Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Ισχύς και ύβρις


Διαβάστε  πρώτα αυτό http://opaidagogos.blogspot.gr/2016/07/blog-post_29.html  κι έπειτα το σχόλιο. Τίτλος του άρθρου είναι :
ΠΡΟΚΛΗΣΗ: Ερήμην δίκη και καταδίκη του π.Σάββα Λαυριώτη από την Ι.Μ.Μεγίστης Λαύρας. Οι Οικουμενιστές ΑΠΟΘΡΑΣΣΥΝΟΝΤΑΙ. Η απάντηση μας.

Το σχόλιο από κχ. έχει ως εξής

Τα σκάνδαλα, είναι η γνώμη μου, καλό θα ήταν να μην τα εκθέσετε, δοθέντος ότι αρκεί και μόνο ένα : Ότι το άγιον Όρος έχει πλέον αλωθεί από οικουμενιστές μοναχούς, οι οποίοι άγονται και φέρονται από νεοορθόδοξες - Νικολαϊτικές ή Βαλααμικές - διδαχές περί "μανικών ερώτων". Έγιναν όλοι τους μανικοί εραστές με συνέπεια να μην αρθρώνουν λόγο και ανάστημα στην κακοποίηση που υφίσταται η πίστη.

Κυρίαρχη είναι πλέον η "θεολογία" της σχέσης όπως και αυτή της ελευθερίας του ήθους και του προσώπου. Η αλήθεια έχει χάσει το πρόσωπό της. Είναι άνευ προσώπου.

Απόδειξη ότι μόνον ένας Μοναχός, ο Καψαλιώτης Επιφάνιος, μπήκε στον κόπο να μας πληροφορήσει για την κα. Ελισάβετ Προδρόμου (σημ. ήταν παρατηρητής ή επίτροπος του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών στο εν Κολυμπάρι Κρήτης συνέδριο ορθοδόξων Ιεραρχών) και λεπτομερώς εκθέσει τα "θολά νερά" μέσα στα οποία βρίσκονται βουτηγμένοι οι προεξάρχοντες ταγοί της Ιεροσύνης.

Δεν θέλω με αυτά να νομισθεί ότι παριστάνω έναν ηθικά άμεμπτο ευσεβιστή ή πουριτανό, ο οποίος δικαιούται δια να ομιλεί, κρίνοντας και ελέγχοντας άλλους, μάλιστα δε Μοναχούς. Όμως, η ηθελημένη σιωπή των περισσοτέρων εξ αυτών στις Μονές της Μετανοίας των, δεν έχει να επιδείξει έργα Μετανοίας, σπουδαιότερο και σημαντικότερο των οποίων θα ήταν η ομολογία της καταδίκης του οικουμενισμού και όσων εξ ημών αυτών τον συνδράμουν επώνυμα.

Και κάτι τελευταίο, όχι τόσο άσχετο με τα ανωτέρω, που αφορά σε κάτι που είπε η κα. Προδρόμου στὸ 20ο Συνέδριο τοῦ Orthodox Christian Laity (OCL), τὸ Νοέμβριο τοῦ 2007 στὸ Illinois τῶν ΗΠΑ, μὲ θέμα: «Ἡ Ὀρθόδοξη Χριστιανωσύνη μπροστὰ σὲ σταυροδρόμι : Ἡ Ἁγία καὶ Μεγάλη Σύνοδος τῆς Ἐκκλησίας. Πότε καὶ Γιατί».

Ιδού τι είπε και τι εγράφη (*) :
"... ἡ ἀνθρωπότητα διαθέτει τὴν ἱκανότητα νὰ καταστρέψει ὅλη τὴ κτίση τοῦ Θεοῦ ἀφ ̓ἑνός, ἀφ ̓ἑτέρου δέ, ὑπάρχει ἡ δυνατότητα νὰ δημιουργηθεῖ ἀνθρώπινη ζωὴ μὲ τρόπο ὁλωσδιόλου ξεχωριστὸ ἀπὸ τὴ πράξη τοῦ ἔρωτα(!). Αὐτὰ τὰ δύο τοποθετοῦν τὴν Ἐκκλησία σὲ ἀπορία ἐνώπιον ἑνὸς διωνύμου “ἰσχύος καὶ ὕβρεως”, ἀφάνταστου ἔως τώρα στὴν ἀνθρώπινη ἱστορία ἢ στὴν ἱστορία τῆς Ἐκκλησίας.". Σημείωση του γράφοντος, ξέχασε τις μεταμοσχεύσεις !

Λοιπόν. Παρότι θα μπορούσα να γράψω πολλά, σημειώνω ότι αυτό το Orthodox Christian Laity κάθε άλλο από ορθόδοξο ήταν. Γιατί αν ήταν, θα της απαντούσε κάποιος ότι το "διώνυμο “ἰσχύος καὶ ὕβρεως”" (sic) δεν είναι "διώνυμο". Είναι "ομώνυμο", επειδή η σημερινή ισχύς εμφαίνει την ύβρι και η ύβρις την ισχύ. Είναι ένα και το αυτό, αφού την ισχύ κατέχουν άνθρωποι διεστραμμένοι κατά την πίστη. Και όποιος έχει τέτοιας λογής πίστη, είναι υβριστής του αγίου Θεού, σύμφωνα με τα δικά μας Ιερά Γράμματα.

(*)   https://drive.google.com/open?id=0B10nRQ2KXoC_TDFnaW5kaWRQRDJJVWJ0V2RmTUhyTzRqTlNZ

Δεν υπάρχουν σχόλια: