Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Μας στρίμωξαν στην πλατεία



Αν είμαστε αντιρατσιστές, αντιφασίστες, σωματεία εργαζομένων και καλλιτεχνών, που διαδηλώνουν για τα εργασιακά τους και τα λοιπά συνδικαλιστικά τους, οι δρόμοι θα προσφέρονταν για κατάληψη. Μπροστάρηδες οι γνωστές φίρμες της δημοκρατικής καπηλείας. Τώρα όμως, χθές δηλαδή, 6/2/2011, που η συγκέντρωση είχε στόχο την άρνηση της φαλκιδευμένης δημοκρατίας τους - φοροκάρτες και άλλες κάρτες της απάτης του πολίτη - η "ζώνη" διαμαρτυρίας ήταν αυστηρά περιορισμένη.

Εντάξει, το πήραμε το μήνυμα. Ξέρουμε ποια είναι και πώς την εννοούν την ψευτοδημοκρατία τους. Θα μας βρίσκουν πάντα μπροστά τους, έστω και περιορισμένους (εγκλωβισμένους) στις πλατείες, ας το έχουν υπόψη. Θα τους περιμένουμε πάντα "στη γωνία" για να τους ρίχνουμε τις κατακεφαλιές που τους αξίζουν.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτό πάλι χθες δεν το κατάλαβα. Τι σήμαινε να ελευθερωθεί ο δρόμος αλλιώς η αστυνομία θα επενέβαινε να διαλύσει τη συγκέντρωση? Αφού σχεδόν κάθε μέρα οι δρόμοι κλείνουν από εργαζομένους κάθε κοινωνικής τάξης - ακόμα και αλλοδαποί κλείνουν τους δρόμους και κάνουν πορεία. Εμείς που είμασταν εκεί για την κάρτα τι θεωρούν ότι είμασταν? Η αντίδραση για την κάρτα όμως καίει τους μασόνους. Γι' αυτό αυτή η αντίδραση. Δεν πειράζει όπως λέτε. Από πλατείες, στενά, κεραμίδια, υπόγεια ή ακόμα και φαράγγια θα αντιδρούμε. Δεν πειράζει. Παντού θα είμαστε. Αυτό να ξέρουν μόνο.
Μία πιστή

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Αν είχαμε ένα συνδικαλισταρά "μπροστάρη", τότε θα τα μάζευε η αστυνομία "τους". Αλλά δεν είχαμε, εμείς έχουμε Άλλον, που τους χαλά τη συνταγή της ευ - διάβαζε, φευ - δημοκρατίας με την τρισάθλια ελευθερία του Nobody Else. Αυτή είναι η δημοκρατία των πιθήκων κι εμάς, "πιθήκια" με κάρτα trade mark μας θέλουν.

Να την κολλήσουν στα μούτρα τους και στα "ερωτικά πρόσωπα" που τους την έφτιαξαν.

Ανώνυμος είπε...

Kυπριανέ,το πρόβλημα προέκυψε από την λάθος συνεννόηση των διοργανωτών με την αστυνομία.
Εδώ , 50 ατομα κλείνουν δρόμους για ψύλλου πήδημα.
Τόσες χιλιαδες ανθρωπων έπρεπε να συμπιεστουν μεσα στα παρτέρια και τις καφετέριες;
Λάθος των διοργανωτών 100% και δειλή η στάση τους.Μόλις κάποιος λοχαγός των πραιτωριανών τους είπε μια μπουρδα σκιάχτηκαν και λουφαξαν.Ευτυχώς ο κόσμος δεν τους άκουσε, ο π.Μουλατσιώτης κατάλαβε τι πάει να παιχτεί κι ετσι διασώθηκαν τα επικοινωνιακά προσχήματα.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ευχαριστώ τον Misha για το σχόλιο. Δεν μπορώ να γνωρίζω λεπτομέρειες και αγνοώ πλήρως κάτω από ποιές συνθήκες και προϋποθέσεις, δίδεται η άδεια να κλείνουν οι δρόμοι - παγιωμένη κατάσταση από τη Μεταπολίτευση και εντεύθεν - όταν διεκδικούν τα εργασιακά τους προνόμια (δικαιώματα) οι κάθε λογής εργαζόμενοι.

Εκ πρώτης όψεως η διαμαρτυρία κατά της κάρτας (του πολίτη) δεν φαίνεται να εντάσσεται σε εργασιακό δικαίωμα. Πλην όμως, ερώτημα τίθεται αν θα πιάνουν δουλειά όσοι δεν έχουν κάρτα. Αν, δε, κρίνουμε τα γεγονότα αντικειμενικά - μερικοί έχασαν τη δουλειά τους διότι δεν την παρέλαβαν - τότε το πρόβλημα υπάγεται de facto σε δικαίωμα εργασιακό.

Ανώνυμος είπε...

Ναι, είναι πρόβλημα εργασιακό. Νομίζω όμως ότι έχουν στο νου τους να το συσχετίσουν και με άλλα ζητήματα - για παράδειγμα η ψήφιση διάταξης πρόσφατα στην Ευρωπαική Ενωση ότι όποιος αντιδρά στους νόμους της θα θεωρείται ως τρομοκράτης - τα έχουν βάλει όλα σε σειρά. Ετσι τι έχουν σκοπό να κάνουν; Φυσικά θα πρέπει να φυλακίζουν τους ανωτέρω επικίνδυνους - αντιρρησίες και να τους μεταχειρίζονται ως τρομοκράτες. Δηλαδή το θέμα της κάρτας ξεκινά από οικονομικό/ εργασιακό και πάει σε θέμα ύπαρξης του ανθρώπου μέσα στην κοινωνία. Τους ξέφυγε μια λεπτομέρεια: η ψυχή δε φυλακίζεται. Δεν την ελέγχουν ούτε την αριθμούν - αν και θα το ήθελαν. Αν και βρισκόμαστε στο κατώφλι τέτοιου κινδύνου η πλειονότητα των πολιτών βρίσκεται δυστυχώς σε κατάσταση παρόμοια με των Λωτοφάγων. Σαν να μην έχει καμία σημασία η κάρτα. Καμία επίπτωση.
Εδώ κρίσιμο ρόλο έχει το ακόλουθο θεωρητικό ρεύμα/ θεώρημα: τη σφραγίδα την έχουν όλοι. Το νούμερο για το οποίο όλοι διαμαρτύρονται υπάρχει στις πιστωτικές κάρτες, πάνω σε όλα τα προιόντα,παντού. Με άλλα λόγια όλοι είναι λίγο-πολύ σφραγισμένοι. Τι αλλάζει? Αυτή είναι μια γνώμη που έχει εξαπλωθεί ιδίως μέσα στην Εκκλησία. Το ερώτημα είναι: είναι δυνατόν οι υποστηρικτές αυτής της γνώμης να μην καταλαβαίνουν ότι άλλο το 'σφράγισμα' των προιόντων και άλλο του ανθρώπου? Αλλο να βάλεις τον αριθμό πάνω σε ένα σαμπουάν και άλλο να το χρησιμοποιήσεις για να προσδιορίσεις άνθρωπο? Ο άνθρωπος δεν είναι προιόν/ αντικείμενο, είναι πρόσωπο, είναι εικόνα του Θεού. Δεν μπορεί να αριθμοποιηθεί από κανέναν - μόνον εάν ο Θεός το ήθελε θα είχε την εξουσία να το κάνει γιατί Εκείνος έπλασε τον άνθρωπο. Οπως ο άνθρωπος κατασκευάζει προιόντα και τους βάζει νούμερα για να δηλώσει την προέλευσή τους/ δημιουργό τους έτσι και αυτοί θέλουν να βάλουν στους ανθρώπους νούμερο για να τους κάνουν να δηλώσουν την άρνησή τους προς τον Δημιουργό - που τους έπλασε ελεύθερους - και την υποταγή τους στο κακό - τον εφευρέτη του αριθμού.
Θα πρέπει να σας ενημερώσω ότι είχαν ετοιμαστεί να κατέβουν πιστοί με λεωφορεία και έπεσε εντολή από τις Μητροπόλεις να ακυρωθεί το σχετικό σχέδιο/ μετάβαση στην Αθήνα και συμμετοχή στην εκδήλωση. Πολλοί ήρθαν παρακούοντας στον πνευματικό τους/ τοπικό ιερέα - η δικαιολογία της αρνήσεως παροχής άδειας ήταν αυτή που σας είπα παραπάνω: το σφράγισμα το έχουν όλοι ήδη. Υπό αυτή την έννοια, για ποιο λόγο οι πιστοί να πηγαίνουν στην εκκλησία?
Είναι πολύ - πολύ στενάχωρο η Ιεραρχία της εκκλησίας να μην τοποθετείται επί του θέματος.
Πολύ στενάχωρο. Και φοβερά ανησυχητικό. Εάν δεν αλλάξει η πορεία των πραγμάτων - ο Θεός γνωρίζει πως - και προχωρήσει η έκδοση της κάρτας πολλές ψυχές - αναρίθμητες - κινδυνεύουν να χαθούν με ευθύνη της Ιεραρχίας.
Ο Θεός να δώσει να αλλάξει η πορεία των πραγμάτων.
Μία πιστή

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ευχαριστώ την Πιστή σχολιάστρια.
Είναι λυπηρό να βλέπει κανείς την αδράνεια αρκετών Μητροπολιτών. Η μόνη εξήγηση για την έμπρακτη άρνηση στην ενεργή συμμετοχή τους - μπορεί να αρθρογραφούν, αλλά σταματούν μέχρι εκεί - είναι ότι φοβούνται μήπως χάσουν κάποια κεκτημένα προνόμια, που τους έχει σιωπηρά εκχωρήσει ο Καίσαρας. Αν τους ιδεί να δραστηριοποιούνται θα υποστούν τις αναμενόμενες οδυνηρές και λίαν επώδυνες κυρώσεις.

Υποψιάζομαι ότι υπάρχει μια αδιόρατη συμφωνία, μια μη διακρινόμενη "κόκκινη γραμμή", την οποία γνωρίζουν καλά και οι δυο πλευρές. Έτσι, το βάρος πέφτει στους ώμους των απλών και ανιδιοτελών ανθρώπων, τους οποίους χειρίζονται και χρησιμοποιούν άλλοι : Δυστυχώς, άνθρωποι της Εκκλησίας, που προσπαθούν, το ξαναγράφω, να διασώσουν τα κεκτημένα τους.

Ανώνυμος είπε...

ΗΡΘΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΑΛΛΙΑ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΥΤΟ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΕΝΑΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΣΟΥ.ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΑΣ ΕΡΩΤΩ Ε ΤΟΤΕ ΝΑ ΜΗΝ
ΠΗΓΑΙΝΩ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.
ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΝΑ ΥΠΟΝΟΕΙ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΟΤΙ ΚΡΑΤΑΕΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΟΜΗΡΟΥΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ
ΠΑΘΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΝΕΤΑΙ
Η ΜΑΧΗ ΕΚΕΙ.
ΟΙ ΑΣΚΗΤΕΣ ΛΕΝΕ ΟΜΩΣ ΟΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΥΛΑΕΙ
ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΙΑ ΕΚΠΛΗΞΗ
ΑΣ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΠΗΘΕΙ

ΠΕΤΡΟΣ
ΛΑΡΙΣΑ

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Προς τον Πέτρο,

Μήπως θα μπορούσες να γίνεις περισσότερο αναλυτικός; Αυτό το "δεν θα πας γιατί έχεις το σφράγισμα στην τσέπη σου" να μας το διευκρινίσεις.
Αν φυσικά σου είναι δυνατό.

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝΝ ΤΟ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΑ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΤΣΙΠΑΚΙ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΜΕΤΡΗΤΩΝ.
ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΜΠΟΡΕΙ
ΝΑ ΣΟΥ ΦΟΡΤΩΣΟΥΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ Η ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ
ΠΟΙΝΙΚΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΠΡΑΞΕΙ.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ 'ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΗ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ' - ΟΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙ Η ΓΝΩΣΤΗ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΣΑΝΤΡΑ ΜΠΟΥΛΟΚ - ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΥΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ.

ΠΕΤΡΟΣ