Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Ερώτημα προς την Διαρκή Ιερά Σύνοδο


Στη νέα της συνεδρίαση για τον μήνα Αύγουστο η ΔΙΣ (Διαρκής Ιερά Σύνοδος) ασχολήθηκε με το θέμα της εικαζομένης συναίνεσης του κυρίου Λοβέρδου. Διαβάζουμε λοιπόν τι ανεγράφη στην Εγκύκλιο που εξέδωσε

Από την εγκύκλιο :

"β) Νά αποσταλεί Εγκύκλιος προς τον Λαό για να ενημερωθεί σχετικά με τις θέσεις της Εκκλησίας για το θέμα αυτό, η οποία υποστηρίζει την αξία της φιλαλληλίας και της προσφοράς ζωής"

Και το ερώτημα :

Και τι θα λέει η "εγκύκλιος προς τον Λαό"; Ότι η Εκκλησία υποστηρίζει την αξία της φιλαλληλίας και προσφοράς ζωής από έμψυχο, αλλά ανέκφραστο (σημ. εγκεφαλικά νεκρό) ή ότι η προσφορά ζωής σέβεται τη ζωή ακόμη και στο ακροτελεύτιο στάδιο της, στο κατώφλι της καινής ζωής, προς την οποία απέρχεται ο έγκεφαλικά αναίσθητος; Νεκρός μεν, έμψυχος δε;

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μία από τα ίδια και η παρούσα ΔΙΣ.Δηλαδή η ωραία κοιμωμένη!Μούγγα για τον οικουμενισμό και τις συμπροσευχές,καθυστερημένη,υποτονική και προπάντων ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΗ αντίδραση για την επαίσχυντη εικαζόμενη συναίνεση,άκριτη και βρίθουσα σκοπιμότητας σύνταξη των μελών της με τους σταυρωτές του μαρτυρικού επισκόπου Αρτεμίου,απαξίωση ενασχόλησης με το ακανθώδες θέμα των δεσποτικών φεστιβάλ και το θέμα της απλοποίησης της αρχιερατικής περιβολής κατά τις χοροστασίες των αρχιερέων,σιωπή και κάλυψη της εκκοσμίκκευσης με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη θλιβερή,ασεβή,κοσμικότατη και θολοκουλτουριάρικη μουσική εκδήλωση στον άγιο Παντελεήμονα Αχαρνών και είναι μερικά μόνο απ τα δείγματα γραφής των αρχιερέων,των συγκροτούντων την παρούσα ΔΙΣ!Και φυσικά η ΣΚΑΝΔΑΛΛΩΔΗΣ παραπομπή του φλέγοντος ζητήματος της κάρτας του πολίτη στις καλένδες.Δεν ήταν λοιπόν απόλυτα φυσικό να αποδώσει ο αρχιστράτηγος της ηττοπαθούς συνοδικής τακτικής τα εύσημα στους κοιμώμενους το βαρούχειο συνοδικούς γιατί,όπως χαρακτηριστικά ισχυρίστηκε,με το πνεύμα συνεργασίας που επέδειξαν διέψευσαν τις Κασσάνδρες που προσδοκούσαν πολεμικό κλίμα;΄Ετσι είναι!Στρατιωτάκια οι διάδοχοι των αποστόλων!Ναι σε όλα!Δελία και σιωπή τα χαρακτηριστικά της παρουσίας τους στη ΔΙΣ!Σήκω Αυγουστίνε Καντιώτη απ τον τάφο και ΄ΠΆΡΕ ΠΆΛΙ ΤΗ ΣΦΕΝΔΌΝΗ!
ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ ΝΑΝΗΣ

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ευχαριστώ τον αγαπητό συνάδελφο Λυκούργο Νάνη.

"Σήκω Αυγουστίνε Καντιώτη απ τον τάφο και ΠΆΡΕ ΠΆΛΙ ΤΗ ΣΦΕΝΔΌΝΗ!"

Τώρα έγιναν προσεκτικοί. Φροντίζουν να τους αδρανοποιήσουν πριν γίνουν. Κάτι με τις δημόσιες σχέσεις, κάτι με υποτροφίες για ντοκτορά, κάτι με υποσχέσεις, Αυγουστίνοι δεν ξαναγίνονται. Αν παρ΄ ελπίδα οσφρανθούν καπνό, έχουμε και τους σχισματοαιρετικούς ταλιμπάν της ορθοδοξίας. Έτοιμη η ταμπέλα.

Τι άλλο μπορεί να γράψει κανείς, αγαπητέ συνάδελφε;