Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Τα κλειδιά του Παραδείσου

Ανώνυμος
- Δυστυχώς όμως στην αίρεση και στην κακοδοξία βρισκόσαστε εσείς κ.Χριστοδουλίδη και όσοι έφυγαν το 1921 από την Ορθοδοξία ιδρύοντας την "Γνησία εκκλησία" προς αντικατάσταση της Αγίας Εκκλησίας Του Χριστού με την ανύπαρκτη δικαιολογία ότι οι "εχθροί" σας "κατέλαβαν" ή "καταχράστηκαν", όπως λέτε, το όνομα της Ορθοδοξίας . Επί της ουσίας προσπαθείτε να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα που έχετε διαπράξει .

KX
Μάλλον, ισχύει το αντίθετο

Ανώνυμος
- Σε κανένα σημείο της Αγίας Γραφής από ότι γνωρίζω δεν υπάρχει θέμα ημερολογίου.

ΚΧ
Σε κανένα σημείο της αγίας Γραφής δεν αναφέρεται η εικονογράφηση του αγίου Θεού.
Σε κανένα σημείο της αγίας Γραφής δεν αναφέρεται η λέξη "ομοούσιος".
Σε κανένα σημείο της αγίας Γραφής δεν αναφέρεται η λέξη "Θεοτόκος".
Για το θέμα του ημερολογίου : Μη μέταιρε όρια αιώνια α έθεντο οι πατέρες.
Γραφή και Παράδοση είναι ισόκυρη.

Ανώνυμος
- Τα κλειδιά κ.Χριστοδουλίδη που έδωσε ο Χριστός στους ανθρώπους σώζουν την ψυχή του ανθρώπου μέσα από τα μυστήρια της Εκκλησίας Του Χριστού εκεί όπου ο ίδιος ο Θεός τους τοποθέτησε .

ΚΧ
Τα κλειδιά δεν τα έδωσε σε μας τους ανθρώπους, τα έδωσε στον απόστολο Πέτρο. Όταν λοιπόν θα πάτε και θα τον βρείτε να στέκεται στην πόρτα του Παραδείσου, θα σας ρωτήσει πώς είναι το ονοματάκι σας. Τότε, λοιπόν, κι εσείς θα του πείτε, πιχι, "ονομάζομαι Λου Κου". Εντάξει, θα σας απαντήσει, πάρτε αυτό το κλειδί, έκτη πόρτα αριστερά. Θα πάτε, αλλά η πόρτα δεν θα ανοίγει με το κλειδί που σας έδωσε ο άγιος Πέτρος. Τότε θα γυρίσετε πίσω και θα του πείτε "το κλειδί αυτό δεν κάνει". Θα σας δώσει ένα άλλο, και πάλι τα ίδια. Στο τέλος δε, όταν δεν θα έχει άλλα κλειδιά στο όνομα Λου Κου, θα σας απαντήσει : «Ουκ οίδα υμάς. Απέλθετε απ' εμού οι εργαζόμενοι την ανομίαν».

Με τις ανοησίες των γεροντάδων, σαν αυτή με τα κλειδιά, προκοπή δεν θα δείτε. Τα κλειδιά τα έδωσε ο Κύριος στον απ. Πέτρο ( σημ. δεν τα έδωσε σε μας ) και είναι πολλά - αν αυτό τίθεται σαν ερώτημα - διότι "εν τω οίκω του πατρός μου μοναί πολλαί εισί". Όποιος πάρει το κλειδί του, αλλά η πόρτα δεν ανοίγει, τότε θα ακούσει αυτό που άκουσαν οι μωρές παρθένες "12 ὁ δὲ ἀποκριθεὶς εἶπεν· ἀμὴν λέγω ὑμῖν, οὐκ οἶδα ὑμᾶς".

4 σχόλια:

Bellou είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Bellou είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Bellou είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Αυτό δεν πρέπει να σας φαίνεται παράξενο :

13 ὅταν δὲ ἔλθῃ ἐκεῖνος, τὸ Πνεῦμα τῆς ἀληθείας, ὁδηγήσει ὑμᾶς εἰς πᾶσαν τὴν ἀλήθειαν· οὐ γὰρ λαλήσει ἀφ' ἑαυτοῦ, ἀλλ' ὅσα ἂν ἀκούσει λαλήσει, καὶ τὰ ἐρχόμενα ἀναγγελεῖ ὑμῖν. ( Ιν. ιστ΄ )

Πόθεν ακούσει ; Όθεν ήκουσε και ο Κύριος :

15 οὐκέτι ὑμᾶς λέγω δούλους, ὅτι ὁ δοῦλος οὐκ οἶδε τί ποιεῖ αὐτοῦ ὁ κύριος· ὑμᾶς δὲ εἴρηκα φίλους, ὅτι πάντα ἃ ἤκουσα παρὰ τοῦ πατρός μου ἐγνώρισα ὑμῖν. ( Ιν. ιε΄ )