Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Χαρτί πεταμένο στο δρόμο

Με βαθυτάτην θλίψη διερωτάτο σχολιαστής :

Ἄραγε, ἡ ἀποστολὴ τῶν Ἐπισκόπων ἐκπληρώνεται μόνο μὲ τὴν τέλεση μυστηρίων, τὴν ἐνασχόληση μὲ πανηγύρεις, συσσίτια καὶ ἀναστάσιμα διαγγέλματα;

Ταύτα, διότι η εορτή του αγίου Πάσχα, η του Κυρίου Ανάσταση, συνεορτάσθη ομού μετά παπικών και ορθοδόξων. Οι παπικοί πήγαν στους ναούς των ορθοδόξων και οι ορθόδοξοι στους ναούς των παπικών.
  
Η απάντηση που δόθηκε στον περίλυπο σχολιαστή, που διέγνωσε με ποιο τρόπο αλλοιώνεται η συνείδηση των πιστών, βρέθηκε τυχαία από τον γράφοντα. Κάποιος πέταξε στον τενεκέ τα σκουπίδια του και αυτό ξέπεσε, το πήρε ο αέρας. Έγραφε :

"Δυστυχώς, ναι. Η αποστολή των επισκόπων εκπληρώνεται με αναστάσιμα διαγγέλματα, με πρωτότυπα αναθέματα - βελτιώσεις του Συνοδικού της Ορθοδοξίας, και λοιπά άλλα, συμπληρωμένα με "οδυνηρές διαπιστώσεις αλλοιώσεως της συνειδήσεως των πιστών", γράφουμε εμείς.

Διαφεύγει ότι ο Κύριος ήταν εκτός του ιερατείου της εποχής του και καθότι αποσυνάγωγος, έπρεπε να δοθεί η δέουσα, για την περίπτωση, λύση.

Το σημερινό "ιεράτευμα" παραμένει εντός εκκλησίας (σημ. εντός ιερατείου φυσικά) με επικεφαλής τον οικουμενικό Βαρθολομαίο και τους απανταχού συνεργάτες του. Οποιαδήποτε απόκλιση κρίνεται "εκτός εκκλησίας", δηλαδή εκτός ιερατείου, οπότε η αναμενόμενη λύση είναι γνωστή. Όχι αυτή του παρελθόντος, αλλά μια εξυπνότερη άλλη.
"

Δεν υπάρχουν σχόλια: