Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Όσοι απολογούνται φταίνε

Προς Κυπριανός Χριστοδουλίδης 21 Δεκεμβρίου 2013 7:59 μ.μ.

Λέτε : "Μάλλον, ισχύει το αντίθετο" ( ότι το σχίσμα το έκαναν οι νεοημερολογίτες)

Απεναντίας ! Εσείς οι σχισματικοί απολογείστε και λέτε περί "καταχραστών" . Και αυτό έγινε κ.Χριστοδουλίδη από το μήνυμα σας στης 26 Νοεμβρίου 2013 - 7:24 μ.μ. . Εμείς δεν έχουμε λόγο να απολογηθούμε διότι παραμείναμε στην Αγία Εκκλησία Του Χριστού σε αντίθεση με εσάς που δημιουργήσατε την "Γνησία" . 

Ιδού τι γράψατε : " Θα περίμενε κανείς ότι εκεί θα τέλειωνε το πράγμα. Αλλά δεν τέλειωσε. Έμειναν αρκετοί, που δεν το έβαλαν κάτω και υποχρεωτικά πλέον, βρέθηκαν στην ανάγκη να διαφοροποιηθούν από τους καταχραστές του ονόματος Ορθόδοξος και Ορθοδοξία."

Όσοι απολογούνται κ.Χριστοδουλίδη φταίνε . Οι άλλοι που δεν φταίνε δεν έχουν και λόγο να απολογηθούν !

Λέτε : "Τα κλειδιά δεν τα έδωσε σε μας τους ανθρώπους, τα έδωσε στον απόστολο Πέτρο."

Μόνο που και ο Απόστολος Πέτρος άνθρωπος ήταν που τα παρέλαβε από τον Κύριο μας εκ μέρους της ανθρωπότητας κατ' επιλογή του Ίδιου Του Κυρίου !

Αγαπητέ κύριε,

Αν εξακολουθώ να ασχολούμαι ακόμη μαζί σας είναι για δυο λόγους. Ο πρώτος, για να γίνει εμφανές πόσο έχει διαστραφεί το Ορθόδοξο φρόνημα από την αθρόα εισβολή αλλότριων και αιρετικών δοξασιών εκ μέρους ρασοφόρων - ή άλλων, ακαδημαϊκών λεγομένων και ειδικών - επί του αντικειμένου της συζήτησης που ανοίξαμε. Ο δεύτερος λόγος, είναι διότι πολλοί έχουν τις ίδιες με σας απόψεις, δεν κατέχονται όμως από τον δαίμονα της αντιλογίας. Είναι καλοπροαίρετοι και αφού ακούσουν κάτι διαφορετικό, το αντιπαραβάλλουν με τις απόψεις τους, με νηφαλιότητα το κουβεντιάζουν μέσα τους, και αποφασίζουν.

- Όσοι απολογούνται κ.Χριστοδουλίδη φταίνε . Οι άλλοι που δεν φταίνε δεν έχουν και λόγο να απολογηθούν !

κυπριανός χ :
Ώστε, λοιπόν, φταίχτης ήταν ο Μέγας Αθανάσιος, φταίχτης ο Ομολογητής Μάξιμος, φταίχτης ο Μέγας Φώτιος, και γενικά άπαντες οι συγκροτήσαντες τις άγιες Οικουμενικές Συνόδους. Φταίχτης όμως δεν ήταν ο πάπας, ο οποίος μόνο μια φορά δέχθηκε να γίνει συζήτηση περί του φιλιόκβε. Ήταν τότε, στην ψευδοσύνοδο της Φλωρεντίας-Φεράρα, για να πει στο τέλος το "εποιήσαμε ουδέν", όταν είδε ότι δεν είχε υπογράψει ο άγιος Μάρκος ο Ευγενικός. Φταίχτης κι αυτός !

Σεις όμως, εντελώς κακόδοξα και διεστραμμένα ακολουθείται τις διδαχές των πλανεμένων. Και ο Κύριος, ίσως μας απαντήσετε, δεν απολογείτο όταν το ιερατείο τον δίκαζε, βγάζοντας στην άκρη το "19 Ὁ οὖν ἀρχιερεὺς ἠρώτησε τὸν Ἰησοῦν περὶ τῶν μαθητῶν αὐτοῦ καὶ περὶ τῆς διδαχῆς αὐτοῦ. 20 ἀπεκρίθη αὐτῷ ὁ Ἰησοῦς· Ἐγὼ παρρησίᾳ ἐλάλησα τῷ κόσμῳ· ἐγὼ πάντοτε ἐδίδαξα ἐν συναγωγῇ καὶ ἐν τῷ ἱερῷ, ὅπου πάντοτε οἱ Ἰουδαῖοι συνέρχονται, καὶ ἐν κρυπτῷ ἐλάλησα οὐδέν. 21 τί με ἐπερωτᾷς; ἐρώτησον τοὺς ἀκηκοότας τί ἐλάλησα αὐτοῖς· ἴδε οὗτοι οἴδασιν ἃ εἶπον ἐγώ." ( Ιν. ιη΄).

Ναι, σωστά το γράψατε, "οι άλλοι που δεν φταίνε δεν έχουν λόγο να απολογηθούν". Και οι σταυρωτές του Κυρίου, εδώ και δυο χιλιάδες χρόνια αυτό κάνουν - το κάνει και ο πάπας - διέπραξε μια φορά το λάθος - δεν απολογούνται, επειδή δεν φταίνε : "30 καὶ λέγετε· εἰ ἦμεν ἐν ταῖς ἡμέραις τῶν πατέρων ἡμῶν, οὐκ ἂν ἦμεν κοινωνοὶ αὐτῶν ἐν τῷ αἵματι τῶν προφητῶν. 31 ὥστε μαρτυρεῖτε ἑαυτοῖς ὅτι υἱοί ἐστε τῶν φονευσάντων τοὺς προφήτας. 32 καὶ ὑμεῖς πληρώσατε τὸ μέτρον τῶν πατέρων ὑμῶν" ( Μτ. κγ΄) .

" Εμείς δεν φταίμε σε τίποτα, γιατί να απολογηθούμε; Οι άλλοι φταίνε, οι παλαιοημερολογίτες, οι σχισματοαιρετικοί που έσχισαν την εκκλησία. Το υπογράφει και ο ιερός Χρυσόστομος ".
Σας πληροφορώ, με το πασπαρτού το οποίο σας δίνουν οι αιρετικοί, πόρτα του Παραδείσου δεν πρόκειται να ανοίξετε.

Αυτός είναι και ο τρίτος λόγος, για τον οποίο εξακολουθώ να ασχολούμαι μαζί σας. Τα υπόλοιπα τα προσπερνώ, στα κλειδιά δεν επανέρχομαι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: