Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Η μεθοδευμένη εξαφάνιση του ελληνικού Πνεύματος, άλλως λεγόμενης και ελληνικότητας

"... και φυσικά ανήκομεν εις την Δύσιν "
 Αφού διαβάσετε πρώτα το εξαιρετικό άρθρο που δημοσιεύεται στο ιστολόγιο ΑΚΤΙΝΕΣ http://aktines.blogspot.gr/2014/10/blog-post_589.html και έχετε χρόνο, διαβάστε και το παρακάτω σχόλιο, που βρίσκετε ανηρτημένο εκεί, εδώ με κάποια συμπληρωματικά στοιχεία.

- κχ
Αυτό που γίνεται στην Κύπρο, άρχισε να γίνεται μεθοδικά από τότε που ανακηρύχθηκε η ανεξαρτησία της και Έλληνες εκπαιδευτικοί διορίζοντο στη Μέση εκπαίδευση - λόγω ελλείψεων - των Γυμνασίων της Κύπρου.

Έχω τη γνώμη ότι οι επιλογές ήταν κατευθυνόμενες και αν επεκταθώ, θα χρειαστεί να γράψω πολλά και αρκετούς θα λυπήσω. Υπήρξα το 1959-62 μαθητής Γυμνασίου στην Μεγαλόνησο - των τριών τελευταίων τάξεων -  και η μνήμη δεν με έχει εγκαταλείψει ακόμη. Τότε άρχισε να ραδιουργεί και εδώ και εκεί, το εδρεύον στο Κολωνάκι γνωστό μας British Council με επίλεκτα ελληνικά στελέχη  στη Μέση Εκπαίδευση, που έκτοτε δημιούργησαν τη "σχολή των νεο-ορθοδόξων".

Για να είμαι σύντομος με τα κυπριακά Πανεπιστήμια, η επάνδρωση των οποίων γίνεται μέσω προσόντων διεθνιστικών και μασονικών, τώρα έχουμε τη δημιουργία μια νέας (θεολογικής σχολής τύπου) Χάλκης, τα νήματα της οποίας κινούν οι πρώην Άγγλοι κατακτητές αποικιοκράτες. Αυτοί που μας έβαλαν να σφαχτούμε μεταξύ μας μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο - τι συμφωνήθηκε μεταξύ Στάλιν και Τσώρτσιλ στη Γιάλτα δεν θα το μάθουμε ποτέ - και στη συνέχεια απαγχόνιζαν εικοσάχρονα παιδιά.

Κυριολεκτικά πρόκειται περί τραγωδίας. Φυσικά και ολοσχερούς διανοητικής ανεπάρκειας των υπευθύνων, αν σκεφθεί κανείς τι μας έχει στοιχίσει αυτή η προσήλωση - διάβαζε υποτέλεια - στο αγγλικών προδιαγραφών νεοσύστατο "κυρίαρχο και ανεξάρτητο" κυπριακό κράτος με την άρτι επινοηθείσα "κυπριακότητα".

Όμως, παρεμπιπτόντως, η "ρωσικότητα" των ρωσόφωνων της Κριμαίας (περί το 95% εκεί, 82% και παραπάνω οι ελληνόφωνοι στην Κύπρο) δεν τους εμπόδισε να ενωθούν άμεσα με τη Ρωσία. Η ελληνική υποτέλεια επέλεξε την αγγλική ραδιουργία της ανεξαρτησίας με τα σημερινά επακόλουθα και τα χειρότερα που έρχονται.

Ως επιμύθιο
Ο Λευκός Οίκος υποστήριξε με τη γνωστή επαμφοτερίζουσα διγλωσσία το αίτημα της Τουρκίας για συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ, τα οικονομικά μας δεσμά πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο, περισσότερα δεν χρειάζονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: