Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Ο κοινός νους στις επερχόμενες εκλογές


Δεν είμαστε μόνοι. Είμαστε η πλειοψηφία. Είμαστε ένα κοινό σώμα και ο κοινός μας νους, βούληση και ανάγκη θα μας οδηγήσει στη νίκη."
Το απόσπασμα παραπέμπει σε άρθρο που υπερακοντίζει υπέρ της συμμετοχής στις επερχόμενες εκλογές και ταυτίζει την αποχή με “επιτυχία της αλητείας του Τσίπρα και της παρέας του, που ως πιστό όργανο της ξένης και ντόπιας ολιγαρχίας εφάρμοσε το “δόγμα του Σοκ” σε έναν λαό που φάνηκε καθαρά πως είχε πια αποφασίσει να αλλάξει και να ανατρέψει την πορεία του τόπου του προς την καταστροφή και την απαξίωση.” Βλέπε http://indobserver.blogspot.gr/2015/09/blog-post_534.html )

kx
Ζητώ συγγνώμη για την παρέμβαση στο φίλο ιστολόγιο του "Παρατηρητή", που φαίνεται να υποστηρίζει τη συμμετοχή στις εκλογές και όχι στην ΑΠΟΧΗ (ούτε καν λευκό). Το πόσο μόνοι είμαστε, φάνηκε με το ΌΧΙ στο Δημοψήφισμα και το 61% που συγκέντρωσε. Το ΌΧΙ αυτό δεν έχει πολλές ερμηνείες, ήταν η απάντηση στους λεγόμενους θεσμούς της απάτης, που εδώ και πέντε χρόνια μας καταληστεύουν με εφαρμοστικούς νόμους, πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και τα περίφημα ισοδύναμα, για να παρακάμπτεται ο σκόπελος, που λέγεται Σύνταγμα της Ελλάδος.

Ο κοινός νους λέει, ότι με τις εκλογές που προκήρυξε ο άνθρωπος και το κόμμα της καταδολίευσης το ΌΧΙ, ο Σύριζα, αποσκοπεί στην ανατροπή αυτού του αποτελέσματος, στην διασπορά της ψήφου, με τελικό νικητή τα δίδυμα, τρίδυμα ή τετράδυμα, που θα διαγκωνίζονται στις πρώτες θέσεις. Μήπως περιμένει κανείς να προκύψει κάτι καλύτερο ; Μήπως νομίζει κανείς ότι τα ποσοστά των άλλων, μικρών και εν πολλοίς αδοκίμαστων κομμάτων, θα πάρουν ποσοστά τόσα και τέτοια, ώστε η διαφορά μεταξύ πρώτου και έσχατου να είναι υπολογίσιμη και ικανή να τους θέσει όλους εντός   Κοινοβουλίου ;

Ο κοινός νους λέει, ότι εφόσον η ΑΠΟΧΗ αποδείξει ποσοστό ίδιο με αυτό του Δημοψηφίσματος, τούτο σημαίνει ότι το υπάρχον σάπιο πολιτικό καθεστώς πνέει τα λοίσθια και θα απαιτηθεί, οπωσδήποτε, "αναδιάρθρωση" του φαύλου μεταπολιτευτικού καθεστώτος με νέα πρόσωπα, με ικανή γνώση και με διάθεση αγωνιστική για προσφυγή σε παγκόσμια και διεθνή όργανα, που είναι σε θέση να εκτιμήσουν Μνημόνια, Ισοδύναμα, Εφαρμοστικούς Νόμους, Εκχώρηση Εθνικής Κυριαρχίας και πλείστα άλλα συναφή. Δεν θα γράψω πώς μπορεί να γίνει αυτό, θα πω όμως, ότι μπορεί και πρέπει να γίνει.

Ο κοινός νους λέει, πότε και πού ξανακούστηκε η πλειοψηφία (αν επιτευχθεί) του 61% των απεχόντων από τις εκλογές προκάτ - σημ. "προκάτ", για να εγκριθεί με το άλλοθι της βουλευτικής ψήφου, η δόλια μετατροπή του ΌΧΙ σε ΝΑΙ - να υποκύπτει στη μειοψηφία του 39% ; Είναι δημοκρατία αυτή ; Ή μήπως θα μας πουν ότι ΑΠΟΧΗ σημαίνει αδιαφορία και κάνετε ό,τι θέλετε ; Απατώνται οικτρά όσοι το νομίζουν και διπλά απατώνται, όσοι νομίζουν ότι με την καταψήφιση των συνεργών στα Μνημόνια και την εμφάνιση αυτών στο προσκήνιο, με μεγαλύτερα και αξιόλογα ποσοστά, θα μπορέσουν κάτι άλλο να κάνουν, από το να μας σέρνουν κάθε τρεις και λίγο σε νέες εκλογές.

Τόσο οι προδιαγραφές του Κουκουέ και των όμορων κομμάτων, όσο και εκείνες των νεοεισελθόντων εθνικιστών, με τις δικές τους παραλλαγές κι αυτοί, έχουν σαθρά θεμέλια και δεν θα μπω στον κόπο να το αναλύσω. Απλά θα γράψω ότι επί θεωρητικής βάσης, ανθρωπολογικής και κοσμολογικής, δεν διαφέρουν σε τίποτα. Διαφέρουν μόνο ως προς την, σε πρακτικό επίπεδο, εφαρμογή της διαλεκτικής, που έκαστος (πολιτικός φορέας) εξ αυτών πρεσβεύει. Τελικό αποτέλεσμα η αναμενόμενη σύγκρουση. Παράδειγμα ενδεικτικό η μεταξύ χιτλερικής Γερμανίας και σταλινικής Ρωσίας σύγκρουση επ΄ ωφελεία άλλων. Που ήξεραν να διαχειρίζονται καλύτερα τη διαλεκτική - σύνθεση μεταξύ θέσεων και αντιθέσεων.

Τέλος, ο κοινός νους λέει ότι η μαζική ΑΠΟΧΗ σημαίνει κοινή συμφωνία σε ένα κοινό στόχο, ανεξάρτητα πώς θα διευθετηθούν στη συνέχεια οι μέθοδοι επίλυσης των αναπόφευκτων προβλημάτων που θα προκύψουν. Ο κοινός στόχος είναι να πάψουν οι δωσίλογοι πολιτικοί να μας στραγγαλίζουν με τα Μνημόνια, που υποθηκεύουν το μέλλον των παιδιών μας, αλλά και της πατρίδας, που με θυσίες και αίμα αποκτήσαμε. Δεν πολέμησαν άλλοι για χάρη δική μας. Εμείς πολεμήσαμε, δικό μας αίμα πότισε τούτη τη γη των προγόνων και πατέρων μας, αυτή θα αφήσουμε κληρονομιά στα παιδιά μας. Είναι χρέος όλων, το σάπιο κατεστημένο πεθαίνει, ΑΠΟΧΗ 61%.

Δεν υπάρχουν σχόλια: