Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Με κυρίαρχο το ψεύδος, «εντός καινοτομίας Αποτείχιση»

Μια ερώτηση προς το αγωνιστικό ιστολόγιο ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ (*)


Αγαπητέ κύριε Τσολογιάννη και λοιποί σχολιαστές υπέρ «αποτείχισης εντός καινοτομίας»

Φίλοι συναθλητές,
Έχετε τη γνώμη ότι μπορεί να υπάρξουν δυο κατηγορίες αποτειχισμένων εδώ που φθάσαν τα πράγματα; Εξηγούμαι : Θέλετε να υπάρχουν οι εντός της καινοτομίας (νέο ημερολόγιο) αποτειχισμένοι, από τη μια πλευρά και από την άλλη, οι αποτειχισμένοι αλλά ανήκοντες στην εκκλησία ΓΟΧ (παλαιό ημερολόγιο) ;

Αν περιμένετε τοπική ή πανορθόδοξη σύνοδο (ή Σύνοδο) έχετε τη γνώμη ότι αυτή δεν θα πρέπει να ασχοληθεί με το εορτολογικό ζήτημα ; Αν είναι αυτή η γνώμη σας, τότε λάβετε υπόψη και τούτο : Όλες οι εορτές της Χριστιανοσύνης θα συνεορτάζονται - με εντελώς διαφορετικές λατρευτικές εκφράσεις εννοείται - πλην του αγίου Πάσχα.

Εν ολίγοις, ο Παράδεισος και η Κόλαση θα συνεορτάζουν μαζί όλο το χρόνο εκτός από την περίοδο του Τριωδίου. Κάτι τέτοιο όμως, νομίζω, δεν ευαρεστεί τον άγιο Θεό.
Σύνοδος πανορθόδοξη για την καταδίκη του παπισμού δεν έχει γίνει. Και είναι αυτονόητο, διότι προϋπάρχει απόφαση η οποία καταδικάζει, αναθεματίζει και αφορίζει, όποιον προσθέτει, αφαιρεί ή αλλοιώνει, τα θεσπίσματα του Συμβόλου Πίστεως της Νικαίας-Κων/πολης. Το έχουν υπογράψει και οι προ του αγίου Φωτίου πάπες, αλλά και εκείνος που μετείχε στην καθ΄ ημάς Η΄ Οικουμενική Σύνοδο. Τον αποκήρυξαν αργότερα οι παπικοί και δεν δέχονται τη Σύνοδο αυτή.

Μετά το Σχίσμα τη λύση σε προκύπτοντα θέματα καλούνται να δώσουν Τοπικές - αλλά εμπερίστατες - σύνοδοι. Τέτοιες σύνοδοι έγιναν στην Κων/πολη για το ζήτημα του Γρηγοριανού ημερολογίου το οποίο και καταδίκασαν. Άρα, απόφαση για το λεγόμενο «ημερολογιακό» υπάρχει και άλλη δεν χρειάζεται. Ας όψωνται όμως οι μετανεωτερικοί και μεταϊστορικοί ακαδημαϊκοί Κανονολόγοι. Όπως ο σύγχρονος συνταγματολόγος Βενιζέλος, έτσι έκαναν και κάνουν κι αυτοί. Άλλοτε τεντώνουν τους ιερούς Κανόνες και όποτε δεν τους συμφέρει, τους στενεύουν. Βάζουν πλάτες, όπως υποστηρίζουν, για να μη χαθεί η Αλήθεια, η Ορθοδοξία, ενώ ο συνταγματολόγος Βενιζέλος με τον συγκυβερνήτη Σαμαρά «για να μη χαθεί η Ελλάδα».
Αυτό μας το αποδεικνύει η περίπτωση του αντιοικουμενιστή κ. Σωτηρόπουλου και άλλων, οι οποίοι εμμένουν στην «εντός καινοτομίας αποτείχιση» - εξαίρεση ο αναφερόμενος - όπως ακριβώς κάνουν και οι πολιτικοί μας με την επιλογή «εντός ΕΟΚ φτωχοί», αλλά χωρίς πατρίδα και με κυρίαρχο το ψεύδος. Όμως αυτό δεν το λένε. Η «εντός καινοτομίας αποτείχιση», με άλλα λόγια, σημαίνει φτωχοί από αλήθεια, χωρίς πατρίδα και δίχως πίστη. Αυτό το γράφουμε εμείς

(*)  http://apotixisi.blogspot.gr/2013/12/blog-post_9131.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: