Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

H Ανακοίνωση της ΙΜ. Πειραιώς και ο πατριάρχης και πάπας Αλεξανδρείας Θεόδωρος ο Β΄

Η ιερά μητρόπολις Πειραιώς εξέδωσε Ανακοίνωση σχετικά με όσα σε ομιλία του είπε ο πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος ο Β΄. Την ομιλία εκφώνησε τον παρελθόντα Σεπτέμβριο στη Ρώμη, καλεσμένος από τον πάπα Φραγκίσκο τον Α΄ σε διαχριστιανική και διαθρησκειακή (σημ. η πρόθεση "δια" είναι σε πρώτη ζήτηση)  συνάντηση. Την ομιλία μπορείτε να την διαβάσετε εκεί όπου παραπέμπει ο αστερίσκος (*) την δε συνάντηση, που είχε τίτλο " Το κουράγιο της ελπίδας ", οργάνωσε οι κοινότητα του αγίου Εγιδίου. Να συμπληρώσω ότι, όπως με πληροφορεί το Ωρολόγιον το Μέγα, Έκδοση Αποστολικής Διακονίας, έτος 1973, η καθ΄ ημάς Ορθόδοξη Εκκλησία ουδαμού αναφέρει "άγιον Εγίδιο". Δεν γνωρίζω τι γράφουν τα Συναξάρια. Θα ευχαριστούσα όποιον μου έδινε την καλήν αυτή είδηση περί του αγίου Εγιδίου.

Η Ανακοίνωση της ΙΜ. Πειραιώς είναι μακροσκελέστατη και δεν θα ήθελα να κουράσω τον αναγνώστη. Παρέχει όμως σαφέστατες πληροφορίες για την καταβύθιση στην αίρεση του οικουμενισμού του προκαθημένου στον θρόνο του παλαιφάτου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας. Θα αρκεστούμε μόνο σε ένα σχόλιο με αφορμή αυτό που γράφει στο τέλος η Ανακοίνωση :

" Περαίνοντες την μικρή αυτή αναφορά μας εκφράζουμε και πάλιν την βαθύτατη θλίψη μας για όσα κακόδοξα διεκήρυξε ο Μακαριώτατος κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Ρώμη, με τα οποία αναδεικνύεται ως διαπρύσιος κήρυκας του Πανθρησκειακού Οικουμενισμού. Προσευχόμεθα προς τον Θεόν να Τον φωτίσει να συνειδητοποιήσει την τραγικότητα των λόγων Του ".

Επειδή ο ΙΧΘΥΣ είναι από τα αρχαιότερα σύμβολα της Χριστιανοσύνης
Επειδή οι σημερινοί ιχθείς, κοινώς ψάρια, είναι παράγωγα της θεολογικής επιστήμης
Επειδή η λαϊκή θυμοσοφία λέει "το ψάρι βρωμάει απ΄ το κεφάλι"

Και ημείς σχολιάζουμε

Ο μικρός ιχθύς, όπως αυτός που επικάθεται του θρόνου στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας - δυστυχή άγιε Μεγάλε Αθανάσιε - και πολλοί άλλοι αλλού, δεν είναι αυθεντικός. Δεν είναι "πελαγίσιος" όπως συνηθίζουν να λένε οι ψαράδες ή οι γευσιγνώστες. Είναι γενετικά μεταλλαγμένος, δηλαδή τροφικό προϊόν που κατασκευάζει το εργαστήριο του ιχθυοτροφείου. Συνεπώς, μπορούμε ακίνδυνα, μετά από αυτή τη διευκρίνιση, να επικαλεστούμε για την περίπτωση το λαϊκό γνωμικό, ότι "το ψάρι βρωμάει απ΄ το κεφάλι". Αυτά τα "ψάρια" που βγήκαν από τα δυτικά ιχθυοτροφεία, εννοήσατε πανεπιστήμια, έχουν βρώμικες κεφαλές και ταΐζουν με τοξίνες τον πεινασμένο λαό του αγίου Θεού. Τον θανατώνουν.

Το να προσευχηθούμε για την σωτηρία αυτών των "ιχθύων", ισοδυναμεί με το να δεχτούμε να κάνουμε μεταμόσχευση οργάνου κι έπειτα να αρχίσουμε προσευχές για τη σωτηρία του αδελφού - τον σκοτώσαμε με επίγνωση για να του πάρουμε τα όργανα - που μας έσωσε και, βεβαίως, για τη σωτηρία της ψυχής μας.

Η Εκκλησία ασφαλώς μας ζητά να προσευχόμαστε για τους αδελφούς μας και για όλο τον κόσμο. Όχι όμως να προσευχόμαστε και για έναν τόσο κακόδοξο πατριάρχη, που ριζικά ανατρέπει την πίστη μας, αλλά και μας θανατώνει. Δεν νομίζω ο Μέγας Αθανάσιος να προσευχόταν για τον αδελφό του Άρειο, που έφερε - και ακόμη συνεχίζει - τόσα δεινά στην Εκκλησία. Ούτε και ο άγιος Μάρκος ο Ευγενικός, ο οποίος ακόμη και στην κηδεία του δεν επέτρεψε να παρευρεθούν οι παπικοί.

(*) http://www.entoytwnika.gr/2013/10/blog-post_6888.html

Υστερόγραφο
Ευχαριστώ το αναγνώστη κύριο Κωνσταντίνο Α. για την παρατηρητικότητα στο δικό μου λάθος της ονομασίας του πατριάρχη Αλεξανδρείας. Είναι Θεόδωρος Β΄ και όχι Θεόφιλος Β΄, όπως εκ λάθους αρχικώς εγράφη. Η διόρθωση έγινε και τον ευχαριστώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: