Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Κυριακή 14 Αυγούστου 2011

Ένας κόσμος, μια θρησκεία


Έγραψε ένας :

"Ενας κόσμος/μια Θρησκεία, αν γίνει ποτέ αυτό
τότε όλοι θα είμαστε σωστοί μεταξύ μας"

Και απάντησε άλλος :

Η αρχή ήταν κάθε λαός και μια θρησκεία, αλλά υπήρχε φαγωμάρα.
Μετά έγινε κάθε υποτελής λαός και ελεύθερη η θρησκεία του, αλλά στο τέλος έπρεπε να λατρεύεται ο αυτοκράτορας.
Έπειτα ήρθε το ένας κόσμος μια θρησκεία, ήταν η τότε γνωστή οικουμένη, αλλά πάλι βγήκε εκείνος που είπε : Εμείς είμαστε οι σωστοί, εσείς είσαστε λάθος! Τελικά αυτός επικράτησε. Άρχισαν πάλι οι σφαγές.

Τώρα πάμε στο "κάθε άνθρωπος και η θρησκεία του". Ελεύθερα και δημοκρατικά, είναι και τα ατομικά δικαιώματα που επιβάλλουν το "ο κάθε άνθρωπος και η θρησκεία του". Παρένθεση, φτιάξε κι εσύ μια θρησκεία, μπορείς.

Κάτι όμως δεν πάει καλά. Μας θέλουν όλους με μια θρησκεία και μαζεύονται οι καθ΄ ύλην αρμόδιοι να τη φτιάξουν. Τους δίνουν λεφτά και οι τραπεζίτες. Θα τη φτιάξουν στο τέλος και θα είναι η θρησκεία του χρήματος. Όποιος θέλει χρήμα θα είναι μέσα, ευλογημένος και σεσωσμένος, όποιος δεν το θέλει και είναι έξω, λυπόμαστε, πηγαίνετε καλύτερα στα βουνά, θα του πουν. Και ίσως, του θυμίσουν εκείνον που πήρε τα βουνά και χάθηκε.

Τον βρήκαν μετά από χρόνια, ήταν και ξακουστός φιλόσοφος. Αυτός όμως δεν χάθηκε γιατί αρνήθηκε τη νέα θρησκεία. Αντιθέτως την ετοίμαζε και για να μας δείξει τι μας περιμένει, πήρε τα βουνά και τέλος. Έτσι σκοπεύουν να τελειώσουν όσους αρνηθούν τη νέα πίστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: