Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Για την αυτοκτονία του Δημήτρη Χριστούλα

Στό ιστολόγιο του Ρεσάλτο, σχολιαστής που υπέγραφε "Αγχιδαίμων" άφησε ένα σύντομο σημείωμα, όπου μεταξύ άλλων έγραφε :

Αγχιδαίμων
"Ήταν ένα Βήμα πάνω στα Βήματα του Χριστού. Το έκανε όπως έπρεπε"


Μου έδωσε την αφορμή για να γράψω αυτό που θα διαβάσετε :
 

Κανείς, όπως και ο γράφων, δεν αμφισβητεί το αμιγώς πολιτικό περιεχόμενο του αυτόχειρα Δημήτρη Χριστούλα. Είναι όμως υπερβολικό και λίαν παρακινδυνευμένο αυτό που γράφει ο Αγχιδαίμων : "Ήταν ένα βήμα πάνω στα βήματα του Χριστού". Οι δεδιωγμένοι ένεκεν δικαιοσύνης, και αυτή τη στιγμή ο ελληνικός λαός είναι διωκόμενος, δεν αυτοκτονούν διαμαρτυρόμενοι. Αφήνουν τους αναίσχυντους εκτελεστές να φθάσουν μέχρι του σημείου, ώστε να αποκαλυφθούν πλήρως τα εγκληματικά τους ένστικτα : Η κίβδηλη δημοκρατία τους και η επαίσχυντη ελευθερία τους.

Δεν αυτοκτόνησε ο Χριστός, μολονότι γνώριζε τι τον περίμενε. Τον δολοφόνησαν με ένα ψευδές κατηγορητήριο και το αποκορύφωμα, "αν δεν τον καταδικάσεις, δεν είσαι φίλος του Καίσαρα", όπως είπαν στον Πιλάτο. Απέδειξε ποιοι ήταν οι τηρητές των νόμων και της ηθικής τάξης.

Το ίδιο, την αυτοκτονία, επέλεξε και ο δικός μας Σωκράτης. Οι πανέξυπνοι πρόγονοι υποχρέωναν τον καταδικασμένο σε θάνατο να πινει με το χέρι του το δηλητήριο. Αυτοί δεν τον σκότωναν, αλλά του άφηναν και μια πόρτα μισάνοιχτη, ώστε να δραπετεύσει, αν το ήθελε.

Η πολιτική δολιότητα είναι γνωστή από αρχαιοτάτων χρόνων. Αν τώρα, σήμερα, έφθασε στο σημείο ώστε ο αμοραλισμός των κυβερνώντων να γίνεται ευδιάκριτος ακόμη και από όσους δεν διαθέτουν τα κατάλληλα αισθητήρια, το μήνυμα που πρέπει να σταλεί παγκοσμίως από αυτή τη γη, διότι αυτή διάλεξαν για να κάνουν την αρχή, είναι στα χέρια αυτών οι οποίοι ψευδόμενοι κατά το σύνηθες, μας ζητούν την ψήφο μας.

Να σημειώσω, αν θα γίνουν εκλογές θα είναι μάλλον κάτω από λίαν δυσάρεστα παγκόσμια γεγονότα, έτσι ώστε οι "σωτήρες" να έχουν κάποια ερείσματα των αναμενομένων συμμαχιών, για το "σωσίβιο" που θα μας πετάξουν.

Οι αχυράνθρωποι που κατά καιρούς έχουν διατελέσει σε υπουργικούς θώκους και βουλευτικά έδρανα, ξέρουμε ποια θέση θα κρατήσουν αναφορικά με τη "σωτηρία" μας : "Όρτσα, ντόρτσα τα πανιά". Ξέρουμε ακόμη ότι κρατάνε το στόμα τους κλειστό, όταν "οσφραίνονται" δύσκολες καταστάσεις. Τα νέα πρόσωπα που φιλοδοξούν να εισέλθουν στην πολιτική κονίστρα, είναι λίαν αμφίβολο αν θα μπορέσουν να κάνουν κάτι προ των γεγονότων που ήδη έχουν δρομολογηθεί.

Ποιά η λύση; Αν δεν είναι η μαζική αποχή, η χαμένη ψήφος για επαναληπτικές εκλογές με συζητήσεις επί συζητήσεων είναι η καλύτερη λύση. Να περπατήσουμε δηλαδή με διαλόγους, όπως κάνουν οι διεθνείς απατεώνες, όταν κάπου έχουν σκοντάψει και σπρώχνουν τα πράγματα ως εκεί που θέλουν.

Τι θέλουμε εμείς; Να γκρεμοτσακιστεί το Σύστημα αυτό της απάτης που μας έχουν επιβάλει και οι πολιτικοί λυμεώνες να καθήσουν στο σκαμνί της Δικαιοσύνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: