Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Τι είναι τελικά " το μόρφωμα " κύριε αρθρογράφε;

Σχολιαστής απορούσε, "τι είναι τελικά το μόρφωμα;" ρωτούσε έναν αρθρογράφο που προέβλεπε "εμφύλιο της Χρυσής Αυγής". Το ερώτημα έμενε μετέωρο και είπα να βοηθήσω λιγάκι . Κακό πράγμα ο εμφύλιος, καλό όμως για τους κερδοσκόπους της ψήφου.

Δεν πρόκειται να σου απαντήσει, έγραψα, όπως δεν θα απαντήσει και σε μένα . Μόρφωμα είναι λέξη ουδέτερη προερχόμενη από το ουσιαστικό "μορφή". Ουδέτερο ουσιαστικό ως είναι σημαίνει κάτι που βρίσκεται μεταξύ μορφής και α-μορφίας, δηλαδή χωρίς μορφή.

Επειδή όμως πολλά πράγματα είναι ά-μορφα, δηλαδή χωρίς μορφή, πρέπει να έχουμε κάτι το οποίο μπορεί αυτό έλλογα να το μορφοποιήσει. Και αυτό δεν είναι άλλο από την αλήθεια. Οπότε, το άμορφο γίνεται έμμορφο, κι έτσι μπορούμε να το προσδιορίσουμε. Άλλωστε, γι΄ αυτό κάνουμε λόγο για "το πνεύμα της αληθείας" .

Ο λόγος, οι λέξεις που χρησιμοποιεί ο αρθρογράφος, μορφοποιούν τον πολιτικό σχηματισμό της Χρυσής Αυγής κατά τα πρότυπα της μορφής του ναζισμού και ο ναζισμός, όπως όλοι γνωρίζουμε, ήταν μορφή εξόχως δύσμορφη . Δεν ήταν όμως άμορφη . Ήταν η μορφή του ψεύδους και κάθε ψεύδος, το οποίο υποδύεται την αλήθεια, δεν θα αργήσει να δείξει την πραγματική του όψη. Αυτό λέγεται μόρφωμα .

Το ψεύδος υποδυόταν την αλήθεια στην περίπτωση του ναζισμού, το ψεύδος υποδυόταν την αλήθεια και στην περίπτωση του κομμουνισμού, είδαμε κι εδώ τα αποτελέσματα. Το ίδιο συμβαίνει τώρα με την παγκοσμιοποίηση, τα ασύστολα ψεύδη της οποίας - είναι ανακατεμένα με αριστερισμό για τους ρεαλιστές του ρομαντισμού και " δεξιά ανάπτυξη " για τους ηλίθιους - έχουν πρόσχημα την αλήθεια . Περί αυτής κόπτονται τα Ανθρώπινα Δικαιώματα . Αναιδέστατα και θρασύτατα ανακάλυψαν και επέβαλαν τον όρο της πολιτικής ορθότητας με ό,τι αυτό συνεπάγεται . Για να το απλουστεύσω, αυτό που σήμερα ζούμε δεν είναι άλλο από την δυσμορφία  ( μόρφωμα ) του δυτικού και του δήθεν ανατολικού ναζισμού, που άλλωστε διαφαίνεται όπισθεν του άρθρου με την υπογραφή Rizopoulos : Κομμάτια η Χρυσή Αυγή, "πλιάτσικο" με τους ψηφοφόρους της .

Έτσι, λοιπόν, μας προκύπτουν τα μορφώματα, τα οποία σημειωτέον όλα υποκινούνται από κυριαρχικές και αυτοκρατορικές τάσεις . Τάσεις υποταγής όλης της ανθρωπότητας . Η Χρυσή Αυγή δεν μου φαίνεται να κυριαρχείται από αυτές τις τάσεις . Στον ελληνικό μικρόκοσμο κινείται, εκεί απευθύνεται και πουθενά πέραν των συνόρων μας .
Ο λόγος της ήταν και είναι εξόχως καταγγελτικός και πέρα ως πέρα ανταποκρινόμενος στην πραγματικότητα, όπου κυρίαρχο είναι το ψεύδους που βιώνουμε όλοι - θα έλεγα, τώρα ανταποδοτικά - εδώ και σαράντα χρόνια. Ίσως και περισσότερα. Συνάμα, όμως, ήταν και είναι λόγος αληθινός. Της λείπει όμως, και εννόησε τους εκφραστές αυτής, κάτι . Εμφανώς απουσιάζει το πρότυπο της έμμορφης αλήθειας, δηλαδή το πνεύμα της αληθείας, και οφείλουν αυτό να το συνειδητοποιήσουν. Έπειτα να το ομολογήσουν με οποιοδήποτε κόστος. Δεν θα είναι μόνοι τους, θα υπάρχουν πολλοί δίπλα τους και δεν εννοώ βέβαια οπαδούς τύπου ποδοσφαιρικών ομάδων, ούτε τους έμμισθους αντιεξουσιαστές αναρχοαυτόνομους ή άλλους πολιτικά κατευθυνόμενους εγκάθετους - κι αυτοί είναι επ΄ αμοιβή - του στιλ ΠΑΜΕ .

Δεν υπάρχουν σχόλια: