Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Οι αριθμητικές αξίες


Φωτογραφία από το ιστολόγιο ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ

Όλα σήμερα αξιολογούνται βάσει των αριθμών. Αυτές καθορίζουν και την επιβίωση, την εξαθλίωση ή τη λαθροβίωση, λαών και ανθρώπων.
Η πολιτική γίνεται με βάση τους αριθμούς. Αυτές προσδιορίζουν τις πολιτικές αξίες.


Από την άλλη έχουμε και τις πνευματικές αξίες τις οποίες διαχειρίζονται και διαμορφώνουν οι Ιεράρχες. Πάλι όμως οι αξίες αυτές είναι μονάδες αριθμών. Μετρούν κεφάλια πιστών και ο οικουμενισμός είναι μια άλλου είδους πολιτική αξιών (χρηματηστηριακών) .
Αλλά εδώ δεν υπάρχει το αντίστοιχο ευτελές και δυσώδες οικονομικό, δηλαδή πολιτικό, σύστημα διαμόρφωσης των μεγεθών της οικονομίας - διάβαζε, της πολιτικής. Έχουμε το θρησκευτικό σύστημα, το οποίο διοργάνωσε την παρουσίαση ενός βιβλίου, μιάς παπικής "μελέτης" απευθυνομένης στο πνευματικό χρηματηστήριο με τίτλο "Σύνοψη της Κοινωνικής Διδασκαλίας της Εκκλησίας".
Στην παρουσίαση του βιβλίου-μελέτη παρών και ομιλητής το golden boy της σεπτής ημών ιεραρχίας μητροπολίτης Καλαμών Χρυσόστομος - όνομα και πράμα, που λέμε. Ανοίγουμε πανιά για το Νέο Οικουμενισμό όντας χρεωκοπημένοι από κάθε άποψη!


Μήπως, όμως, θα ήταν καλύτερα για το σεβασμιότατο να "ανοίξει" ένα ελικοδρόμιο στη Μητρόπολη όπου στεγάζεται; Διότι μάλλον αυτό προβλέπω να γίνεται, να φεύγει "δια του αέρος". Είναι κι αυτό, για τον ίδιο φυσικά, μιά διαφορετική άποψη στο "έπειτα ημείς οι ζώντες οι περιλειπόμενοι, άμα συν αυτοίς αρπαγησόμεθα εν νεφέλαις εις απάντησιν τού Κυρίου εις αέρα".

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το φιλαράκι σας ο Οδυσσέας, φιλοξενεί δυναμικά κείμενα του Σωτηρόπουλου, ενώ αν ήξερε ο Σωτηρόπουλος ότι διαφημίζει τους mishes, Μουστάκηδες, Καζαντζάκηδες, θα τον είχε "καρατομήσει" χωρίς δεύτερη κουβέντα.
Παίζουμε με δυναμικά κείμενα αλλά κάνουμε αντίθετα απο όσα λένε.

Σκεπτόμενος

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ο καλός μύλος τα αλέθει όλα.

Ανώνυμος είπε...

Κακός είναι ο μύλος που τα αλέθει όλα και τα κάνει σαλάτα και όχι καλός. Ο καλός μύλος αλέθει μόνο τα καλά.