Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009

Οι ακέφαλες κεφαλές του οικουμενισμού αντιδρούν












Διαβάσαμε επιστολή του Μητροπολίτη Περγάμου Ζηζιούλα (βλέπε ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ) απευθυνόμενη "σε Σεβασμιώτατο", για τις αντιδράσεις που προκαλεί το θέμα των διαλόγων (οι συμπροσευχές παραβλέπονται) με τους ετερόδοξους. Η επιστολή καταλήγει: "Η ευθύνη όλων, μάλιστα δε των επισκόπων, των τεταγμένων υπό του Θεού να μεριμνούν διά την διασφάλισιν της κανονικής ενότητος του ποιμνίου των, είναι πελωρία"


Κατά το λαϊκό άσμα: "Τα ψεύτικα,τα λόγια,τα μεγάλα". Δεν είμαστε εμείς αυτοί που είπαμε ότι η ένωση δεν θα γίνει από επάνω (: τις προεξέχουσες ακέφαλες κεφαλές των ποιμένων). Ο κ. Βάλτερ Κάσπερ, αν θυμάμαι, και αν τον γράφω καλά, ήταν αυτός που είπε, ότι η ένωση (μάλλον,η επιδίωξη για την ένωση) είναι - ή προβλέπεται - να γίνει από τη βάση.

Οι διάλογοι θα γίνονται για ένα και μοναδικό σκοπό. Για να βλέπει συστηματικά ο ακατήχητος λαός τις ακέφαλες κεφαλές να συνομιλούν, να συζητούν, να συναγελάζωνται αντάμα. Αυτό τα λέει όλα και δεν χρειάζεται τίποτα άλλο. Οι ακέφαλες κεφαλές είναι ικανότατες να συντάξουν κείμενα αθώα, να συντάξουν κείμενα που θα ικανοποιούν και τις δυο ή περισσότερες, πλευρές, να συντάξουν κείμενα που θα δίνουν τροφή για πλήθος ερμηνειών. Αλλά η βάση δεν θα ενδιαφέρεται καθόλου γι΄ αυτά. Και όταν θα βρίσκεται (η βάση) σε ταξίδι, ας πούμε, τουρισμού ή συγκροτεί κάπου (η βάση) αυτό που ονομάζεται "ομογένεια", θα πηγαίνει να εκκλησιάζεται σε παπική, ή άλλη, "εκκλησία" και να παίρνει την όστια. Ή όποιος το προτιμά, θα υπάρχει παραδίπλα ο άρτος και οίνος, για να του χορηγείτε η παραδοσιακή θεία Μετάληψη.

Οι ακέφαλες κεφαλές ξέρουν πολύ καλά τα επικοινωνιακά παιγχνίδια. Δεν έχει σημασία τι κουβεντιάζουν. Σημασία έχει να βλέπει ο κόσμος (διακαναλικά!!!) ότι όλοι μαζί κουβεντιάζουν.

"Τα ψεύτικα, τα λόγια, τα μεγάλα" ...

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλααααα!

Κι η ζωή μου όοοολη, είναι ένα τσιγάροοοοο
που δεν το γουστάρωωωωω κι όλο το φουμάρωωωω!
...................

Πες τα Χρυσόστομεεεεεε!

Ανώνυμος είπε...

Η φωτογραφία καταπληκτική!

Ανώνυμος είπε...

Καλέ! ΝΑ ΤΟ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΠΑΙΝΤΙ!
ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕΣ ΕΣΥ ΤΕΤΟΙΟ ΣΑΡΩΜΑ;
ΕΓΩ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑ.
ΑΜΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟΣΟ ΧΟΝΤΡΟ ΚΑΙ ΑΡΓΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΡΑΒΙ, ΕΣΥ ΦΑΝΤΑΖΕΣΑΙ ΟΤΙ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΣΤΡΟΦΈΣ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ;
ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!
(Μιλάω γι αυτόν που όλο έπαιζε πλέη στέσιον και την έχει τη μαύρη τη γυναίκα όλο στο περίμενε και περίμενε...πώς να μη σκάσει η έρμη;)

Χρυσούλι μου, δεν πάσχω απο ρατσιστικά, αλλά ο αδύνατος άντρας έχει άλλη χάρη! :-)