Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Ο δρόμος της λογικής ερήμην του Λόγου





Αφού ακούσατε το παραλήρημα με τα λογικοφανή επιχειρήματα-σοφιστείες του Ζαν Ζακ Ρουσώ  : Αν είχαμε γεννηθεί κάπου αλλού θα είμαστε κάτι άλλο, όπως επίσης, πάλι του ιδίου, "τη ζωγραφιά με τη χειρότερη μορφή της βλακείας", θα καταλήξατε, νομίζω στο συμπέρασμα : Αυτή μπόρεσε και την έφτιαξε με όσα έγραψε και με τα αντίγραφα που φτιάχνουν οι μαθητές του. Ήταν και ο συγχωρεμένος καθηγητής Λιαντίνης.

Έθαψε πολλούς, στο τέλος πήρε τα βουνά. Έψαξε, βρήκε μια σπηλιά και θάφτηκε. Χαρακτηριστική περίπτωση μανιοκατάθλιψης - με όρους Ψυχιατρικής. Το οργανωμένο παραλήρημα, όπως στην περίπτωση Λιαντίνη, εκτιμάται από την όλη νοσηρή δομή του υψηλού δείκτη νοημοσύνης - είναι αυτό που λέμε πνευματικότητα - του πάσχοντος, φευ, και αυτόχειρα.

Ο άνθρωπος είναι γέννημα της θρησκείας : ο Θεός αγάπη εστί. Αν αφανιστούν οι θρησκείες, σβήσουν οι εκκλησίες και στη θέση τους βάλουμε άλλα υποκατάστατα, ας πούμε την - επιστημονική και λογική - Βιοηθική, τότε είναι βέβαιο θα εξαφανιστούμε. Ωστόσο, και μέχρι τότε, κάποιοι θα έχουν μείνει, για να μας δείχνουν το δρόμο, που οφείλουμε να αποφύγουμε. Το δρόμο της παρανοϊκής και της μανιοκαταθλιπτικής ψύχωσης, το δρόμο της λογικής ερήμην του Λόγου.

 Τη γνώση τη δίνει ο Εωσφόρος, την επίγνωση ο αϊδίως και αχρόνως προ Εωσφόρου υπάρχων : 3 μετὰ σοῦ ἡ ἀρχὴ ἐν ἡμέρᾳ τῆς δυνάμεώς σου ἐν ταῖς λαμπρότησι τῶν ἁγίων σου· ἐκ γαστρὸς πρὸ ἑωσφόρου ἐγέννησά σε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: