Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Καιρός να ξεχάσουμε την εκκλησία


Η είδηση από το αμερικανικό περιοδικό Newsweek φιγουράρει στο χρωματιστό εξώφυλλο. Και τι μας λέει; Να ξεχάσουμε την εκκλησία και να ακολουθήσουμε τον Ιησού! Οπότε και ένας αρματωμένος με αμαρτωλά επιχειρήματα πετάχτηκε να μας διαφωτίσει και έγραψε :


- "Ο Κύριος ημών Ιησούς  Χριστός  ίδρυσε Εκκλησία στη γη, για να θεραπευση το ανθρώπινο φαινομενο της θρησκείας"

Ένας άλλος δε, αφού διάβασε την οδηγία προς θεραπείαν του "ανθρωπίνου φαινομένου της θρησκείας" (sic), απάντησε :

Όποιος διαχωρίζει τη θρησκεία από την εκκλησία, διασπά και τη θεία από την ανθρώπινη φύση του Κυρίου.(*) Το Μυστήριο της υποστατικής ενώσεως των δύο φύσεων του Κυρίου : της θείας και της ανθρωπίνης σε ένα πρόσωπο, δεν ερευνάται πέραν του μία η θεότης μία και η ανθρωπότης, τέλειος θεός και τέλειος άνθρωπος, "τρέπτως γὰρ καὶ ἀναλλοιώτως ἡνώθησαν ἀλλήλαις αἱ φύσεις", άνευ συνθέσεως. 
Τοιουτοτρόπως αποφεύγεται και ο Μονοφυστισμός και ο Μονοθελητισμός. Όποιοι εν αγνοία ή σκόπιμα διαχωρίζουν την θρησκεία από την εκκλησία διαπράττουν το λάθος των αιρετικών -  ας φιγουράρουν σαν οι μεγαλύτεροι θεολόγοι του 20ου αιώνα - και συμπαρασύρουν πολλούς αρματωμένους, ατυχώς, με αιρετικά βόλια. 

Αυτό ήταν και "το νέο της ημέρας", που θέλησε να σας μεταφέρει ο διαχειριστής ενός ιστολογίου. Κατά τα άλλα, μας έρχονται εκλογές και οι κύριοι του ΕΛΙΑΜΕΠ θα φροντίσουν να μας κάνουν "Αμερική των Βαλκανίων". Φίδι που μας έφαγε.

(*) Γνωστό ότι οι πατέρες της Δ'  Οικουμενικής δεν δέχθηκαν τον όρο "εκ δυο φύσεων"

Δεν υπάρχουν σχόλια: