Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

"Με την χάρη του Θεού, όταν εκείνος το θελήσει ..."



Κοινοποιήθηκε συνέντευξη του Οικουμενικού Βαρθολομαίου στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica με ιδιαίτερη αναφορά στην σημασία της Πανορθόδοξης Συνόδου που έγινε πρόσφατα στην Κρήτη. Σε ερώτηση του δημοσιογράφου ( : ποιες οι προσδοκίες σας για το μέλλον) ο οικουμενικός απάντησε :
«Από την πλευρά της ή Ορθόδοξη Εκκλησία έχει πίστη στον Θεό και με αισιοδοξία θα συνεχίσει τούς θεολογικούς διαλόγους, κυρίως με την Ρωμαιοκαθολική αδελφή Εκκλησία και πιστεύουμε ότι στα επόμενα χρόνια θα υπάρξει σημαντική πρόοδος. Δεν θα ήταν σοφό να θέσουμε χρονικά όρια στον διάλογό μας, δεν μπορούμε να εργαζόμαστε με κοσμικά κριτήρια και κανόνες. Πιστεύουμε ότι οφείλουμε να συνομιλούμε με ειλικρίνεια, αίσθημα αγάπης, να προσευχόμαστε πολύ και με την χάρη τού Θεού, όταν εκείνος το θελήσει, θα προχωρήσουμε στην επίλυση των διαφορών μας και στην ποθητή ενότητα».

Σχόλιο
Ο θεός του Πάπα Φραγκίσκου και του Οικουμενικού Βαρθολομαίου το έχει αποφασίσει, μάλλον θελήσει, εδώ και χρόνια και όρισε αυτούς τους δυο σαν αντιπροσώπους ή εκπροσώπους του. Φραγκίσκος και Βαρθολομαίος έχουν ενωθεί και απομένει να ενωθεί όλη η ανθρωπότητα μαζί τους "εν ετερότητι", όπως οραματίζονται.

Σε παρένθεση, ριζικά διαφωνούν  βέβαια  οι ισλαμιστές του ISIS, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Το φροντίζει ο ιμάμης Φετουλάχ Γκιουλέν και η επιτροπή Διεθνών Θρησκευτικών Ελευθεριών της αμερικανικής Βουλής.
Το εμπόδιο που αυτή τη στιγμή ονομάζεται Ταγίπ Ερντογάν, δεν γνωρίζουμε πώς θα το διευθετήσουν. Ίδωμεν και η παρένθεση κλείνει

Έχουμε λοιπόν τον Φραγκίσκο να εισάγει πλήθος νέων δογματικών εκτρόπων και ο έτερος, ο Βαρθολομαίος, να μας πληροφορεί για τις πλάνες των προ αυτού - κάτι αιώνες δηλαδή - πατέρων της Εκκλησίας. Ήταν ατυχή θύματα του αρχεκάκου όφεως !

Και τώρα, Οικουμενικός Βαρθολομαίος και Πάπας Φραγκίσκος, κάνουν προσευχές να τους συγχωρεθούν οι πλάνες που μας φόρτωσαν.  Το μόνο που περιμένουμε να μάθουμε είναι ποιος εκ των δυο είναι ο πατέρας και ποιος ο υιός, καθόσον αμφότεροι συνθέτουν (παρένθεση, λόγω σχέσεως) το άγιο πνεύμα τους.
Σε υστερόγραφο, προφανώς, την απάντηση θα μας δώσει ο αυτοκράτορας της νέας, μίας και μοναδικής, Παγκόσμιας Τράπεζας .

Δεν υπάρχουν σχόλια: