Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Πολιτεία και Εκκλησία σε διάλογο για το νομοσχέδιο της εικαζομένης συναίνεσης (Β)


Μετά το πέρας της συνάντησης που είχε με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ο υπουργός Υγείας κ. Λοβέρδος δήλωσε τα ακόλουθα: "Έχουμε μπροστά μας ενάμιση χρόνο για συνεννόηση".

Και συμπληρώνουμε εμείς

Τώρα έχουμε 2011, έχουμε ακόμη άλλο ενάμιση χρόνο, ώστε οι κατηχούμενοι από πανεπιστημιακούς, από διαπρέψαντας εις τη NASA και από ευσεβείς και παραδοσιακούς(!) ιεράρχες, να κάνουν την εικαζομένη συναίνεση συνειδητή θέληση (σημ. τώρα έγινε θέληση) : Βίωμα ή τρόπο ζωής. Έτσι, θα μάθουμε και το θείον θέλημα, κατά το "γενηθήτω το θέλημά σου" κλπ.

Το πολιτικόν θέλημα ή πολιτική βούληση, κι αυτό το γνωρίζουμε. Η ψηφοθηρία ενδύεται τον μανδύα του ανθρωπισμού για να σωθούν κάποιοι συνάνθρωποί μας ... "με αξιοπρέπεια".

Εν τω μεταξύ, θα φροντίζουν παράλληλα οι νεοησυχαστές και νεονηπτικοί πατέρες να μας απαλλάξουν από τη νευροβιολογική ασθένεια της θρησκείας, οδηγώντας μας βήμα βήμα στην κάθαρση, στο φωτισμό, στη θέωση. Έχουμε και τις ερωτικές μεθέξεις συν τοις άλλοις. Μη το ξεχνάμε και εννοώ τις "θείες". Χρήσιμα κάποτε τα εισαγωγικά.

Οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Το θείον θέλημα, κατόπιν της πολιτικής βούλησης, θα μας αποκαλυφθεί και θα μας γίνει πλήρως γνωστό. Όπως έχει αποκαλυφθεί στους Κινέζους από τους δικούς τους θεούς. Μιά σφαίρα στο κεφάλι των καταδικασμένων σε θάνατο, σε γνωστό σημείο, έτσι ώστε ο άνθρωπος να μην πεθαίνει, αλλά να χαροπαλεύει.

Με αυτές τις προϋποθέσεις η εικαζομένη θέληση θα γίνει συνειδητή, αλλά χωρίς σφαιρίδιο στο κεφάλι, ως προς εμάς, συμπληρώνουμε. Η πολιτική βούληση και ο άγιος Θεός, θα λένε οι κατηχητές άμφω, τόσο πολύ μας αγαπά ώστε φροντίζει κάποιος αδελφός, φίλος ή το συνηθέστερο άγνωστος, να περιπίπτει σε προθανάτιο κώμα, να τον διασωληνώνουν οι γιατροί και στο τέλος να τον αποτελειώνουν για να ζήσει έτερος αδελφός κλπ. Δεν αποκλείεται να συνταχθεί και ευχή "υπέρ του πληθύναι τον αριθμό των αδελφών" (εγκεφαλικά νεκρών).
Αυτό (Θεέ μου συγχώρα) είναι το θέλημα του θεού και αυτή την κατήχηση θα μας κάνουν πανεπιστημιακοί, νεοησυχαστές ποιμένες, ασκητεύοντες και πλήθος άλλοι.

Κατά παράδοξο τρόπο, η πολιτική επιμόνως ζητά την έγκριση της Εκκλησίας για το θέμα των μεταμοσχεύσεων. Πώς εξηγείται αυτό παραμένει άγνωστο και ουδείς από τους κατηχητάς των κατηχουμένων θα μπεί στον κόπο να προβληματισθεί, να διερωτηθεί "γιατί";

Οι πολιτικοί μας είναι βαθύτατα θρησκευόμενα άτομα, όπως φαίνεται.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

να μην εμπαίζεις αυτα που δεν καταλαβαίνεις. Την Πατερικη θεολογία που δίδαξε ο π.Ρωμανίδης. Εντάξει παλαιοημερολογιτη;

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε σχολιαστή

Δεν εμπαίζω κανέναν. Η πατερική θεολογία για να είναι πατερική, οφείλει πάνω απ΄ όλα να τεκμηριώνεται αγιογραφικά (παλαιά και καινή διαθήκη) και παραδοσιακά (ιερή παράδοση). Το ορθόδοξο δόγμα εκεί θεμελιώνεται και συνακόλουθα οι πατερικές θεολογικές συγγραφές

Αν τεκμηριώνεται κατά τα ανωτέρω, αγία γραφή και ιερά παράδοση, ότι η θρησκεία είναι νευροβιολογική ασθένεια δεν έχω κανένα λόγο να αμφισβητήσω τη διάγνωση του π. Ρωμανίδη.

Ανώνυμος είπε...

Θα ήθελα απλά αν μπορεί κανείς να μου εξηγήσει μια λεπτομέρεια. Μέχρι σήμερα γνωρίζουμε οι ορθόδοξοι πιστοί ότι σε περίπτωση ασθενείας - όπως και πάσης ανάγκης - προσφεύγουμε στο Θεό, στην Παναγία και στους Αγίους να ιαθεί ο ασθενής. Δεκάδες μαρτυρίες υπάρχουν ανθρώπων κλινικά νεκρών που έχουν συνέλθει και έγιναν τελείως καλά. Θα πρέπει οι ιερείς που στηρίζουν τις μεταμοσχεύσεις να εξηγήσουν στους πιστούς τι να κάνουν. Να παύσουν εφεξής να προσεύχονται όταν ασθενήσουν οι οικείοι τους και να τους αφήνουν να πεθάνουν για να σωθεί κάποιος άλλος? Μήπως είναι όλα αυτά παράλογα ή εμένα μου φαίνεται? Αν ο Θεός δεν επιθυμούσε αυτοί που είναι σε κώμα να συνέλθουν τότε δεν θα επενέβαινε να τους κάνει καλά, έτσι δεν είναι? Πιστεύουν κάποιοι ότι θα μας περάσουν στο μυαλό ότι καταργείται το δικαίωμά μας να ζητήσουμε από το Θεό την ίαση βαριά ασθενών? Πολλά νομίζουν ότι θα μας περάσουν στο μυαλό. Δεν έχουν καταλάβει ότι ο κόσμος τους έχει καταλάβει, όλους. Οι περισσότεροι λαικοί έχουν δει την εικόνα που δείχνει τον Κύριο σε βάρκα με πιστούς και γύρω τους εκπροσώπους του κακού - περιλαμβανομένων ορθόδοξων ιεραρχών - να επιτίθενται στη βάρκα. Θα μας πουν τη δολοφονία ως προσφορά υπέρ του πλησίον? Γιατί δε λένε ότι η μεταμόσχευση γίνεται από ζωντανό άτομο - έστω και βαριά ασθενή?
Μία πιστή

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ευχαριστώ την σχολιάστρια Μία πιστή

- Γιατί δε λένε ότι η μεταμόσχευση γίνεται από ζωντανό άτομο - έστω και βαριά ασθενή?

- ΚΧ : Μα είναι προφανείς οι λόγοι. Διότι δεν πιστεύουν ή αν πιστεύουν, έχει διαφθαρεί πλήρως η πίστη τους από την φαύλη σχεσιολογία, η οποία είναι κατ΄ αυτούς θεολογία. Επί πλέον, διότι τα έχουν κάνει "πλακάκια", όπως λέει το πεζοδρόμιο, με τους ραδιούργους πολιτικούς. Ελάχιστα ενδιαφέρονται για τον λαό του Θεού.

Ας μου επιτραπεί στο σημείο αυτό ένας κατά Θεόν λογισμός. Όπως ο Μωυσής κατάλαβε το ιδιοτελές, ψεύτικο και υποκριτικό, φαραωνικό ιερατείο και πόσο εναίπαιζε το λαό αλλά και αυτόν τον ίδιο τον άγιο Θεό - και διά τούτο ο Κύριος του αποκαλύφθηκε - κατά τον ίδιο τρόπο, καθώς άλλωστε ήταν προφητευμένο, ενεσαρκώθη ο Κύριος για να καταγγείλει τους συνεχιστές του έργου των ιερέων της αρχαίας Αιγύπτου. Τίποτα δεν πίστευαν, ούτε το ιερατείο των Αιγυπίων, ούτε αυτοί που τους διαδέχθηκαν στον δικό τους "περιούσιο λαό". Το μόνο που τους ενδιέφερε και τους απασχολούσε ήταν η διατήρηση της εξουσίας που είχαν και των προνομίων που αυτή συνεπαγόταν.

Δυστυχώς, από όλα όσα συμβαίνουν σήμερα και τα οποία ζούμε, η ίδια τακτική ακολουθείται από την πλευρά των επιφορτισμένων (στα ανώτερα κλιμάκια) του ιερού θεσμού της θρησκείας. Τα πρόσωπά τους δεν αναδεικνύουν το θεσμό του Ανθρώπου, ο οποίος είναι ο θεσμός της εμπρόσωπης και ενυπόστατης Αληθείας.