Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Οι νοήμονες και οι βελάζοντες

Ανώνυμος :
- Μόνο που και ο Απόστολος Πέτρος άνθρωπος ήταν που τα παρέλαβε (σ.σ. τα κλειδιά του Παραδείσου) από τον Κύριο μας εκ μέρους της ανθρωπότητας κατ' επιλογή του Ίδιου Του Κυρίου.

KX
Προφανώς, αυτά είναι ακριβής αντίλαλος παπικών-ουνιτικών διδαχών. Το καταλαβαίνουν όμως όχι όσοι βελάζουν, αλλά εκείνοι που ξέρουν να τραγουδούν, οι νοήμονες, οι όντες της αληθείας.

"Τα κλειδιά, τα παρέλαβε ο άνθρωπος απόστολος Πέτρος από τον Κύριο, για λογαριασμό της ανθρωπότητας κατόπιν επιλογής του ιδίου του Κυρίου."

Μάλιστα, λαμπρά και έξοχα. Και τα κλειδιά αυτά - του ανθρώπου αποστόλου Πέτρου - πέρασαν στα χέρια του πάπα, όπως η σκυτάλη στο σχετικό αγώνισμα. Αλλά εδώ, όπως με τη σκυτάλη, έχουμε και τον "ήχο του χρυσού νομίσματος". Όλες οι άλλες εκκλησίες, όλοι οι άλλοι οι πιστοί, έχουν έλλειμμα πίστεως - μερικές έχουν και έλλειμμα χρυσού, σημειώνω - κατά τον παραιτηθέντα Βενέδικτο 16ο. Η πληρότητα πίστεως βρίσκεται μόνο στην αγία Έδρα του Βατικανού. Ένθα και οι κλείδες του Παραδείσου, παραδοθείσες (διαδοχικά) από τον άνθρωπο απόστολο Πέτρο στους πάπες, αλλά και σε μερικούς δευτεροκλασάτους. Που έχουν κι αυτοί αποστολική διαδοχή σε ελλειμματική όμως φάση ή κατάσταση. Διότι δεν κατάλαβαν ότι το άγιον Πνεύμα εκπορεύεται εκ του πατρός και εκ του υιού και ότι αυτό έδωσε, για λογαριασμό της ανθρωπότητας - κατόπιν επιλογής του Κυρίου - στον άνθρωπο απόστολο Πέτρο τα κλειδιά του Παραδείσου. Μετά, αυτός, τα έδωσε στον πάπα, όταν πλέον το άγιον Πνεύμα λάλησε δια στόματος παπών, για να να τα μοιράζει ο πάπας - φτιάχνοντας πασπαρτού - σε όλη την ανθρωπότητα. Δηλαδή, στους ανθρώπους. Ο πάπας είναι ο αντικαταστάτης του απ. Πέτρου, είναι ο νέος κλειδοκράτορας, είναι η φωνή του αγίου Πνεύματος ! (συγχώρα με Κύριε). Φυσικά, τώρα με τις πλάτες ενός, ο οποίος έχει τον τιμητικό τίτλο να λέγεται, όχι όμως και να είναι, "οικουμενικός". Τα εισαγωγικά χρήσιμα εδώ.

Κατόπιν τούτου, δεν υπάρχει ουδείς λόγος να καθίσω να ασχοληθώ με όσα παρακατιόντος - ή ανιόντος - γράψατε. Αν εμείς τολμάμε να "συγκρινόμαστε" (sic) - σημείωση, τόση είναι η διαστροφή σας και τόση η διαβολή σας, ώστε δεν μπορείτε να καταλάβετε τη διαφορά ανάμεσα στο σύγκριση και στο "1 Μιμηταί μου γίνεσθε, καθὼς κἀγὼ Χριστοῦ" ( Κρ. α΄ ) ή "1 Γίνεσθε οὖν μιμηταὶ τοῦ Θεοῦ ὡς τέκνα ἀγαπητά," ( Εφ. α΄) - εσείς υποκαταστήσατε τον Παράκλητο, το πνεύμα της αληθείας, το άγιον Πνεύμα. Εμείς δεν συγκρινόμαστε, πλην αναξίως τολμάμε να γινόμαστε μιμητές. (*)

Αυτά και τέλος
Χαιρετίσματα στους ουνίτες διδασκάλους σας. Ας έχουν όμως υπόψη, ότι πάντα θα υπάρχουν "οι όντες της αληθείας" νοήμονες ( : καρδιάν καθαράν κτίσον εν εμοί ο θεός και πνεύμα ευθές εγκαίνισον ) αναγνώστες. Φυσικά, θα υπάρχουν και οι βελάζοντες.

(*) Βλέπε http://katanixis.blogspot.gr/2013/11/2013_22.html  σχόλιο με ημερομηνία 23/12/2013
- 9:54 πμ

Δεν υπάρχουν σχόλια: