Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Με την απλή λογική

Ας υποθέσουμε ότι ο συνολικός αριθμός των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων είναι 6 εκατομμύρια. Τα κόμματα δε που διεκδικούν ψήφο είναι, όπως εγράφη, τριανταέξη (36). 
Αν διαιρέσουμε τα 6 εκ. δια του 36, τότε έχουμε τον αριθμό 166.666, 66 (πολλά τα εξάρια). Τι μας λέει αυτό; Ότι σε κάθε κόμμα αντιστοιχούν 166.666 ψήφοι. 
Αν, τώρα, λάβουμε υπόψη τα δυο μεγάλα κόμματα και τους σιτιζομένους (έμμισθοι ψηφοφόροι) από αυτά εδώ και 38 χρόνια, δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε ότι, τουλάχιστον, τα δυο μεγάλα κόμματα θα συγκεντρώσουν τις περισσοτέρες ψήφους. Δηλαδή, δεν θα έχουν μόνο 166.666 ψήφους. Θα συγκεντρώσουν τους διπλάσιους και κάτι παραπάνω


Το συμπέρασμα εύκολο. Τα δυο μεγάλα κόμματα θα υπερισχύσουν και θα τύχουν της "ευλογίας" του εκλογικού νόμου. Οι άλλοι, δεν ξέρουμε πόσοι, λένε για σύνολο οκτώ, θα πιάσουν το ποσοστό του 3% , θα μπουν στη Βουλή και θα ακολουθήσουν το δρόμο που χάραξε το ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη. Το ΚΚΕ θα ακολουθήσει κι αυτό τη γνωστή πορεία που έχει όλα τα χρόνια, και οπωσδήποτε κάτι παραπάνω θα αποκομίσει. Φυσικά, μακράν της πρώτης και δεύτερης θέσης. "Θα είμαστε πάντα κόμμα της αντιπολίτευσης", είχε δηλώσει κάποτε η κα. Παπαρήγα.


Θα έχουμε, λοιπόν, Κυβέρνηση και τα Μνημόνια θα μας έρχονατι το ένα μετά το άλλο. Θα με ρωτήσετε, τι άλλο θα μπορούσαμε να κάνουμε, και σας απαντώ : Αν είχαμε μυαλό, θα συνεννοούμαστε εκ των προτέρων και θα τους αφήναμε αυτούς τους 5 που είναι - και ήταν - στη Βουλή, να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά. 
Αν δεν υπήρχε ο διασκορπισμός της ψήφου, που απλόχερα δίνει το Σύστημα  (σημ. αυτοί που το σκέφτηκαν ήξεραν τι θα ακολουθήσει) στον κάθε ανόητο να φτιάχνει ένα κόμμα και να διεκδικεί την "ψήφο σωτηρίας" μας, τότε θα βλέπαμε πόσοι θα πήγαιναν να ψηφίσουν : Για να έχουν μισθούς Βουλγαρίας, συντάξεις πείνας, Νοσοκομεία ταχείας μετάθεσης "εις τας αιωνίους Μονάς", Παιδεία για άτομα με ειδικές ικανότητες επιβίωσης και αρκετά άλλα όμοια.


Είπαμε, αν είχαμε μυαλό, όπως φαίνεται όμως δεν έχουμε και είναι λίαν αμφίβολο αν θα αποκτήσουμε.
Ετοιμαστείτε λοιπόν να ψηφίσετε με την ψήφο διασποράς τους υποσχομένους "μικρούς σωτήρες" μας. Όχι όμως και από τη φθοροποιό και κακοποιό ψήφο. "Η εκδίκηση είναι ένα ωραίο φαγητό που τρώγεται κρύο", είπε κάποιος, εμείς όμως μόνιμα πεινασμένοι το τρώμε ζεστό. Καιγόμαστε κι έπειτα χανόμαστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: