοκλήρωση του ευρωπαϊκού σκέλους στο υπό εκκόλαψη χαλιφάτο της γηραιάς ηπείρου.

Τί μέλλει γενέσαθαι άγνωστο. Ίσως το μάθουμε μετά τις αμερικανικές εκλογές, όπου θα αναμετρηθούν ο κύριος Donald Trump και η κα. Hillary Clinton, σύζυγος του κάποτε κληθέντος κυρίου Billary Clinton. Η υποψήφια για την προεδρία κα. Κλίντον υποσχέθηκε στον αμερικανικό λαό να του αποκαλύψει όλη την αλήθεια για τα ούφο και αυτό, κατά την γνώμη του γράφοντος, θα κρίνει τις αμερικανικές εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: