Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

ΝΕΑ ΒΛΑΣΦΗΜΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ


Σχόλιο

Αυτό που ακολουθεί, εκτός σχολίου, από το ιστολόγιο http://hellas-orthodoxy.blogspot.com/2011/02/blog-post_6697.html. Και τώρα το σχόλιο.

Τουλάχιστον, οι γορίλες, οι χιμπαντζήδες, οι μαϊμούδες, δεν προκαλούν κανένα. Μόνο τα δίποδα που προέκυψαν από την εξέλιξη αυτών των ζώων και διαθέτουν κάποια ίχνη γλωσσικής (φωνητικής) επικοινωνίας, ξέρουν να προκαλούν.

Θέλουν να μας πείσουν ότι οι πρόγονοί τους - όχι οι δικοί μας - είναι τα "πιθήκια".

Έχουν απόλυτο δίκιο. Οι εξελιγμένοι χιμπαντζήδες, γορίλες, μαϊμούδες κλπ., το μόνο έλλογο προσόν που απέκτησαν ήταν η ικανότητα να προκαλούν. Δεν χρειάζονται περισσότερα.



=========== =============== ============

Μια παράσταση που διχάζει. Μια νέα σκηνοθέτης η οποία σύμφωνα με κάποιους τολμά, σύμφωνα με κάποιους άλλους προσβάλει το θρησκευτικό αίσθημα των θεατών.

Μια σκηνή που ξεσήκωσε αντιδράσεις και εξόργισε πολλούς από τους θεατές του έργου. Δυο ηθοποιοί που υποδύονται τον Ιησού και την Μαρία την Μαγδαληνή και εμφανίζονται σχεδόν γυμνοί να κάνουν έρωτα επί σκηνής
Όλα αυτά συνέβησαν στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στη διάρκεια της παράστασης «Nο Body Else».

Η Κίρκη Καραλή, η κόρη της Σεμίνας Διγενή, συνέλαβε την ιδέα και σκηνοθέτησε το έργο το οποίο καταπιάνεται με έξι ιστορίες που διηγούνται το αποτύπωμα της μνήμης σε ένα σώμα, μνήμες που καταγράφονται στο DΝΑ. Μια σκηνή όμως φέρεται να θύμωσε το κοινό που αποχώρησε από το θέατρο.

Οι ψίθυροι άρχισαν να ακούγονται όταν στη διάρκεια της παράστασης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής - πολύ μπλα μπλα - ο ηθοποιός που ενσαρκώνει τον Ιησού εμφανίζεται γυμνός. Πολλοί από τους θεατές σοκάρονται αλλά αυτό που θα ακολουθήσει στη συνέχεια τους εξοργίζει.

Ο «Ιησούς» αρχίζει να ερωτοτροπεί με την «Μαρία την Μαγδαληνή». Σηκώνονται από τις θέσεις τους οι θεατές και μη μπορώντας να δεχθούν αυτό που εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια τους, αποχωρούν φανερά εκνευρισμένοι. Οι ηθοποιοί αρχικά ξαφνιάζονται αλλά ως επαγγελματίες συνεχίζουν την δουλειά τους.

Οι θεατές αν και ήταν ενημερωμένοι ότι το έργο ήταν ακατάλληλο για ενηλίκους, δεν περίμεναν να δουν μπροστά στα μάτια τους μια τέτοια σκηνή. Τη θεώρησαν προσβλητική και αποχώρησαν από την αίθουσα.

Όπως αναφέρεται και στο δελτίο τύπου της παράστασης, στην οποία πρωταγωνιστούν οι: Ελένη Ευθυμίου, Χριστίνα Μπιρμπίλη-Καραλέκα, Χρήστος Τανταλάκης, Τάσος Τσουκάλης-Δημητριάδης, Αναστασία Χατζάρα, Μαρία Ψαρολόγου, «η σύνθεση της δραματουργίας προέκυψε από την ομάδα και τα αναγνώσματά της. Η σκηνική της μεταφορά προέκυψε κατά τη διάρκεια των δοκιμών. Οτιδήποτε προκύψει κατά τη διάρκεια των παραστάσεων αποτελεί μέρος της».

Το θέμα αναμένεται να απασχολήσει κοινό, κριτικούς και καλλιτέχνες καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που η διάθεση και ο τρόπος προσέγγισης ενός δημιουργού, διχάζει αλλά και προκαλεί.

ΠΟΙΑ "ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΤΟΥΡΓΙΑΣ";

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΣ ΝΑ...ΔΡΑΜΑΤΟΥΡΓΗΣΕΙΣ ΜΕ ΡΑΒΒΙΝΟΥΣ,ΙΜΑΜΗΔΕΣ ΚΑΙ ΒΟΥΔΕΣ;

ΜΗΠΩΣ ΦΟΒΑΣΑΙ ΜΗ ΣΕ ΣΦΑΞΟΥΝ;

ΜΕΤΑ ΚΛΑΙΓΕΣΤΕ ΣΤΑ ΤΣΟΝΤΟΚΑΝΑΛΑ ΠΩΣ "ΣΑΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΦΑΣΙΣΤΕΣ"!

ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΣΑΣ,ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΕΙΧΑΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ!

ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ;

ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΣΚΥΛΙΑ!!!

ΤΟ "ΑΣΤΕΙΟ" ΠΑΡΑΤΡΑΒΗΞΕ:ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ!

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ "ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ",Η...ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ 1η ΜΑΡΤΙΟΥ!

Ο ΚΑΘΕΝΑΣ,ΑΣ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ!

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΚΥΠΡΙΑΝΕ!
ΕΙΣΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ!
ΑΞΙΟΣ!

ΜΑΚΡΥΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΨΕΥΤΟΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΔΕΚΑΡΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΑΝ ΛΕΞΗ ΓΙ΄ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΝΟΣΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΗΣ ΒΛΑΣΦΗΜΙΑΣ!

ΑΡΧΑΙΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Χριστοδουλίδη να έχετε όλες τις ευλογίες του
Τριαδικού Θεού.Η παράσταση αναβλήθηκε

Από το βιβλίο “ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΦΥΠΝΙΣΗ”
ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΪΣΙΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ ΛΟΓΟΙ
Β΄

Η παρουσία του Χριστιανού είναι ομολογία πίστεως



- Γέροντα, τα διάφορα κινήματα, οι διαμαρτυρίες που γίνονται από τους Χριστιανούς έχουν κάποιο αποτέλεσμα;

- Η παρουσία των Χριστιανών είναι πλέον ομολογία πίστεως. Μπορεί κανείς με την προσευχή να βοηθήση περισσότερο , αλλά την σιωπή του θα την εκμεταλλευτούν οι άλλοι και θα πουν: « Ο τάδε και ο τάδε δεν διαμαρτυρήθηκαν, επομένως είναι με το μέρος μας. Συμφωνούν μαζί μας. » . Αν δεν αρχίσουν μερικοί να κτυπούν το κακό, να ελέγχουν δηλαδή αυτούς που σκανδαλίζουν τους πιστούς, θα γίνη μεγαλύτερο κακό. Έτσι θα τονωθούν λίγο οι πιστοί , αλλά και θα εμποδιστούν λίγο όσοι πολεμούν την Εκκλησία. Η Εκκλησία δεν είναι δικό τους καΐκι , να κάνουν βόλτες. Είναι το σκάφος του Χριστού. Αυτοί είναι κατακριτέοι. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να έχουν μεγάλο μισθό, πολυτελές αυτοκίνητο, να τρέχουν στις διασκεδάσεις … Και ύστερα κάνουν νόμο να παντρεύωνται με πολιτικό γάμο, νομιμοποιούν τις αμβλώσεις…Τι θα κάνη ο Θεός, άλλο θέμα.

Και με τις βλάσφημες ταινίες που παρουσιάζουν, θέλουν να γελοιοποιήσουν τον Χριστό. Το κάνουν, για να πουν : « αυτός ήταν ο Χριστός, τώρα θα έρθη ο Μεσσίας » , και να παρουσιάσουν μετά τον « Μεσσία » τους. Εκεί το πάνε.

- Οι άνθρωποι , Γέροντα, τα πιστεύουν και βλάπτονται!

- Ο βλαμμένος βλάπτεται. Τα πιστεύει, γιατί θέλει να δικαιολογήση τα αδικαιολόγητα και να αναπαύση τον λογισμό του. Με όλα αυτά τα βλάσφημα πάνε να δικαιολογήσουν ηθικές αταξίες. Το έχουν παρακάνει. Είχαν κάνει μήνυση ότι η ταινία « Ο τελευταίος πειρασμός » προσβάλει την θρησκεία και οι εισαγγελείς είπαν: « Δεν είναι τίποτε ! » . Τέτοιες βλασφημίες δεν ακούσθηκαν ποτέ! Για μας η διαμαρτυρία για την βλάσφημη εκείνη ταινία ήταν ομολογία πίστεως. Βέβαια με όλα αυτά τα βλάσφημα γίνεται και ένα καλό. Χωρίζει η ήρα από το σιτάρι, κοσκινίζεται ο κόσμος.


Ο Αγιος Κοσμάς ο Αιτωλός είπε:
Ένας άνθρωπος να με βρίσει, να σκοτώσει τον πατέρα μου και τη μητέρα μου, τον αδελφό μου και ύστερα να μου βγάλει το μάτι, έχω χρέος ως Χριστιανός να τον συγχωρήσω. Αν όμως, μου βρίσει τον Χριστό μου και την Παναγία μου, δεν θέλω να τον βλέπω. Και σας, πως βαστά η καρδιά σας να συναναστρέφεστε με τέτοιους;».


ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ

ΟΜΑΔΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ευχαριστώ την ΟΜΑΔΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ. Ας γνωρίζουν ότι είμαι κι εγώ ένας από αυτούς.

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικά ενθαρρυντικό στις δύσκολες εποχές που ζούμε το κατόρθωμα των χριστιανών να μπλοκάρουν τη συνέχιση του βλάσφημου αυτού έργου.
Κύριε Χριστοδουλίδη, ευχαριστούμε θερμά για τον αγώνα σας σ' αυτό το θέμα.
Ο Κύριος θα χάρηκε - όλο στενοχώριες του δίνουμε, ας του δώσουμε και λίγη χαρά - που αντέδρασαν οι πιστοί σ'αυτό το ανοσιούργημα.
Μία πιστή

Ανώνυμος είπε...

ΖΕΙ ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ
ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ Ο ΘΕΟΣ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ
ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΑΖΙ ΣΑΣ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΠΟΤΕ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΕΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΝΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΣΑΣ
ΤΡΙΣΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΣ

Ένας δούλος Κυρίου

Ανώνυμος είπε...

Χίλια συγχαρητήρια κ.Κυπριανέ μας για τις αναρτήσεις κατα των βλασφημιών!

Δόξα τω Θεώ που δεν έχουν πορρωθεί οι πάντες ακόμα.

Καλλίμαχος