Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Ο διώκτης της κοινωνικής αδικίας

Θαυμάστε τον !
“υπάρχουν περιθώρια στοχευμένων περικοπών σε δαπάνες, καταργώντας, π.χ. κοστοβόρες εξαιρέσεις στο ασφαλιστικό σύστημα από τους γενικούς κανόνες, εξαιρέσεις που δεν είναι κοινωνικά δίκαιες και χωρίζουν τους πολίτες σε πατρίκιους και πληβείους”. (*)

Αυτά δήλωσε το όργανο κλοπής των συνταξιούχων. Δεν είναι κοινωνικά δίκαιες οι εξαιρέσεις στο κοινωνικό μας σύστημα, που χωρίζουν τους πολίτες σε πατρίκιους και πληβείους. Προφανώς, θέλει να μας κάνει όλους πληβείους και να αναδειχθεί, αυτό το όργανο κλοπής του μόχθου των εργαζόμενων, υπέρμαχος της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Ξεχνά όμως "το όργανο", ότι οι αποκαλούμενοι πατρίκιοι, και αναφέρομαι στους συνταξιούχους ιατρούς του άλλοτε ευαγούς ΙΚΑ, δούλευαν με πενταροδεκάρες, πλήρωναν τις εισφορές τους στο ΤΣΑΥ, πλήρωναν και το ΤΕΑΠΟΚΑ, για να πάρουν - αν ο Θεός το επέτρεπε - μια σύνταξη της προκοπής και όχι της πείνας. Να πάρουν σύνταξη μόχθου και όχι κλοπής ή λαμογιάς Οι νόμοι είχαν καθορίσει οι γιατροί του ΙΚΑ να θεωρούνται υποαπασχολούμενοι - όχι πλήρους ωραρίου - και με βάση αυτούς του νόμους είχε προσδιοριστεί το ποσό σύνταξης που θα ελάμβαναν. Αυτά που πληρώναμε παίρνουμε τώρα ως σύνταξη. Ούτε χάρη μας κάνει, ούτε μπόνους μας δίνει το κλεφτοκράτος - αυτοί που το διοικούν - του κ. Στουρνάρα.

Αν λοιπόν θέλει να δικαιώσει τον τίτλο του προστάτη της κοινωνικής δικαιοσύνης και διώκτη της κοινωνικής αδικίας, να καθίσει κάτω, να δώσει στα ελεγκτικά όργανα την αρμοδιότητα να βρουν εκείνους που θησαύρισαν με πλαστές φορολογικές δηλώσεις, και τότε να κάνει λόγο για εξαιρέσεις του τύπου "πατρίκιοι και πληβείοι". Ελεγκτικοί μηχανισμοί υπάρχουν και μπορεί να ελεγχθεί το "πόθεν έσχες" όλων εκείνων με τις πενταροδεκάρες, που έγιναν σαλέ ή παραθαλάσσια παλατάκια. Όχι να μας βάζει όλους στο πατητήρι και να μας στύβει. Δεν υπηρετήσαμε όλοι την κλεψιά, την απάτη, ή το μοντέρνο οικονομικό ψεύδος στο οποίο προΐσταται.. Να πληρώσουν οι κλέφτες, αυτοί να δώσουν πίσω τα κλεμμένα, και όχι όσοι έζησαν έντιμα με τον μισθό πείνας του ΙΚΑ, οι οποίοι ποτέ δεν δέχτηκαν να γίνουν οι λακέδες των φαρμακευτικών εταιρειών ή των σωματείων της πολιτικής μαφίας.

(*) Από  http://www.4news.gr/ψαλίδι-σε-συντάξεις-προανήγγειλε-ο/

2 σχόλια:

Silver είπε...

@Αυτά δήλωσε το όργανο κλοπής των συνταξιούχων.

Σωστά αδελφέ αυτά που γράφεις, κατ΄ εμέ τον ταλαίπωρο. "Έτυχε" όμως να διαβάζω και αυτό το Γραφικό και με προβλημάτισε :

«από του αίροντος τα σα μη απαίτει (Λουκά ε,30).
Μη ζητής δηλαδή το πράγμα σου εξ εκείνου, όστις θα σου το πάρη. (Συναξ. ΙΒ, 60).

Εν Χριστώ,
Κωνσταντίνος Αργυρακόπουλος
Μόντρεαλ-Καναδά.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

40 καὶ τῷ θέλοντί σοι κριθῆναι καὶ τὸν χιτῶνά σου λαβεῖν, ἄφες αὐτῷ καὶ τὸ ἱμάτιον· 41 καὶ ὅστις σε ἀγγαρεύσει μίλιον ἕν, ὕπαγε μετ' αὐτοῦ δύο 42 τῷ αἰτοῦντί σε δίδου, καὶ τὸν θέλοντα ἀπὸ σοῦ δανείσασθαι μὴ ἀποστραφῇς. (Μτ. ε΄)

ΚΧ
Έχεις απόλυτο δίκιο. Αν έγραψα αυτά που διάβασες, ήταν προκειμένου να δείξω το μέγεθος της υποκρισίας, της ψευτιάς και της απάτης, αυτών των κυρίων που διαχειρίζονται τις ζωές μας. Είμαι προετοιμασμένος να ζήσω μόνο με ένα κομμάτι ψωμί, όχι όμως για τους λόγους της, δήθεν, κοινωνικής δικαιοσύνης του κ. Στουρνάρα.

Αυτοί οι υποκριτές, οι κλέφτες και οι ψεύτες, που μας δάνειζαν, τάχα, ακολουθούντες της ευαγγελική προτροπή είχαν άλλο στόχο και όλοι γνωρίζουμε ποιος είναι αυτός. Δεν είναι τυχαίο ότι ξεκίνησαν από εμάς, από το δικό μας ξεπούλημα.