Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Η προδοσία του γένους




(Νεότερη επεξεργασία, προσθήκη σχολίων) Τα σχόλια που ακολούθησαν ήταν :

- κχ :
Το πρόβλημα με την Ιστορία της Νοημοσύνης είναι ακριβώς το ίδιο με το πρόβλημα στην Ιστορία της Χριστιανοσύνης. Και η μέν Ιστορία έγινε ιστοριολογία και ιστορισμός, για να ακολουθήσει ο χριστιανισμός και η πολιτισμική περί του ονόματος πολυλογία. Οι απόψεις ακόμη και επί των ημερών μας δίνουν και πέρνουν. Ευτυχώς έμειναν σχετικώς ανέπαφες η Χριστιανοσύνη όπως και η Νοημοσύνη. Παρένθεση εδώ, το Χρονολόγιο του κ. Καλόπουλου στο  κοινωνικό δίκτυο facebook έχει προμετωπίδα το "Ιστορία της Νοημοσύνης"

- Elpida Lazaridou :
 Κύριε Καλόπουλε, μια ερώτηση με κάθε καλή διάθεση για διάλογο βέβαια. Γιατί συνεχώς αναφέρεστε στην Παλαιά Διαθήκη; Χρησιμοποιείται κομμάτια της βίβλου π.Χ με σκοπό τί; Γιατί δεν αναφέρεστε στην διδασκαλία του Ιησού Χριστού που μόνο καλά πράγματα μπορείτε να βρείτε..;

- Μ. Καλόπουλος :
 Αγαπητή Elpida Lazaridou Για την Καινή Διαθήκη και τον περίεργο κεντρικό της ήρωά της έχω γράψει ένα ολόκληρο βιβλίο: «ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ» 550 σελίδων. Αν το διάβαζες θα απαντούσε απόλυτα στην ερώτησή σου.
Για να καταλάβει όμως κανείς τι συμβαίνει
στην Καινή, πρέπει οπωσδήποτε να γνωρίσει πρώτα την απίστευτη κακότητα και τις αναρίθμητες πανουργίες της Παλιάς!  Σ.Σ. Απαριθμεί στη συνέχεια ο Μ. Καλόπουλος τα βιβλία στα οποία παρέχονται οι απαντήσεις


- κχ :
Βλέπε  http://kyprianoscy.blogspot.gr/2014/10/blog-post_93.html

- Elpida Lazarou :
Κύριε Καλόπουλε, απαντήστε στην ερώτηση μου ''τίμια'' και χωρίς οδηγίες και υποδείξεις των βιβλίων σας. Απίστευτη κακότητα και πανουργίες υπήρχαν και σε όλη την αρχαιότητα. Τί θέλετε να μου πείτε με αυτό; Προσπαθώ να κάνω έναν διάλογο μαζί σας, για να μπορέσουμε να βγάλουμε ένα συμπέρασμα. Είναι γνωστόν οτι κατα την διάρκεια της π.Χ εποχής συνέβησαν αρκετά βδελύγματα. Εκ του ασφαλούς και πατώντας πάνω σε αυτά παρουσιάζετε συνεχώς έναν Χριστιανισμό χυδαίο, άναρχο κτλ. Θα έπρεπε λοιπόν να ξέρετε σαν ερευνητής και τον λόγο του ερχομού του Χριστού. Πράγμα που αποστρέφεστε με την εμφάνιση του. Για ποιό λόγο όμως; Δεν σας απαντάει η Καινή Διαθήκη και η εμφάνιση του Χριστού τις όποιες απορίες εμφανίζεται για την Παλαιά Διαθήκη;

- Μ. Καλόπουλος
   Οι πιστοί στην Καινή Διαθήκης δεν μπορούν να καταλάβουν ότι ο θεός της Παλαιάς και αυτός της Καινής Διαθήκης είναι ένα και το αυτό. Ότι λέει και κάνει ο Γιαχβέ στην Παλαιάς το χρεώνεται ο Γιαχβέ-Χριστός της Καινής. Δεν πρόκειται για δυο διαφορετικούς θεούς αλλά για έναν και τον αυτό.
Οι κακότητες της ελληνικής και της υπόλοιπης ευρύτερης αρχαιότητας που πράγματι υπήρξαν (και τις επικρίνω στο βιβλίο μου: Μήτις – Αθηνά) δεν αποτελούν την αιτία των σημερινών δεινών. Αυτός που δυστυχώς χρεώνετε σήμερα την αποτυχία και τα δεινά της μισής ανθρωπότητας (γιατί ηγείται της ανθρωπότητας 2.000 χρόνια), είναι ο Χριστιανισμός, κι αυτόν κρίνω ξεκινώντας από την κοιτίδα του την Παλαιά Διαθήκη.
Για οποιονδήποτε είναι ικανοποιημένος με την κατάμαυρη ιστορία του χριστιανισμού, μπορεί ανεμπόδιστα να τον ακολουθεί. Όμως, όσο θα έχω το δικαίωμα της έρευνας και της γνώμης, θα αποκαλύπτω την κατασκότεινη πλευρά αυτής της θρησκείας, που υποχρεωτικά χρεώνεται κάθε λεπτομέρεια της Παλαιάς Διαθήκης, ξεκινώντας από τον αλητήριο Αβραάμ, τον ιδρυτή και εδραιωτή της παγκόσμιας αθλιότητας.


- κχ :
 Κύριε Καλόπουλε,
το "Ιησούς Γιαβέ", όπως επιγράφεται το ομώνυμο βιβλίο σας, δεν έχει ουδεμία σχέση με το "Ιησούς Χριστός, Υιός και Λόγος του Θεού". Το δικαίωμα της έρευνας και της γνώμης το έχετε και κανείς δεν μπορεί να σας το στερήσει. Όταν όμως γράφετε ένα βιβλίο όπως αυτό, ξεκινώντας από λάθος βάση, διότι σας λείπει η ανάλογη θεολογική παιδεία, ή έστω η θρησκευτική, κάνετε κάτι παρόμοιο με ένα από τον οποίο απουσιάζει η, ας την πούμε, φιλολογική, μαθηματική, χημική, αστρονομική κλπ. παιδεία.

Η γνώση, λόγου χάριν, των Φυσικών Επιστημών, απαιτεί γνώση των επ΄ αυτής ζητημάτων. Η γνώση όμως των Θεολογικών, στα οποία εμπεριέχονται και τα των Φυσικών, απαιτεί κάτι περισσότερο, το οποίο όμως δεν έχετε. Είναι λοιπόν προφανές ότι το βιβλίο αυτό δεν ανταποκρίνεται στο ερευνητικό έργο, στο οποίο μετά ζήλου επιδίδεστε και ειλικρινά λυπάμαι. Διότι το λάθος των προσπαθειών σας δεν οφείλεται αποκλειστικά σε σας. Είναι συνέχεια και συνέπεια άλλων. Αυτά, από τη θέση ενός, που δεν διεκδικεί, ούτε απαιτεί, επιστημονικούς ή συγγραφικούς τίτλους, πόσο μάλλον και τον τίτλο του θεολόγου. Πάντως, εξ αντικειμένου, γνωσιοθεωρητική επάρκεια σε ένα συγκεκριμένο τομέα της Επιστήμης έχω. Συμβαίνει να έχει σχέση με τον άνθρωπο και ό,τι αυτό συνεπάγεται.


- Μ. Καλόπουλος :
Το βιβλίο αυτό δεν είναι γραμμένο από μένα αλλά από αναγνωρισμένο θεολόγο με το όνομα Νικόλαος Σωτηρόπουλος
http://niksothropoulos.wordpress.com/.../%CE%B7-%CE%B1.../#
http://niksothropoulos.wordpress.com/


- Elpida Lazarou :
  Εφοσον αποκαλειτε τον εαυτο σς ερευνητή, θα έπρεπε να γνωρίζεται οτι το όνομα που αποδείδετε στο Θείο είναι λανθασμένο. Εάν ξεκινάτε την έρευνα σας απο εκεί, λογικό να έχετε λανθασμένη άποψη και κατ'επεκταση να οδηγείστε σε λάθος συμπεράσματα. Δεν έχει γραφεί πουθενά οτι έχει χρεωθεί κάτι ο Χριστός, τουλάχισφον όχι έτσι όπως πιστεύετε ή θα θέλατε. Ο Χριστός χρεώθηκε με την θέληση του τις αμαρτιές των ανθρώπων. Κατασκοτεινη είναι για εσάς κύριε Καλόπουλε διότι ξεκινήσατε την έρευνα σας με "πτέσματα" Εβραίων. Όσο εσείς έχετε δικαίωμα να ανακαλύπτεται τις "βρωμιές" του Χριστιανισμου, άλλο τόσο το έχω και εγω να σας αντικρούω με επιχειρήματα! Εάν όπως λέτε ο Χριστιανισμός είναι απλά ένα φαντασιούργημα ενός τρελού, δεν έχω καταλάβει για ποιό λόγο του δίνεται "υπόσταση" και ασχολείστε τόσο;;!!!!

- Μ. Καπόπουλος :
  Δεν ασχολούμαι εγώ, αλλά αυτός (ο Χριστιανισμός) με "μένα"! Μου γκρέμισε τους πολιτισμικούς χώρους της ένδοξης αρχαιότητας. Έκλεισε τις φιλοσοφικές σχόλες και κατέστρεψε τις βιβλιοθήκες "μου". Μου δημιούργησε έναν χιλιόχρονο μεσαίωνα. Πρόδωσε το γένος μου κατ΄ επανάληψη και συνεργάστηκε 1700 χρόνια με τους κατακτητές μου… και σήμερα έχει στην κατοχή του την παιδεία τον πολιτισμό, ακόμα και την οικονομία της χώρας μου, εξουσιάζοντας το μέλλον των παιδιών "μου".

- κχ :
 Κύριε Καλόπουλε,
΄Eγραψα : «Είναι λοιπόν προφανές ότι το βιβλίο αυτό δεν ανταποκρίνεται στο ερευνητικό έργο, στο οποίο μετά ζήλου επιδίδεστε και ειλικρινά λυπάμαι. Διότι το λάθος των προσπαθειών σας δεν οφείλεται αποκλειστικά σε σας. Είναι συνέχεια και συνέπεια άλλων». 

  Ομολογώ, δεν έχω διαβάσει το βιβλίο, τον τίτλο του οποίου δανειστήκατε, για να μας δώσετε τα άλλα δικά σας. Όπως κι αν έχει, διαφωνώ ριζικά με τον συγγραφέα Ν. Σωτηρόπουλο. Είναι εντελώς απαράδεκτο το "Ο Ιησούς Γιαχβέ".

Ως προς τα υπόλοιπα που γράψατε και αφορούν στη σχολιάστρια Elpida Lazaridou, ελπίζω να σας απαντήσει εκείνη. Από μέρους μου τούτο μόνο, διότι η γενικότητα του «πρόδωσε το γένος μου», αφορά και στον γράφοντα. Έχετε τη γνώμη, κύριε Καλόπουλε, ότι αν δεν είχε μεσολαβήσει η Χριστιανοσύνη και κυριαρχούσε η «ένδοξη αρχαιότητα» (δικό σας) τα πράγματα θα ήταν καλύτερα ; Και σε τί ; Μήπως ο Χριστιανισμός, που διαφεντεύει σήμερα την οικουμένη, διαφέρει σε τίποτα, πέρα από μια εξελικτική μορφή του ελληνισμού ; Μη ξεχνάμε, όλα είναι θέμα εξέλιξης και θα ήταν ολέθρια οπισθοδρόμηση - άκρως αντιεπιστημονική θα έλεγα - αν, ο καλυπτόμενος όπισθεν σιωνισμός, έκανε το λάθος να αγνοήσει, ή απέρριπτε, τον ελληνισμό και την μονοθεΐα, που είχε αρχίσει τότε να εισβάλει.

Τι θέλω να πω ; Ότι κάπου, και σε αυτή τη δική σας «ένδοξη αρχαιότητα», βλέπουμε να υπάρχει διολίσθηση του ελληνισμού προς τον ιουδαϊσμό και αντιστρόφως. Η σύμπτωση - άλλοι θα την αποκαλούσαν "όσμωση" - όπως καταλαβαίνετε, είναι επί θεωρητικού επιπέδου και ήδη ζούμε τις πρακτικές συνέπειες. Αντί, λοιπόν, να μιλάτε και να γράφετε για ιουδαιοχριστιανισμό, θα ήταν προτιμότερο να μας λέγατε για "ελληνο-ιουδαϊσμό". Ή το αντίθετο, για ιουδαιοελληνισμό, αμφότερα των οποίων «προδίδουν το γένος μας». Αυτή είναι η προδοσία αγαπητέ κύριε Καλόπουλε. Για να το γράψω απλούστερα, είναι ο εξελληνισμός της Χριστιανοσύνης.


- Alexandros Hahalis 
Προς τον κ. Kyprianos Christodoulides: ρωτάτε: "Έχετε τη γνώμη, κύριε Καλόπουλε, ότι αν δεν είχε μεσολαβήσει η Χριστιανοσύνη και κυριαρχούσε η «ένδοξη αρχαιότητα» τα πράγματα θα ήταν καλύτερα;" Αγαπητέ μου προτείνω απάντηση απ τον διάσημο επιστήμονα Καρλ Σάγκαν, που περιγράφει ξεκάθαρα, σε 12 λεπτά, το έγκλημα εις βάρος του Ελληνισμού και της πρόοδου της Ανθρωπότητος ,εν ονόματι "Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού, του Υιού του Θεού και Σωτήρος"! 
 https://www.youtube.com/watch?v=ko_8JIe95a8
(Σ.σ. Το τέλος της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας)

- Kyprianos Christodoulides
Αν δεν κάνω λάθος η σειρά επεισοδίων είναι παλαιά. Και αν θυμάμαι ακόμη καλύτερα, μια και έχουν περάσει αρκετά χρόνια, η σειρά αυτή ήταν sponsored από το Smithsonian Institute ή το National Geographic. Γνωστές οι καταβολές αμφοτέρων. Και μια πιθανολόγηση, αφού και ο κ. Sagan έκανε πολλές. Αν οι επιστημονικές εξελίξεις εκείνης της εποχής δεν είχαν ανακοπεί από την καταστροφή της αλεξανδρινής Βιβλιοθήκης - πάλι παίζουμε με πιθανότητες - έχετε τη γνώμη ότι εμείς θα ζούσαμε σήμερα ; Ήδη, μας προειδοποιούν οι επιστήμονες για την περιβαλλοντική ρύπανση, που έχει συνέπεια την υπερθέρμανση του πλανήτη λόγω αύξησης το CO2. Μέτρα αυστηρά λαμβάνονται. Και να σκεφθεί κανείς ότι αυτά όλα μέσα σε περίπου εκατό χρόνια βιομηχανικής Επανάστασης. Λοιπόν τι λέτε ; Αν αυτά είχαν ξεκινήσει από το 400 μΧ. θα ζούσαμε σήμερα ή θα χρειαζόμαστε σκάφανδρα ;

 - Alexandros Hahalis
Ευτυχώς δηλαδή που κατεστράφη η Γνώσις και η Πρόοδος της Ανθρωπότητος που ο Ελληνικός Πολιτισμός είχε χαράξει για χάρη "πιθανής σωτηρίας μετά θάνατον" με Ιουδαϊκή εγγύηση και με 1000 Σκοταδισμού και Θεοκρατίας, διότι πιθανόν δεν θα ζούσαμε σήμερα; Αυτό κι αν είναι επιχείρημα κε Κυπριανέ Χριστοδουλίδη! Και τι ακριβώς υπονοείτε με το: "η σειρά αυτή ήταν sponsored από το Smithsonian Institute ή το National Geographic. Γνωστές οι καταβολές αμφοτέρων" ; Μήπως Εβραϊκές; Και έαν ναι, η Χριστιανική Προπαγάνδα προ 2000 ετών έως σήμερα μήπως δεν έχει τις ίδιες καταβολές; Μήπως πρέπει να επαναλάβουμε την ίδια "Σωτηρία" ακόμη μία φορά, να βάλουμε δηλ. στον πάγο, ή καλύτερα να καταστρέψουμε πάλι ό,τι καταφέραμε με την ΑΝΑΓΈΝΝΗΣΙΝ του Ελληνικού Πολιτισμού και να ξαναμπούμε σε νέο Μεσαίωνα; Είναι σίγουρο ότι ΟΛΟΙ ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΘΑ ΤΟ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑΝ, ΟΥΤΩΣ ΩΣΤΕ ΤΑ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΟΙΜΝΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΘΡΕΦΟΥΝ ΑΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΑ! ΔΥΣΤΥΧΩΣ!
 

- Kyprianos Christodoulides,
στο Alex. Hah : «Και τι ακριβώς υπονοείτε με το: "η σειρά αυτή ήταν sponsored από το Smithsonian Institute ή το National Geographic. Γνωστές οι «καταβολές αμφοτέρων" ; Μήπως Εβραϊκές; Και έαν ναι, η Χριστιανική Προπαγάνδα προ 2000 ετών έως σήμερα μήπως δεν έχει τις ίδιες καταβολές;»

 Αρκεί να σκεφθεί κανείς ποιοι ήταν εκείνοι, που αμέσως κυνήγησαν δια θανάτου τη «χριστιανική προπαγάνδα», για να καταλάβει κατά πόσο, ποιοι και πώς, έχουν τις ίδιες καταβολές . Χωρίς να το παίρνετε είδηση, μου φαίνεται, οι δικές σας καταβολές είναι ίδιες με των άλλων, τους οποίους κατηγορείτε, αλλά οδηγείστε στο να κάνετε αυτό, που έκαναν και κάνουν εκείνοι.

 - Kyprianos Christodoulides,
στο Alex. Hah. : «Μήπως πρέπει να επαναλάβουμε την ίδια "Σωτηρία" ακόμη μία φορά, να βάλουμε δηλ. στον πάγο, ή καλύτερα να καταστρέψουμε πάλι ό,τι καταφέραμε με την ΑΝΑΓΈΝΝΗΣΙΝ του Ελληνικού Πολιτισμού και να ξαναμπούμε σε νέο Μεσαίωνα;»

 Η ελληνική Αναγέννηση έτεκε τον Διαφωτισμό και εξ αυτού προήλθαν, εκτός όσων άλλων προηγήθηκαν, δυο Παγκόσμιοι Πόλεμοι. Δεν θέλω να πω με αυτό ότι τα πράγματα ήταν ρόδινα, όταν ήκμαζε σε Ανατολή και Δύση η ελληνόφωνη - όσο ήταν δυνατό - Χριστιανοσύνη. Εκείνοι που είχαν τις «ίδιες καταβολές», έκαναν τα πάντα να την καταστρέψουν και τελικά το κατάφεραν. Όχι όμως πλήρως

- Kyprianos Christodoulides,
στο Alex. Hah. : «Ευτυχώς δηλαδή που κατεστράφη η Γνώσις και η Πρόοδος της Ανθρωπότητος που ο Ελληνικός Πολιτισμός είχε χαράξει για χάρη "πιθανής σωτηρίας μετά θάνατον" με Ιουδαϊκή εγγύηση και με 1000 έτη Σκοταδισμού και Θεοκρατίας, διότι πιθανόν δεν θα ζούσαμε σήμερα; Αυτό κι αν είναι επιχείρημα κε Κυπριανέ Χριστοδουλίδη!»

Το συμπέρασμα από το επιχείρημα δεν είναι αυτό που εσείς βγάλατε. Είναι ότι δεν αρκεί η γνώση. Χρειάζεται η επίγνωση μαζί με τη γνώση, όπως ακριβώς δεν αρκεί μόνο η λογική. Χρειαζόμαστε τη λογική του Λόγου, για να μην οδηγούμαστε σε πρακτικά συμπεράσματα με το αυτοκαταστροφικό αποτελέσμα τύπου παρανοϊκής ή μανιοκαταθλιπτικής ψύχωσης.

Η θεοσέβεια εστί σοφία ( είναι η επίγνωση) το δε απέχεσθαι από κακών εστί επιστήμη (είναι η γνώση)

1 σχόλιο:

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Μιχάλης Καλόπουλος : Σχόλιο του γιατρού Κυπριανού Χριστοδουλίδη:

Περί Χημείας και άκρατου οινοπνεύματος

Ο κύριος Μιχαήλ Καλόπουλος δημοσιοποίησε στο Χρονολόγιο του facebook τη φωτογραφία (*) που βλέπετε και παρατηρεί :
"Αυτή είναι η εκπληκτική συνταγή κοινωνικής μηχανικής, δραστικός κοινωνικός δηλητηριασμός, κοινωνική μαγεία, αλλοίωση της κοινωνικής χημείας, και απόλυτη μέθοδος σταδειακής υποτέλειας αρχόντων και λαών."

Θα πρέπει, μάλλον, να συμφωνήσει κανείς μαζί του, νοουμένου ότι ο "άκρατος οίνος", το ανόθευτο οινόπνευμα, είναι όλα όσα οινο-πνευματικά διαχέονται σήμερα παγκοσμίως από τους ειδικούς μελετητές ή ερευνητές των θείων Γραφών. Θα με ρωτήσετε γιατί έχουν τόσο μεγάλη απήχηση στο αναγνωστικό κοινό αυτά τα πράγματα ; Διότι προφανώς, απαντώ, αυτό επιδιώκουν όσοι κινούν τα νήματα της ανθρωπότητας. Μας θέλουν όλους μεθυσμένους - είναι και τα ναρκωτικά εκτός από τα οινοπνευματικά - πεσμένους στα τέσσερα, μη μπορώντας να σηκωθούμε. Εκτός, αν μας εξασφαλίζουν τη δόση, για να κάνουμε το μεγάλο πανηγύρι, που ετοιμάζουν οι μεγιστάνες του χρήματος. Έθνη σε λίγο δεν θα έχουμε, βασιλείς και βασίλεια έπαψαν να υπάρχουν. Έμειναν λίγα, ώστε να δισώζουν το μεσσιανικό/χιλιαστικό όραμα μερικών. Έχουμε όμως τους διάσημους μεγιστάνες, των οποίων οι Τράπεζες κυβερνούν όλη σχεδόν την οικουμένη. Αυτή είναι η "εκπληκτική συνταγή κοινωνικής μηχανικής ή χημείας", όπως γράφει. Κοινωνική μηχανική χωρίς τη Χημεία του οινο-πνεύματος και των σχετικών άλλων προϊόντων της Φαρμακολογίας, θα ήταν αναποτελεσματική.

(*) Είναι αυτή της ανάρτησης