Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2009

Ο βλαξ











Ήταν ένας βλάκας, που νόμιζε ότι απευθύνεται σε ηλίθιους, και ειρωνευόμενος έλεγε :  

Θα πρέπει να μάθετε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι στον πλανήτη , δεν είναι χριστιανοί και λίγοι είναι ορθόδοξοι. Υποθέτω ότι όλοι εμείς είμαστε οι κακοί και θα πάμε στην κόλαση! Αλλά για σκεφθείτε εσείς οι λίγοι, που θα πάτε στον παράδεισο, ότι ίσως το παιδί σας ή οι γονείς σας, θα πάνε στην κόλαση! Τι είδους θεός είναι αυτός που βασανίζει τους ανθρώπους, ή μάλλον τις ψυχές των φτωχών άμυαλων ανθρώπων?

Του απάντησε λοιπόν ένας από τους  "ηλίθιους" λέγοντ:ας : "Επιχειρήματα παιδαριώδη που συχνά ακούγωνται στα Λύκεια και στα Γυμνάσια. Όποιος θέλει πηγαίνει με τους πολλούς, όποιος θέλει πηγαίνει με τους λίγους. Όποιος θέλει πηγαίνει με το θεό για τους πολλούς και όποιος θέλει πηγαίνει με το Θεό για τους λίγους. Όχι όμως αυτός που θέλει να είναι με τους πολλούς, να βγαίνει και να μας λεει πως θα κρίνει ο Θεός "των ολίγων" τους πολλούς. Εμείς οι λίγοι δεν μπαίνουμε στην κρίση του Θεού και δεν Τον υποκαθιστούμε. Εκείνος ξέρει και έχει "ράμματα για τη γούνα" του καθενός. Αυτοί που προτιμούν το θεό των πολλών - μπορεί να είναι τα παιδιά μας και οι γονείς μας - να πάνε να τον ρωτήσουν ή καλύτερα να τον αντικαταστήσουν, ως εκπρόσωποι, και να λένε αυτά που τους βολεύουν και ό,τι βγαίνει μέσα από το άδειο τους κεφάλι.

Απόρησε ο βλάξ και είπε:  "Δεν βγάζω νόημα, αλλα υποθέτω ότι εσύ ξέρεις τι θέλεις να πεις. Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι η εκδικητικότητα του θεού σας, που θα βασανίζει τους ανθρώπους σαδιστικά στην κόλαση! Μα τι διάολο μικρόψυχος θεός είναι ετούτος?

Και ο έτερος, που νομίζω δεν ήταν και τόσο ηλίθιος, του απάντησε πάλι : " Είπαμε, εμείς είμαστε με το μικρόψυχο Θεό κι εσύ πήγαινε με τον μεγαλόψυχο, αφού αυτός σου αρέσει - μα τι, διάολο".

Ο πραγματικός βλάκας δεν απάντησε πλέον. Μάλλον, θά έτρεξε να συμβουλευθεί τους δασκάλους του. Αυτούς που του έμαθαν ότι όλα είναι σχετικά, ότι δεν υπάρχει Κόλαση και Παράδεισος, ότι δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο καλό και στο κακό, ότι όλα είναι αγάπη και ότι αν περιμένει λίγο ακόμη, όλα θα ξεκαθαρίσουν.  Θα ανακηρύξουμε "άγιο" ένα παρεξηγημένο (!!!) πρόσωπο της Καινής Διαθήκης. Τον Ιούδα, που πρόδωσε το Χριστό, και αυτός θα είναι ο "άγιος" του οικουμενισμού. Θα γίνει αυτός η σωτηρία μας και θα τον γιορτάζουμε το Πάσχα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κυπριανέ μου
αυτός ο ορθολογισμός του τι διάολο Θεός είναι αυτός προκύπτει ως λογική συνέπεια του Πειρασμού της Παγκόσμιας Θέασης.
Τα πολλά λόγια όμως είναι φτώχεια...
Ο καθένας επιλέγει κατά συνείδησιν και θα κριθεί κατά συνείδησιν επίσης.
Οτι θα πλανηθούν και οι εκλεκτοί, έχει προφητευθεί για τους πιστούς των έσχατων χρόνων...
Στώμεν καλώς, στώμεν μετά φόβου...

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Όχι! Ο ορθολογισμός του "τι διάολο θεός είναι αυτός" δεν προκύπτει από τον πειρασμό της παγκόσμιας θέασης - αν φυσικά εννοείς της ταχύτητα στη διάδοση της πληροφορίας ή ακόμη και αυτής της μετακίνησης.

Ο ορθολογισμός αυτός είναι το αποτέλεσμα της παγκόσμιας ψευτογνώσης, την οποία τάχα μας παρέχει η σημερινή επιστήμη. Βρήκαμε(;) ότι όλα έγιναν έπειτα από ένα μεγάλο σκάσιμο (big bang). Βρήκαμε(;) ότι όλοι μας έχουμε πρόγονο τη συμπαντική σκόνη, που μεταπλάστηκε σε πίθηκα. Βρήκαμε (!!!) ότι όλα όσα συμβαίνουν "άρχονται" εκ της ηδονής. Κι έτσι τελειώσαμε. Όλα τα γνωρίσαμε και όλα τα "είδαμε". Τον κακό μας τον καιρό δεν τον βρήκαμε, ούτε και τον βλέπουμε.