Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

"Heart in a box", η νέα δημοσιογραφική παραπληροφόρηση για τις μεταμοσχεύσεις


Στο δεσμό που ακολουθεί   http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=363936&catID=19                 ο αυποψίαστος αναγνώστης θα πληροφορηθεί ένα αισιόδοξο και ευχάριστο νέο. Πρόκειται για μεταμόσχευση νεκρής καρδιάς - οι ειδικοί την ονομάζουν heart in a box - η οποία παραλαμβάνεται μετά από 20λεπτη διακοπή της λειτουργίας της. Αλλά και αυτό το ευχάριστο νέο, είναι μέσα στα πλαίσια της συστηματικής παραπληροφόρησης με τις ευλογίες, δυστυχώς, της Επιστήμης.

Ότι η καρδιά έχει τη δυνατότητα επαναλειτουργίας μετά από παύση δεν είναι ανακάλυψη νέα, όπως δεν είναι ανακάλυψη νέα, η κατάδυση και ανάδυση, με μια αναπνοή, σε άλλοτε άλλο βάθος των ειδικά ασκουμένων σε αυτό το σπορ. Πάντως, υπάρχει ένα όριο πέραν του οποίου ο καρδιακός ρυθμός δεν επανέρχεται μετά από παύση, όπως και ο άνθρωπος δεν αντέχει - λέμε, "θα σκάσει" - αν υπερβεί τον χρόνο άπνποιας, τον οποίο μπορεί να αντέξει. Το όριο αυτό, που το ονομάζουν ρεκόρ, υπάρχει και σε όλα τα αγωνίσματα.

Η παραπλανητική είδηση δεν μας λέει αν οι λαμβανόμενες "heart in a box" προέρχονται από νεαρά άτομα. Δεν μας λέει, ακόμη, αν έχουν προηγηθεί προσπάθειες ανάταξης (επανεκκίνησης) του καρδιακού ρυθμού και πολλά ακόμη. Φυσικά, λείπει και το ενδεχόμενο επαναδιατύπωσης νέων κριτηρίων εγκεφαλικού θανάτου. Υποθέτω, αυτά βρίσκονται στο στάδιο επεξεργασίας, το οποίο ο κοινός νους και η κοινή συνείδηση, είχε καθιερώσει από αιώνες : Να θάπτει τους νεκρούς μετά παρέλευση 24ώρου.

Σχετικό με το θέμα είναι και η ανάρτηση  http://kyprianoscy.blogspot.gr/2010/01/blog-post_7609.html
Σημειώνω, το σχόλιο, ή άρθρο, δεν δημοσιεύθηκε από φερόμενο και ως "το πρώτο ελεύθερο δημοκρατικό μπλογκ της χώρας", που αναδημοσίευσε την παραπλανητική είδηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: