Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Η απολύτρωση

   Φαίνεται ότι πλέον έχουμε απολυτρωθεί. Όχι όμως τελείως, κάτι έχει μείνει, κάτι χρειαζόμαστε ακόμη. Όπως για παράδειγμα είναι να ασκούμε τη δέουσα κριτική σε όσα είπε και έγραψε ο "παντός Αιγαίου" παπικός αρχιεπίσκοπος Νικόλαος, σχετικά με τα αναθέματα που ακούστηκαν την Κυριακή της Ορθοδοξίας (μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ). Μερικά όμως άλλα δεν χρειάζονται, δεν είναι απολυτρωτικά.

   Τι, μεταξύ άλλων, έγραψε ο παπικός αρχιεπίσκοπος "παντός Αιγαίου"; Διαβάστε αυτό :

"Πότε ἄραγε θά συνειδητοποιήσουμε ὅτι ἔφθασε ὁ καιρός νά ἀφήσουμε πίσω τό παρελθόν μέ τά ὅποια λάθη Ἀνατολῆς καί Δύσης, Δύσης καί Ἀνατολῆς καί νά ἀναλάβουμε τήν κοινή εὐθύνη πού ἔχουμε νά "ἀγαπήσωμεν ἀλλήλους" καί μαζί νά προσπαθήσουμε!"



   Και τι παρέλειψαν οι απολυτρωθέντες, διαβάστε το κι αυτό εδώ. Διότι αλλού όπου πήγε, ακολούθησε λάθος ηλεκτρονική διαδρομή και χάθηκε, όπως γίνεται συνήθως.

"Εμείς το συνειδητοποιήσαμε και αφήστε τους άλλους (του "παντός Αιγαίου") να ψιλο- δυσφορούν. Τα αναθέματα είναι λόγια που πρέπει να ακούγωνται άπαξ του έτους, καθώς άπαξ εγένοντο οι λαοσυνάξεις, άπαξ υψώθηκαν τα λάβαρα, ύστερα φέραμε εδώ τον προκαθήμενο αδελφό - και πρώτο - της αδελφής εκκλησίας της Ρώμης. Τον πάπα.

Η υπερβολική μας αγάπη φαίνεται ευδιάκριτα από τα μικτά Μοναστήρια (ανδρώα και γυνακεία) που φτιάξαμε οι ορθόδοξοι στο Έσσεξ της Αγγλίας. Ανέτειλε εκ της Εσπερίας ο νεοάγιος Σωφρόνιος και η αρχή έγινε. Θα ακολουθήσουν κι άλλα, για «νά ἐπανενώσουμε τόν ἄρραφο χιτώνα τοῦ Χριστοῦ»! Μικτά Μοναστήρια, ανδρώα και γυναικεία - ίσως, παπικών και ορθοδόξων - ετοιμάζονται. Oh, my God!! 


Παρένθεση. Οι πέτρες, ο λίθος ον απεδοκίμασαν οι οικοδομούντες, δεν ελάλησαν ακόμη.

Πρώτα θα τακτοποιήσουμε τις σχέσεις (σημ. τις αποκαταστήσαμε) Μοναχών με Μοναχές και τα υπόλοιπα θα έλθουν μόνα τους. Όχι επί παντός Αιγαίου, αλλά και επί παντός πλανήτου."


   Αυτά που διαβάσατε δεν είναι απολυτρωτικά. Διότι οι πλανηθέντες υπό του αρχεκάκου πατέρες διαχώριζαν τις Μονές σε ανδρώες και γυναικείες, και αυτά τα ρατσιστικά κατάλοιπα του παρελθόντος εμείς δεν πρέπει να τα συνεχίζουμε. Για απολύτρωση δεν μιλούμε; Δεν είχαν διαβάσει οι ευλογημένοι (πατέρες) ούτε τον π. Ζηζιούλα, ούτε τον π. Φάρο, ούτε τον κ. Γιανναρά ή το περιοδικό "Σύναξη" και παρεμφερή άλλα και άλλους. Τους έλειπαν ακόμη και οι πανεπιστημιακοί τίτλοι. Τώρα λοιπόν θα "αγαπήσωμεν αλλήλους", όχι όμως όπως συνιστά ο ρωμαιοκαθολικός αρχιεπίσκοπος. Κάτι διαφορετικό, εντελώς νέο, έχουμε να προτείνουμε εμείς. Είναι αυτό που μας έρχεται από το Έσσεξ της Αγγλίας! Πρώτα θα ενώσουμε τα Μοναστήρια και κατόπιν τις εκκλησίες. Σωθείημεν ...

   Υστερόγραφο
Οι νεωτεριστές ίσως προβάλουν το επιχείρημα ότι ο διαχωρισμός των Μονών σε ανδρικές και γυναικείες ήταν απαραίτητος για εκείνο τον καιρό λόγω της ειδωλολατρείας, και της σαρκολατρείας, που τότε επικρατούσε. Αν το ισχυριστούν, φαίνεται πως δεν διάβασαν αυτό που γράφει ο απ. Παύλος : "Νεκρώσατε ... και την πλεονεξίαν ήτις εστίν ειδωλολατρία". Πότε μας εγκατέλειψε η πλεονεξία και άρα, νεκρώθηκε η ειδωλολατρεία;

Δεν υπάρχουν σχόλια: