Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

ΜΕ ΤΟΝ ΗΧΟ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ


Δεν το έγραψαν άλλοι, θα το γράψω εγώ. Εκείνοι, οι άλλοι, ορθά έπραξαν και τίποτα δεν είπαν. Δεν είναι ώρα κατάλληλη για επί πλέον αντιλογίες ή διχοστασίες.

Ακούστηκαν φωνές, φωνές της εξ αντικειμένου, υποτίθεται, αληθείας. Είπαν ότι ήταν εκκλησιολογικό ατόπημα να συνάζει ένας ιερωμένος, πλαισιούμενος από αρκετούς άλλους μικρούς και μεγάλους λευΐτες, τον κόσμο στις πλατείες και να προκαταλαμβάνει τη φωνή της Εκκλησίας (ή της Ιεραρχίας).

Τι θα πεί αυτό; Διερωτήθηκε μια εξ αυτών! Την Εκκλησία, είπε η φωνή, τη συγκροτεί (εν Αγίω Πνεύματι, γράφω εγώ) ο κλήρος και ο λαός, όπου ο λαός, ως άτομα μεμονωμένα ή ιερείς, μπορούν να έχουν διαφορετικές απόψεις για την κάρτα του πολίτη. Στις ενορίες τους, συνέχισε, μπορούν οι ιερείς να καλούν το λαό σε διαμαρτυρία - ενοριακού τύπου, σημειώνω εγώ. Δηλαδή, συμπληρώνω, διαμαρτυρίες των εκατό ή διακοσίων ατόμων, όπως έλεγαν τα καθεστωτικά μέσα ενημέρωσης.

Δεν είναι σωστό, κατά την φωνή, να κατεβάζουμε τον κόσμο στις πλατείες, όπως αυτή του Συντάγματος. Οι τοπικοί δρόμοι της ενορίας φτάνουν για να είναι σύννομοι με την εκκλησιολογία οι δρώντες και οι αντιδρώντες. Όποιος αυτό δεν το κάνει κινείται αυτόβουλα, αυθαίρετα και διαπράττει εκκλησιολογικό ατόπημα με εμφανή τον κίνδυνο διχασμού του εκκλησιαστικού σώματος. "Και άλλο που δεν θέλει ο πλανών την οικουμένη", κατέληξε η φωνή.

Μάλιστα, αυτά είπε μια εκ των φωνών της υγιούς ορθοδοξίας. Εύγε και μπράβο στη συνετή και συνεπή αντίχηση της παπικής εκκλησιολογίας. Αν έκανε τον κόπο να στρέψει τα αυτιά της σε μερικά εντός - και πλήθος εκτός - της ελλαδικής "ενορίας" συμβαίνοντα, τότε θα έπρεπε να είχε αρπάξει μια "ντουντούκα" και να γυρίζει τους δρόμους των Αθηνών καταγγέλλοντας τα διαπραττόμενα μέγιστα εκκλησιολογικά ατοπήματα. Τόσο κραυγαλέα είναι.

Σε παρένθεση, ας σημειώσω πως είναι δύσκολο από πού να αρχίσει κανείς και πού να τελειώσει. Δεν θα ασχοληθώ, θα σιωπήσω. Δεν είναι κατάλληλη η στιγμή και δύσκολο να προβλέψει κάποιος αν ποτέ θα υπάρξει.

Η φωνή σίγησε γι΄ αυτά. Το μόνο που ερέθισε τις ευαίσθητες χορδές της, ήταν το εκκλησιολογικό ατόπημα από την ογκώδη συμμετοχή κατά της κάρτας! Η συγκέντρωση του πιστού Λαού για να διαμαρτυρυθεί εναντίον της πολιτικής απάτης - και κατά μιας δήθεν εκκλησιολογικής ευπείθειας διαταραγμένης εδώ και αρκετά χρόνια - πάλι σημειώνω εγώ - ήταν το έναυσμα για να ακουσθεί σε ευρεία ραδιοφωνική κλίμακα.

Και ακούστηκε. Οι σημειώσεις οι δικές μου φωνή δεν έχουν. Είναι γραμμένες μέσα στη σιωπή και πάντα αυτή θα υποδεικνύουν. Τότε, και μόνο τότε, ακούγεται ο ήχος της σιωπής και ο Λαός του Θεού αγωνίζεται.

23 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πήγαινε στον Οδυσσέα να δεις χαμερπείς ύβρεις που εκστομίζει κατα του π.Ιωάννη ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ. Στην κατοχυρωμένη απάντηση του π.Φωτόπουλου, θεολογικά, αυτός απαντά με αυτό που μόνο μπορεί να απαντήσει: ΥΒΡΕΙΣ, ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ.

Φιλόλαος

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΒΑΣΙΜΟΙ - ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΟΙ - ΛΟΓΟΙ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΟΣ ΔΡΟΜΩΝ

Κλειστές οδοί
Πορεία συμπαράστασης στους μετανάστες σε εξέλιξη στο κέντρο της Αθήνας
Αθήνα
Πορεία αλληλεγγύης προς τους μετανάστες απεργούς πείνας που έχουν εγκατασταθεί στο Μέγαρο Υπατίας πραγματοποιούν αυτήν την ώρα περίπου 700 άτομα στο κέντρο της Αθήνας.

Λόγω της πορείας, η οποία ξεκίνησε από το Αρχαιολογικό Μουσείο έφτασε στη Βουλή και από εκεί επιστρέφει στο Μουσείο, διακόπτεται διαδοχικά η κυκλοφορία σε κεντρικές οδούς της Αθήνας.
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231078266

Γιώργος

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα,
Τι λέτε για τις εξελίξεις με το βίντεο από την Αίγυπτο που δείχνει έναν ιππέα σε πράσινο άλογο - κάποιοι τον συσχέτισαν με τον 'ωχρό ιππέα της Αποκάλυψηςπ' - η αλήθεια είναι πως είναι ανατριχιαστικό. Είναι στο you tube στο Ghost-fourth horseman of the Apokalypse.
Χαιρετισμούς,
Μία πιστή

Ανώνυμος είπε...

Τί έγινες εσύ; Είσαι καλά;

Φιλόλαος

Ανώνυμος είπε...

Χριστοδουλίδη είσαι καλά;;

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ευχαριστώ όλους τους σχολιαστές. Απουσίασα για λίγες μέρες, γι΄ αυτό και η καθυστέρηση δημοσίευσης των σχολίων.

Δόξα τω Θεώ καλά είμαι.

Και ως προς το ερώτημα που έθεσε η "Μια πιστή", είδα το βίντεο και ομολογώ ότι με εξέπληξε. Τι άλλο να γράψω; Δεν μπορώ να ειπώ τίποτα.

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα. Καλωσήρθατε. Μας ανησυχήσατε λίγο.
Οσο για το video αυτό που σας είπα, τι να πω, κάποιοι λένε ότι είναι εφέ, τι είναι τελικά, δεν ξέρω. Γιατί ειδικά αυτό το εφέ και με ποιο κέρδος κάποιος θα το έκανε αυτό. Πάντως η περίοδος αυτή είναι γεμάτη από περίεργα γεγονότα - μετά την ανεύρεση αυτού του τεράστιου κοιτάσματος μεταξύ Ελλάδος - Κύπρου ήρθε και το ψήφισμα/ εντολή της Ευρώπης - πριν 2 μέρες - προς την Τουρκία να απομακρύνει τα στρατεύματά της από την Κύπρο! και η εντολή προς την Τουρκία - χθες - να υπογράψει τη διεθνή Συνθήκη της θάλασσας! Είναι δυνατόν να μην υπάρξει αντίδραση από την Τουρκία; Είναι δυνατόν ποτέ η Τουρκία να υπακούσει στις ανωτέρω εντολές; Πάντως, μακάρι να έχει έρθει η ώρα που θα εκπληρωθούν αυτά που είπε ο πατήρ Παίσιος.
Θα ήθελα επίσης να σας ζητήσω να μας ενημερώσετε για τη γνώμη των γερόντων στο Αγιο Ορος - όσο είναι δυνατόν - για τα παρόντα.
Χαιρετισμούς,
Μία πιστή

Δημήτρης είπε...

Νέα ανάρτηση του Μουστάκη που προβάλλει τον Καζαντζάκη απο τον ταλαίπωρο Οδυσσέα!
http://apotixisi.blogspot.com/2011/02/opus-dei.html#comments
Κοίτα και τα βρώμικα σχόλια του ΙΚ.

Ανώνυμος είπε...

Δείτε τα σχόλια του Οδυσσέα, θα δείτε ότι αρχίζει να ξυπνάει.

Ανώνυμος είπε...

Μακάρι, να τον βοηθήσει ο Θεός.

Ανώνυμος είπε...

Μακάρι!

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΚΑΡΙ ΜΑΚΑΡΙ ΜΑΚΑΡΙ ΜΑΚΑΡΙ

Ανώνυμος είπε...

Άκουσα την άποψη ότι όσοι διαδηλώνουν κατά της κάρτας του πολίτη είναι πλανεμένοι επειδή δεν μπορούν να αποτρέψουν την εμφάνιση του Αντιχρίστου καθώς και ότι οι αληθινοί πιστοί πρέπει να επιδιώκουν να ζουν πνευματικά και να διέπονται από μαρτυρικό πνεύμα και όχι να θέλουν να αποφύγουν το μαρτύριο.
Επίσης ότι ο Αντίχριστος θα δηλώσει εμφανώς πως κάποιος αρνείται τον Χριστό λαμβάνοντας το Χάραγμά του, όποιο και αν είναι αυτό τελικά.
Προβληματίστηκα και θέλω να καταθέσω τη προσωπική μου άποψη μην έχοντας φώτιση και μην γνωρίζοντας προσωπικά κάποιον που να έχει, έχοντας την ελπίδα να ευδοκιμήσει κάτι σύμφωνο με το θέλημα του Θεού.
Προσωπικά είμαι κατά της κάρτας πιστεύοντας ότι όσο μπορούμε πρέπει να καθυστερήσουμε τα του Αντιχρίστου. Σίγουρα ο Χριστιανός πρέπει να ετοιμάζεται για το μαρτύριο αλλά είναι κανένας έτοιμος σήμερα για αυτό; Το ότι δεν είμαι εγώ δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν κάποιοι που θα είναι. Όμως όλοι όσοι αναφέρουν το μαρτύριο, είναι έτοιμοι αυτοί να μαρτυρήσουν για τον Κύριο; Οι Μητροπολίτες που το υποστηρίζουν όπως και ότι έχουν τον Χριστό μέσα τους κλπ είναι ειλικρινείς; Πιστεύω ότι δεν είναι μια που δεν μπορούν να διακόψουν την εκκλησιαστική κοινωνία με τους Οικουμενιστές, δεν λένε όχι στον Βαρθολομαίο και θα πουν όχι στον Αντίχριστο;
Αλλά με τη στάση της "Πίστεως" που δείχνουν πετυχαίνουν να μην συγκρούονται με τη Νέα Τάξη αναβάλλοντας τη σύγκρουση για το καιρό του Αντιχρίστου. Εκείνοι που ανέκαθεν κοιτούσαν να βολευτούν και ανέβαλλαν όταν τα πράγματα δεν ήταν ακόμη τόσο δύσκολα θα μπορέσουν να γίνουν μάρτυρες όταν υπάρξει μεγάλη θλίψη σε όλη τη γη;
Θεωρητικά ο Επίσκοπος πρέπει να βρίσκεται τουλάχιστον στον Φωτισμό του Αγίου Πνεύματος. Σήμερα στην Ορθοδοξία σε ολόκληρο τον κόσμο, έχουμε έστω και έναν Επίσκοπο ή Πατριάρχη που να βρίσκεται στον Φωτισμό του Αγίου Πνεύματος;
Όχι τίποτα άλλο, για να τον συμβουλευτούμε.
Αν βοηθήσουμε με τη παθητική μας στάση τις εξελίξεις εμφανίσεως του Αντίχριστου όπου θα τεθεί το δίλημμα μαρτύριο ή άρνηση, τι θα κάνουν όσοι δεν μπορέσουν να μαρτυρήσουν;
Προκειμένου να σωθούν περισσότερες ψυχές για τις οποίες θυσιάστηκε ο Χριστός δεν θα ήταν καλύτερα να μην βρεθούμε στο δίλημμα μαρτύριο ή άρνηση παρά μόνο όταν και όσοι θα γίνουν δεκτικοί της Χάρης του Θεού για μαρτύριο;
Βλέποντας τον Οικουμενισμό που λέει πίστευε ότι θέλεις, αλλά στη πράξη αρνήσαι τον Χριστό ερχόμενος σε εκκλησιαστική κοινωνία με τους αιρετικούς, αλλά και την Νέα Εποχή που λέει πχ με τη γιόγκα γίνεσαι καλύτερος χριστιανός ενώ η γιόγκα είναι λατρεία του Κρίσνα αναρωτιέμαι αν ο Αντίχριστος μπορεί ποτέ να είναι ξεκάθαρος και να πει ότι αρνείται κανείς τον Χριστό αν τον ακολουθήσει; Μα αυτός δεν θα παρουσιαστεί ως ο Χριστός δίχως να είναι;
Μπορεί ποτέ ο Αντίχριστος να είναι πιο ειλικρινής από τους προδρόμους του;
Μπορεί ποτέ αυτός που θα ποιεί σημεία και τέρατα κατά φαντασία προκειμένου να πλανήσει έχοντας γίνει κατοικητήριο του Σατανά του πλανών την οικουμένη όλη, να πει ότι όποιος τον ακολουθήσει θα αρνείται τον Χριστό;
Εδώ οι πολιτικοί μας τόσα χρόνια μας κοροϊδεύουν, "λεφτά υπάρχουν!", "όχι άλλα βάρη στη μεσαία τάξη", "δεν θα αυξήσουμε το ΦΠΑ" και ο Αντίχριστος που θα είναι Παγκόσμιος Κυβερνήτης θα είναι ειλικρινής μαζί μας;
Δεν γνωρίζουμε ούτε με απασχολεί πότε θα εμφανιστεί ο Αντίχριστος, και σε 1000 χρόνια να είναι! Όμως, με προβληματίζει η στάση μου ως προς τις μεθοδεύσεις εκείνες που θα του επιτρέψουν να κυριαρχήσει πάνω στη γη, όπως η αχρήματη κοινωνία και η πλήρης παρακολούθηση της προσωπικής μας ζωής-εξάρτησης από τις τράπεζες. Γνωρίζοντας από την Αποκάλυψη ότι ο Αντίχριστος θα είναι Παγκόσμιος Κυβερνήτης και βλέποντας από παντού ότι είναι Αντίχριστη η Νέα Τάξη Πραγμάτων που κάποιοι ισχυροί επιβάλλουν δεν φανερώνεται η προαίρεσή μου από τη στάση μου απέναντι στο χαλί που στρώνεται για τον Αντίχριστο;

Ανώνυμος είπε...

Αν εμείς δεν μπορούμε τώρα να αντισταθούμε στη Νέα Τάξη θα μπορέσουν τα παιδιά μας τα οποία θα έχουν ανατραφεί στο νεοταξικό τρόπο ζωής; Τουλάχιστον αν εμείς αντιστεκόμαστε θα δώσουμε παράδειγμα προς μίμηση για καλή ομολογία και μαρτύριο στις επόμενες γενιές.
Πιστεύω ότι ο Θεός θα μας βοηθήσει αλλά πρέπει και εμείς να κάνουμε αυτό που Εκείνος θέλει! Όπως στη Νινεύϊ μετανόησαν για τις αμαρτίες τους, να μετανοήσουμε και εμείς (πχ εκτρώσεις, μοιχείες, φόνοι, κλεψιές κλπ) αλλά παράλληλα να μην έχουμε καμία εκκλησιαστική κοινωνία με τους Οικουμενιστές!
Διαφορετικά ο Θεός θα επιτρέπει να μας βρίσκουν διαρκώς και χειρότερα μήπως μετανοήσουμε...
Θα ήταν υπερβολή να σκεφτούμε ότι μήπως το έθνος μας δέχεται οργή Θεού με την έννοια ότι επιτρέπει ο Θεός να τιμωρηθούμε από τους Αντίχριστους Σιωνιστές Μασόνους που μας κυβερνούν και τους οποίους εμείς εκλέξαμε;

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ευχαριστώ τον Ανώνυμο Σχολιαστή (15 Φεβρουαρίου 2011 12:32 μ.μ.) για το άρθρο του. Σκοπεύω να το κάνω ανάρτηση για να το προεκτείνω, καθώς επιβάλλεται. Θα συμπεριλάβω και το δεύτερο ανώνυμο σχόλιο που ακολούθησε.

Και πάλι τον (ή τους) ευχαριστώ.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ανώνυμος είπε... Δείτε τα σχόλια του Οδυσσέα, θα δείτε ότι αρχίζει να ξυπνάει.
14 Φεβρουαρίου 2011 12:42 μ.μ

Θα ήμουν αισιόδοξος αν έβλεπα ότι αντιλαμβανόταν τον αγώνα Ορθόδοξης μαρτυρίας - ακόμη όχι και Μαρτυρίου - κατά της κάρτας. Η επιστημονικού επιπέδου αντιπαράθεση που συνεχίζει με την Μονή Γρηγορίου, δείχνει την περιορισμένη ορατότητα που έχει, ως προς το μέγεθος του ζητήματος που υφέρπει με την διαβόητη πλέον κάρτα και τα συνακόλουθά της.

Δημήτρης είπε...

Ξυπνάει ως προς το θέμα αντίχριστου Καζαντζάκη και φιλοκαζαντζακικού Μουστάκη, θέλει να πει προφανώς ο ανώνυμος, απο την σελίδα που παραπέμπω.

Εσένα επειδή σου έθιξε τον Μεθόδιο τον παλιοημερολογίτη, προσπαθείς να τον απορρίψεις αμέσως. Άφησε το θέμα της Κάρτας όπου εκεί κοιμάται και κοίτα το άλλο, το πιο καυτό θέμα.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Αγαπητέ Δημήτρη,

Δεν ξέρω αν αυτό ...

"Εσένα επειδή σου έθιξε τον Μεθόδιο τον παλιοημερολογίτη, προσπαθείς να τον απορρίψεις αμέσως. Άφησε το θέμα της Κάρτας όπου εκεί κοιμάται και κοίτα το άλλο, το πιο καυτό θέμα"

... αφορά σε ό,τι έγραψα. Με την ευκαιρία, θα ήθελα να σου πώ, κάρτα και Καζαντζάκης πάνε πακέτο. Η κάρτα απευθύνεται σε μια νοοτροπία κοσμοπολιτική (: πατρίδα μας η "γης" και ένα θεός για όλους, "υιός ανθρώπου" κατά Μουστάκη) και ο Καζαντζάκης το ίδιο μας προσφέρει. Εξ ού και η ευρεία διασημότητα που απέκτησε, αφού εξυπηρετούσε τους στόχους που τέθηκαν μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο σταλινισμός ήταν αντιμέτωπος με τον προτεσταντικό αποικιοκρατικό ολοκληρωτισμό. Ίδια γεύση δηλαδή. Τώρα, η αυτοκρατορία του δήθεν δημοκρατικού ολοκληρωτισμού δεν έχι αντίπαλο και η κάρτα, μαζί με τον Καζαντζάκη, μας ετοιμάζουν το θλιβερό κόσμο των, υπό πλήρη έλεγχο, πολιτών του ενός θεού για όλους.

Ανώνυμος είπε...

Εν μέρει έχει δίκαιο ο κ.Χριστοδουλίδης όταν σκεφθεί κανείς ότι ο ΙΚ, Μουστάκης και ο Οδυσσέας που ανέχονται τον Καζαντζάκη (τουλάχιστον ο τρίτος μέχρι προ τινος διότι τώρα ξυπνάει) αυτοί πράγματι χτυπούσαν και τον καλό αγώνα του π.Σαράντη.
Απο την άλλη μεριά, αυτοί που αντιτάσσονται στον αγώνα κατα της Κάρτας του Πολίτη, π.χ.Βολουδάκηδες , συμπαθούν ή αμνηστεύουν τον Καζαντζάκή;; Δεν ξέρω αν ισχύει.
Οπότε δεν μπορούμε να πούμε με βάση το δευτερο στοιχείο ότι πάνε πακέτο αυτά.

Καλλίμαχος

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Καλλίμαχε,
Ευχαριστώ για το σχόλιο και όσο γι΄ αυτό ...

"Απο την άλλη μεριά, αυτοί που αντιτάσσονται στον αγώνα κατα της Κάρτας του Πολίτη, π.χ.Βολουδάκηδες , συμπαθούν ή αμνηστεύουν τον Καζαντζάκή;; Δεν ξέρω αν ισχύει.
Οπότε δεν μπορούμε να πούμε με βάση το δευτερο στοιχείο ότι πάνε πακέτο αυτά"

... να είσαι βέβαιος ότι μπορεί μερικοί ή πολλοί, να απορρίπτουν τα εξελικτικά του πίθηκα, αλλά να βλέπουν μετά μεγίστης συμπαθείας τον Καζαντζάκη. Ισχύει και το αντάποδο, αλλά θεόστραβοι καθώς είναι, δεν μπορούν να ιδούν ότι το νόμισμα του πίθηκα έχει στην άλλη του όψη τον Καζαντζάκη - το όνομα δειγματοληπτικά.

Όποιος νομίζει ότι πωλεί ή αγοράζει, λέμε τώρα, με το νόμισμα του Καζαντζάκη και ότι στην άλλη του πάντα είναι ο "ένας θεός για όλους" ή αυτός που μας διδάσκει η Θρησκεία μας, ας αγοράσει κολλύριο να στάξει στα μάτια του, για να δει ότι έχει τη "φάτσα" του πίθηκα χαραγμένη.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Και το σχόλιο αυτό, το παρακάτω, αναρτήθηκε στην ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ, του Μουστάκη γράψαντος περί "OPUS DEI" ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ κλπ.

"Εγώ, ο καθηγητής Θεολογίας επί 35 χρόνια μαζί με τους οικοδομηθέντες μαθητές μου (...) δίδαξα τον αγωνιστή Χριστό των Ευαγγελίων, τον οποίον Ιησού Χριστό, κατά πλειονότητα ονομάζουν και χαρακτηρίζουν ΥΙΟΝ Ανθρώπου, εκ Μαρίας γυναικός γεννηθέντος και λιγότερο τον χαρακτηρίζουν, ως ΥΙΟ Θεού"

Υπογραφή
Γ. Μουστάκης
Ερευνητής ιστορίας, θεολόγος, κοινωνιολόγος κλπ.
με βούλα "ντοκτορά"

Κυπριανός Χ : Τα ίδια περίπου θα μας έλεγε και ο εσμός των λουθηροκαλβίνων και λοιπών προτεσταντών ή ακόμη και αυτός ο γεννήτοράς τους ο πάπας. Αυτοί έχουν εκατομμύρια "μαθητές" και όχι τις 20.000 του "θεολόγου" κλπ. κλπ., Μουστάκη.

Ο υιός "ανθρώπου" ενδιαφέρει τον Μουστάκη και όχι ο υιός Θεού. Τι να τον κάνει το Θεό; Ούτε τον βλέπει, ούτε τον ακούει, ούτε τον αισθάνεται. Τον θέλει στα γήινα μέτρα του, τα μέτρα του πίθηκα, που αίφνης έγινε άνθρωπος εξελικτικά και εξελικτικά επινόησε τον ... υιό "ανθρώπου".

Τύφλα του και τρομάρα του. Άνθρωποι και υιοί ανθρώπου είναι μόνο οι εκ Θεού γεννηθέντες

(: κατά το "οίτινες ουχί εξ αιμάτων ουδέ εκ θελήματος σαρκός ουδέ εκ θελήματος ανδρός, αλλ' εκ Θεού εγεννήθησαν")

και όχι αυτοί που γενετικά εξελίσσονται από τα πιθήκια του Μουστάκη, του Καζαντζάκη και πλήθος άλλων με ντοκτορά θεολογίας, φιλοσοφίας, λογοτεχνίας. Αυτοί όλοι είναι "γεννημένοι" από τους πιθήκους και τελικός προορισμός τους είναι οι πίθηκοι. Αν το καταλάβουν, έχει καλώς. Αν όχι, δικαίωμά τους. Έχουν και τα ζώα δικαιώματα, έτσι δεν είναι;

Ο Γ. Μουστάκης μπορεί και δύναται, να επαίρεται για τους μαθητές του και τις, περί "υιού ανθρώπου", διδαχές του. Μπορεί ακόμη να διαγκωνίζεται για να βγάλει μια αναμνηστική "πόζα" δίπλα στον αγωνιστή ηγούμενο Μεθόδιο. Όμως αυτά ποτέ δεν θα τον κάνουν, κατά χάριν, τω όντι άνθρωπο και "υιό ανθρώπου". Αυτό να το χωνέψει όσο είναι καιρός.

Ανώνυμος είπε...

Σου απάντησε ο Μουστάκης στην αποτείχιση, όχι μόνο εσένα αλλά σε όλους, με γενικές βλακείες.

Δημήτρης είπε...

Αγαπητέ Κυπριανέ ναι, αφορά αυτό που έγραψες. Για ξανα δες το και μετά ξανα το δικο μου.