Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Σε βαθύ ύπνο

Muslims  praying in Madison Square  NY
Αυτή η φωτογραφία των προσευχόμενων Μωαμεθανών (σ.σ. στο βάθος η λέξη LIBERTY) είναι από τη Λεωφόρο Madison στην Νέα Υόρκη και όχι από κάποια τριτοκοσμική μουσουλμανική χώρα... γράφει αναγνώστης (*) και διερωτάται  :  "Υπάρχει κάποιο μήνυμα των μουσουλμάνων προς όλους εμάς;  Βεβαίως.  Διεκδικούν την Αμερική για τον Αλλάχ.  Αν δεν ξυπνήσει η Δύση σύντομα η πολιτική ορθότητά μας θα οδηγήσει την Δύση εκτός ιστορίας".

Αν υπάρχει ένα ή πολλά μηνύματα, απαντάμε, ίσως να είναι και αυτό που ακολουθεί

Η επίφαση της Δυτικής δημοκρατίας δεν την διαφοροποιεί από το να είναι μια γνήσια ισλαμική - και απολυταρχική - χώρα. Σ΄ αυτές, κυριαρχεί ο ολοκληρωτισμός του Αλλάχ με τον προφήτη Μωάμεθ. Το ίδιο ισχύει, αλλά με διαφορετικά προσχήματα, και εκεί όπου παραμένει ανόθευτος ο θεός Γιαχβέ και ο προφήτης Μωϋσής με τη νομοθεσία του. Δεν είναι, επομένως, υπερβολή να πει κανείς το ίδιο και για τις χώρες του Δυτικού κόσμου, όπου η νόθευση της Χριστιανοσύνης είναι ολοσχερής. Ισχύει σ΄ αυτές η απολυτοποίηση της ελευθερίας και διάβαζε, δημοκρατίας.

Όποιος λοιπόν νομίζει ότι η Πίστη της δικής μας Χριστιανοσύνης είναι ίδια με τη δική τους - και πώς άλλωστε να μην είναι, αφού ανήκομεν εις την Δύσιν, ή το "όλες οι θρησκείες οδηγούν στον ένα θεό" ; - κάνει πολύ μεγάλο λάθος. Διότι, απλούστατα, την αγνοεί πλήρως ή έχει μείνει στα θρησκευτικά του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου. Υπάρχουν βέβαια και αυτά που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη με τα νέα προγράμματα Μέσης Εκπαίδευσης του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου (κα. Ρεπούση και άλλοι) και των συναφών πανεπιστημιακών και άλλων κύκλων. Και αυτά, όμως, είναι μια άλλου είδους παραλλαγή του ισλαμικού, ή ιουδαΐζουντος, φονταμενταλισμού. Δηλαδή, μιας αρχέγονης απολυταρχίας που εγκαθίσταται βαθμιαία με δημοκρατικές διαδικασίες. Σημαίνει δε τούτο, ότι έχει την έγκριση όλων μας, ψήφο θέλουν και ψήφο τους δίνουμε με τη θέλησή μας. Πώς, άραγε, μπορούμε να ξυπνήσουμε από τον βαθύ ύπνο, νάρκη και λήθαργο, στον οποίο πέσαμε ;

(*)   http://ksipnistere.blogspot.gr/2013/12/blog-post_609.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: