Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Απάντηση της Ι.Μ. Εσφιγμένου σε δημοσίευμα της Βατικάνειας διπλωματίας

Είναι γνωστή η παπική διπλωματία, διάβαζε ραδιουργία, από την εποχή των Σταυροφοριών, όπου τα διερχόμενα δυτικά στίφη από τα Βαλκάνια (σημ. εδάφη της ανατολικής αυτοκρατορίας) χάριζαν στους Θεματοφύλακες τις εισπράξεις των φόρων ( σημ. τις απέδιδαν στον αυτοκράτορα ) έναντι του τιμήματος αναγνώρισης του πάπα - και του φιλιόκβε - ως κεφαλή της Εκκλησίας. Έτσι δημιουργήθηκε η ... ποικιλότητα των Βαλκανίων. Εννοείτε, το μάθημα της παπικής δολιότητας διοχετεύθηκε προς τους Ρως και νυν Ρώσους.

Στην δημοσιότητα δόθηκε άρθρο της Βατικάνειας διπλωματίας σχετικό με τα συμβαίνοντα στο αγ. Όρος και την Ι.Μ. Εσφιγμένου. Η τελευταία τους απάντησε ως ακολούθως :

Προκλητικό Ιταλικό Δημοσίευμα

http://vaticaninsider.lastampa.it/nel-mondo/dettaglio-articolo/articolo/grecia-greece-grecia-28519/

 Σε απάντηση του παραπάνω Ιταλικού δημοσιεύματος θα θέλαμε να δηλώσουμε και να βεβαιώσουμε το Βατικανό και τα όργανα της παγκοσμιοποίησης, ότι όποιος και αν είναι ο νέος ή μελλοντικός νομιμοφανής ηγούμενος της εγκάθετης ψευδοεσφιγμένου των Κατσουλιέρηδων, δεν έχει καμία σχέση με την Γνήσια Ιερά Μονή Εσφιγμένου, ούτε μπορεί σε καμία περίπτωση να κάμψει τον αγώνα μας εναντίον του αιρεσιάρχη Οικουμενικού με τα παπικά συλλείτουργα, ούτε επίσης τον αγώνα μας εναντίων των εχθρών της Ορθοδοξίας.

Οι Ιεροί κανόνες των Πατέρων της εκκλησίας και η ομολογία της Πίστεως μόνος δρόμος μας και η έκπτωση της Πίστης και οι εκφραστές της μόνοι εχθροί μας.

Όποιος διαβάσει αναλυτικά το δημοσίευμα ανακαλύπτει τους θιασώτες της Παγκοσμιοποίησης και τί θα ήθελαν να συμβεί με την Εσφιγμένου ... Εμείς λοιπόν , ο Ηγούμενος μας Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος και οι 107 διωκόμενοι μοναχοί της Γνήσιας Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, όσο περνά από το χέρι μας θα εμποδίζουμε τα σχέδια αυτά και θα αντιστεκόμαστε στους προδότες της πίστης , στους εκφραστές της Παγκοσμιοποίησης και στην άλωση του Αγίου Όρους από ξένες και σκοτεινές δυνάμεις.

 Ελπίζουμε η πολιτεία να καταλάβει γρήγορα τους στόχους τους και τα σχέδια τους και να πάψει να βοηθά το έργο τους.

Ορθοδοξία ή Θάνατος

Υστερόγραφο

Τα ανωτέρω από http://esfigmenou.blogspot.gr/2013/10/blog-post_14.html

1 σχόλιο:

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Παραλειπόμενο σχετικό με την Ι.Μ. Σιμωνόπετρας, όθεν αποφοίτησε ο νυν διάδοχος του απελθόντος Χρυσοστόμου ... των Κατσουλιέρηδων

Θα ήταν το 1991 ή ΄92. Ο γράφων ταξίδευε με δυο ακόμη επιβάτες, έναν Έλληνα και ένα Γάλλο, από Ουρανούπολη για Δάφνη. Και οι τρεις είχαν χάσει το πλοιάριο της διαδρομής και από κοινού ναύλωσαν άλλο. Τιμή, 5.000 δρχ. έκαστος.

Κατά την διαδρομή και πλησιάζοντας στη Δάφνη, ο ένας εκ των τριών επιβατών πήρε στο κινητό του ένα τηλέφωνο. Όθεν ο διηγούμενος ταύτα, έγινε ακουσίως αυτήκοος μάρτυρας της ακόλουθης στιχομυθίας :

Επιβάτης : Γέροντα ευλογείτε, είμαι ο ( ... ) και έχω μαζί μου τον μορφωτικό ακόλουθο της γαλλικής Πρεσβείας

Γέροντας : ( ... )

Επιβάτης : 'Όχι, όχι, δεν έχουμε πολύ χρόνο, θα φύγουμε αυθημερόν. Σε παρακαλώ, βγάλε ό,τι καλύτερο έχεις να του δείξουμε

Γέροντας : ( ... )

Επιβάτης : Ναι, ναι, αλλά σε παρακαλώ στείλε μας ένα χάνομακ γιατί δεν μπορούμε να έρθουμε διαφορετικά ... καλά, καλά, θα του πούμε ότι κι εμείς πάμε Σιμωνόπετρα.

Όταν φθάσαμε στη Δάφνη το χάνομακ ήταν εκεί και περίμενε. Ο αλλοδαπός μορφωτικός ακόλουθος έπρεπε να πάρει άρωμα ή γεύση ορθοδοξίας. Διότι η ορθοδοξία είναι πλέον υπόθεση στιγμιαίας αισθητικής - με ευρεία έννοια - εμπειρίας. Κάτι, ας πούμε, όπως είναι η όσφρηση ενός σπανίου αρώματος, ή γεύση ενός άγνωστου φαγητού.

Υποθέτουμε, έλαβε τη συνταγή από τον Γέροντα ( ηγούμενο; ) της Μονής Σιμωνόπετρας ο αλλοδαπός επισκέπτης ( προσκυνητής; ). Υποθέτουμε, και πάλι, ότι με την ίδια συνταγή φτιάχθηκε ο νέος ηγούμενος, διάδοχος του απελθόντος - "εις την κατάπαυσιν του Κυρίου" - Χρυσοστόμου ... των Κατσουλιέρηδων.