Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

Ο σχολιαστής










Αργόσχολος αναγνώστης του διαδικτύου παρακολουθούσε έναν ράθυμο σχολιαστή, που όλο έψαχνε και πάντα κάτι έβρισκε να γράψει (σ.σ. πάντα υπάρχει). Έγραφε λοιπόν ο "αντιλεγόμενος ιερεύς" τα ακόλουθα:

Σχόλιο 1.

"Διακόσιοι τηλεοπτικοί σταθμοί στις HΠA και περίπου χίλιοι διακόσιοι ραδιοφωνικοί είναι ιδιοκτησία «Eυαγγελιστών» ιεροκηρύκων." ... "O όρος «Eυαγγελιστές» καλύπτει παραλλαγές και ιδιαιτερότητες «ομολογιών»" ... "Στα φονταμενταλιστικά κινήματα των «Eυαγγελιστών» κυριαρχεί κηρυγματικός λόγος απλοϊκός, αφελής, συχνά παιδαριώδης..."

Απ΄ ότι γνωρίζουμε οι Ευαγγελιστές ήταν μόνο τέσσερις. Πως συμβαίνει, τώρα, να γίνουν χίλιοι δεκατέσσερις αυτό το γνωρίζουν μόνο εκείνοι που αυτοαποκαλούνται "ευαγγελικοί" ή ακόμη, κι εκείνοι που τους γράφουν "ευαγγελιστές", εντός εισαγωγικών, συνηγορώντας ακουσίως στον απλοϊκό, αφελή, συχνά παιδαριώδη, αλλά και ιδιαίτερα βλάσφημο, κηρυγματικό τους λόγο.

Σχόλιο 2.

"... η Ουνία, δια στόματος του αντιπροσώπου της π. Σαλάχα, διαβεβαιώνει  ότι οι Ορθόδοξοι αρχιερείς και θεολόγοι, οι οποίοι μετέχουν στον Θεολογικό Διάλογο μεταξύ Ορθοδόξων και Παπικών «είναι στέρεα αφοσιωμένοι στην πίστη και στην Ιερά Παράδοση της Ορθοδοξίας".

Το ξέρουμε, το ξέρουμε. Μας τα έμαθε αυτά ο μακαρίτης ο Χριστόδουλος. Σήκωνε τα φλάμπουρα του ΄21 και από την άλλη μεθόδευε τη "Λειτουργική αναγέννηση" στην καθομιλουμένη γλώσσα. Μίλαγε για πατρίδα και για Ορθοδοξία, αλλά ήταν ο καλύτερος διπλωμάτης της παγκοσμιοποίησης και του οικουμενισμού (αυτά πάνε πακέτο). Μας έφερε και τον πάπα εδώ !

Το μασονικό δόγμα διδάσκει ότι ο καλός μασόνος δεν ενδιαφέρεται να προσελκύσει στη μασονία κανένα. Το ενδιαφέρον που έχει, είναι να προσεταιρίζεται αυτούς που συμπεριφέρονται σαν να είναι μασόνοι χωρίς να το γνωρίζουν. Τέτοιους θέλει.

Το ίδιο κάνει και ο πάπας με την Ουνία. Αγρεύει όλους αυτούς που συμπεριφέρονται στα λόγια ως ορθόδοξοι, αλλά στα έργα είναι ουνίτες εκατό τοις εκατό. "Άνευ όρων και ορίων αγάπη", λέει ο πάπας,"άνευ όρων και ορίων" συμφωνούν και οι δικοί μας, που όλοι τους πάσχουν από "έλλειμμα πίστης". Ο πάπας το είπε βέβαια αυτό για τις άλλες εκκλησίες, αλλά αυτές δεν διακονούνται δια φαντασμάτων, που κι αυτά, αν υπάρχουν, έχουν οπωσδήποτε κάποια "πίστη". Ή κάνω λάθος; Έλλειμμα πίστης έχουν και οι δικοί μας και ας πάνε στον πάπα να τους το αναπληρώσει δια της Ουνίας. Δεν μας ξεγελά ο κ. Σαλάχας

Σχόλιο 3.

Γκρέμισαν ένα εκκλησάκι! Το θυσίασαν στο βωμό του νέου μουσείου της Ακρόπολης!! Ω, μα δεν είναι να απορεί κανείς. Τώρα  γκρεμίζουν εκκλησάκια, σε λίγο θα  πωλούν ναούς στους Μουσουλμάνους. Οι οποίοι θα τους μετατρέπουν σε τζαμιά. Γιατί να διαμαρτύρονται οι φίλοι μονοθεϊστές (!!!) ότι δεν έχουν τόπους προσευχής; Αυτές που θα αδειάσουν - ό,τι έγινε στην Αγγλία - και δεν θα χρησιμεύουν σε τίποτα, θα τις βγάζουν "στο σφυρί" κι έτσι, θα ανακάμψει η οικονομία. Θα ησυχάσουν και οι Σαουδάραβες. Εμείς όλους τους αγαπάμε.

Σχόλιο 4.

"Αντίθετα, «ήδη βάπτεται κάλαμος αποφάσεων» των εκκλησιομάχων, των αλλοιθωριζόντων προς την ετερόφρονα και παράφρονα Ευρώπη, η οποία δεν τόλμησε να βάλει στο Σύνταγμά της, ότι μεταξύ των θεμελίων του πολιτισμού της είναι και ο Χριστιανισμός.", μονολογούσε απαισιόδοξα ένας τολμηρός ιερεύς και ο ράθυμος σχολιαστής παρατηρούσε:

 Μα τι λέτε πάτερ μου; Εδώ κάνουμε "διαλόγους αγάπης" ακαταπαύστως κι εσείς μας λέτε για "παράφρονα" Ευρώπη και εκκλησιομάχους; Μου φαίνεται δεν είσαστε καλά ενημερωμένος και σας συνιστώ τακτική ανάγνωση των εφημερίδων, αδιάλειπτη παρακολούθηση των τηλεοπτικών προγραμμάτων τύπου "Αρχονταρίκι" και συστηματική ακρόαση του ραδοσταθμού της εκκλησίας της Ελλάδος. Θα αλλάξετε γνώμη. Η Ευρώπη ξεχειλίζει από "θείον" έρωτα και αγάπη :" Η ενεργός σεξουαλική σχέση μεταξύ δύο ανθρώπων του ίδιου φύλου ενδέχεται να αντικατοπτρίζει την αγάπη του Θεού, με τρόπο παρόμοιο όπως συμβαίνει στον γάμο ", τάδε έφη Ρόουαν Ουΐλιαμς. Αν δεν το έχετε καταλάβει, σεβαστέ μοι πάτερ, επιτρέψατε να σας "το κάνω λιανά". Τουτέστι, για την ευρωπαϊκή "τριάδα", η σχέση μεταξύ υιού και πατρός είναι όχι μόνο αιμομικτική. Πάει μακρύτερα, είναι ομοφυλοφιλική και το ενοποιό (ευρωπαϊκόν) πνεύμα της αγάπης (άνευ όρων και ορίων) την ιεροποιεί, την εξαγιάζει και την στεφανώνει. Λοιπόν, δεν θέλω ακρότητες, όχι ακρότητες διότι δεν (θα) πάμε καλά.

Α! Και κάτι τελευταίο. Γράφετε ότι η Ευρώπη δεν τόλμησε να βάλει μέσα στο σύνταγμα που έφτιαξε και τον χριστιανισμό, ως παράγοντα πολιτισμού. Ποιον χριστιανισμό εννοείται; Τον παπικό, τον προτεσταντικό ή τον αναμίξ ορθόδοξο; Μάλλον, καλά έκανε και τον άφησε απέξω. Αν ήταν πραγματικός παράγοντας πολιτισμού δεν θα είχαμε φαινόμενα τύπου Ρόουαν Ουίλιαμς και πολλούς άλλους, αναμίξ κλπ. κλπ.

Αυτά και "έχει ο Θεός"

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Διατί πιπιλάει το δάχτυλο ο ανήρ-φάσμα της υπέροχης φωτογραφίας;
Από τι ψυχολαλά πάσχει ο έρημος;

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

... και βρεφικές συνήθειες. Πάντως δεν κάνει "πιπίλα", αν προσέξεις καλά.

Ανώνυμος είπε...

Δεν κάνει πιπίλα;
Εκπλήσσομαι...
Κάνει κάτι άλλο χειρότερο;
Ξύνει τη μύτη του;:-ο

Ανώνυμος είπε...

Το βρήκα, το βρήκα!
Αργησα αλλά το βρήκααα!
Ανάβει πούρο, έτσι δεν είναι;
Είναι πούρο Αβάνας;

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Πάλι λάθος. Ο αντίχειρας ακουμπά στους κοπτήρες της άνω γνάθου.

Ανώνυμος είπε...

Φτού! Νομίζω πρέπει να δω έναν οφθαλμίατρο επειγόντως!

Ανώνυμος είπε...

Ερώτηση:ο κύριος Λεμεσιανός ο μπλογκάκιας που σε παρακολουθεί γιατί μάς κάνει επίδειξη της κορμάρας του χειμωνιάτικα;
Πές του ότι τον βλέπουμε και κρυώνουμε.
Δεν έχει καμια φωτό με πουκάμισο, έλεος!
Ολοι σε Μπραντ Πητ μεταμορφωθήκανε εδώ μέσα!
Λίγη αιδώς αδελφοί!
Λίγη σεμνότητα κανέναν ποτέ δεν τον έβλαψε!
Αντε, γινήκαμε όλοι ...Τσιτσιολίνες!

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Είδα ότι με καταχώρησε στους αναγνώστες του και είπα να ανταποδώσω την αβροφροσύνη του. Αλλά, βλέπω, καμία σελίδα του δεν ανοίγει. Πληροφορούμαι "η σελίδα δεν υπάρχει". Μάλλον θα το βγάλω, αφού παρακολούθηση δεν γίνεται.

Ανώνυμος είπε...

:-)Στην εφημερίδα, πια δεν συχνάζεις;
Σε έχω χάσει τελείως!