Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Ο Ιησούς του "αγίου", κατά Βαρθολομαίον, Κορανίου

Ξερά κλαδιά, πέτρες και το "αγιον" Κοράνιο, κατά Βαρθολομαίο τον οικουμενικό

Διαβάσαμε τη συνομιλία μεταξύ Αλλάχ και Ιησού, όπως την άκουσε ο Μωάμεθ και την κατέγραψε στο "αγιον" - του οικουμενικού Βαρθολομαίου και των συν αυτώ - Κοράνιον. Τι γράφει; 

 "... “Ὤ! Ἰησοῦ, γιὲ τῆς Μαριάμ! Θυμήσου τὴν χάρη Μου σὲ σένα... Σ’ ἐνίσχυσα μὲ τ’ Ἅγιο Πνεῦμα... σοῦ ἔμαθα τὸ Βιβλίο καὶ τὴ Σοφία, καὶ τὸ Νόμο καὶ τὸ Εὐαγγέλιο, κι ἀκόμα ἔφτιαξες -μὲ τὴν ἄδειά Μου- ἕνα πουλί, καὶ γιάτρεψες -μὲ τὴν ἄδειά Μου- τοὺς ἐκ γενετῆς τυφλοὺς καθὼς καὶ τοὺς λεπρούς, κι ἀνάστησες -μὲ τὴν ἄδειά μου- τοὺς νεκρούς»" 

Γράφουμε λοιπόν κι εμείς : Ώστε έχουμε τον Αλλάχ να συνομιλεί (με την άδειά του!) με τον προφήτη Ιησού και να του λέει :" ... γιάτρεψες -μὲ τὴν ἄδειά Μου- τοὺς ἐκ γενετῆς τυφλοὺς καθὼς καὶ τοὺς λεπρούς, κι ἀνάστησες -μὲ τὴν ἄδειά μου- τοὺς νεκρούς"! ;   

Ένα πουλάκι τα έκανε όλα αυτά. Δηλαδή, αυτός ο "θεός" Αλλάχ μπορεί να συνομιλεί και να φτιάχνει - άλλος για λογαριασμό του - πουλάκια, που θα αναστήσουν νεκρούς, θα θεραπεύσουν λεπρούς, εκ γενετής τυφλούς κλπ., αλλά ποτέ, ουδέποτε δεν θα μπορούσε, αυτός με την ανθρώπινη λαλιά, τα απεσταλμένα φτιαχτά πουλάκια με τη δύναμή του και την άδειά του κλπ., κλπ., να γίνει άνθρωπος! 

Αδύνατον, απαράδεκτον, ανέφικτον. Αυτό κανείς Αλλάχ ή άλλος όμοιος δεν θα μπορούσε να το κάνει. Το λέει (το λέει;) και η επιστήμη. Τα big και τα bang (ή bank) απλώς συμβαίνουν εκ τύχης. Λαμπρά! Έξοχα! Υπέροχα! 
Αλλίμονο, πόση αποβλάκωση εξακολουθεί ακόμη να υπάρχει δυο χιλιάδες χρόνια μετά τη θεία Ενανθρώπηση. Και περιμένουμε ύστερα, από όλους αυτούς τους ηλίθιους, να προκόψει ο κόσμος, να γίνουμε όλοι μια οικογένεια, με επικεφαλής Βαρθολομαίους, Βενέδικτους, Λουθηροκαλβίνους και Δρυϊδες. Με τέτοιους βλάκες τι πολιτικούς ηγέτες να περιμένει κανείς; 

Υστερόγραφο, συνδέεται με τα ανωτέρω :

"Ο Κύριος και Θεός", δηλαδή ο Ιησούς Χριστός, έχει αίμα, αλλά ο Θεός, ως μια γενικότερη έκφραση, δεν έχει και καλόν είναι να μη λέμε ότι ο Θεός έχει αίμα.

Έχουμε δηλαδή έναν Θεό με σώμα και αίμα, έχουμε όμως και άλλον ένα άυλο, απρόσωπο, απροσδιόριστο, μια υπερδύνμαμη του ... σύμπαντου, κατά Καζαντζάκη. Αυτός δεν έχει αίμα.

Διαβάστε όμως αυτό από την Ευχή της Αγίας Αναφοράς :

"Άξιον και δίκαιον σε υμνείν, σε ευλογείν, σοι ευχαριστείν, σε προσκυνείν, εν παντί τόπω της δεσποτείας σου. Συ γαρ εί Θεός ανέκφραστος, απερινόητος, αόρατος, ακατάληπτος, αεί ων, ωσαύτως ων, συ και ο μονογενής σου Υιός, και το Πνεύμα σου το 'Αγιον"

Συγχωρέστε με αν παραλείπω άλλα σημαντικά και πλήρως κατατοπιστικά.

Λοιπόν; Ποιος είναι αυτός ο άλλος θεός με έννοια γενικότερη, που δεν έχει σώμα και αίμα; Μήπως μένει χώρος κενός για να βάλουμε μέσα τον Αλλάχ, τον Γιαχβέ, το Βούδα και όποιονδήποτε άλλο είχαν φτιάξει οι παλαιοί και τώρα τον επινοεί η φρέσκια φαντασία των ολεθρίων οικουμενιστών;

Δεν υπάρχουν σχόλια: