Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Σε λίγο ...

Κατάλαβες τώρα ποιες νέες θέσεις εργασίας σου ετοιμάζουν
και ποια ανάπτυξη σου υπόσχονται ;

Σε λίγο το Σύνθημα να γίνει πράξη η συνειδητή αποχή, δηλαδή, να πιάσει το ποσοστό του ΟΧΙ, θα διώκεται ποινικά. Επειδή είναι σύνθημα που ακυρώνει έμπρακτα τη συνταγματική επιταγή περί υποχρεωτικής ψήφου. Εδώ δεν θα ισχύουν οι νομικές τρικλοποδιές των "εφαρμοστικών νόμων" και των "πράξεων νομοθετικού περιεχομένου", που κυριολεκτικά μας έχουν κατασπαράξει όσον αφορά στις συντάξεις και στους μισθούς. Τι κι αν το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο έβγαλε παράνομες τις περικοπές των συντάξεων, αφού οι "θεσμοί"-πρώην τρόικα, είναι υπεράνω παντός Συντάγματος ; Βάλτε ισοδύναμα, είπαν, ψηφίζετε εφαρμοστικούς νόμους κι έτσι, λύνεται το πρόβλημα.

Διερωτώμαι, λοιπόν, αν το εκλογικό αποτέλεσμα έδειχνε ποσοστό αποχής - επαναλαμβάνω, αποχής και όχι λευκό - όσο ήταν το ΟΧΙ του Δημοψηφίσματος, δηλαδή κάπου εκεί στο 61 με 62%, τι θα γινόταν ; Ουσιαστικά και εκτός των συστημικών κομμάτων - εδώ βάζουμε και το Κουκουέ -, αν αυτό ήταν το σύνθημα όσων κατέρχονται διεκδικώντας την "ψήφο του λαού", έλεγαν δηλαδή στον κόσμο ότι εμείς σας ζητάμε την ψήφο, εσείς όμως να μην πάτε να ψηφίσετε, τι θα γινόταν ; Αν μη τι άλλο, αυτό θα ήταν μια διαφορετική εκδοχή του ΟΧΙ, που ο Σύριζα το έκανε ΝΑΙ και τώρα, οποίο θράσος και απάτη, θέλει να πάμε να του δώσουμε την ψήφο "για να πάμε μπροστά" ή για να παλέψουμε - το λένε και οι άλλοι - αντιμνημονιακά εντός ευρώ και ευροζώνης.

Η εσχάτη πλάνη (του Σύριζα) χείρον της πρώτης (Πασόκ και Νουδού επί χαρισματικού και εθνάρχη). Το Κουκουέ το αφήνω έξω, διότι δεν (;) έχει καταλάβει ότι, πλέον, ο νεοφιλελευθερισμός παίζει με το αποτυχημένο σοβιετικό χαρτί. Ο επί σοβιετίας κρατισμός περνά στα χέρια των ιδιωτών (Τραπεζίτες) που υποκαθιστούν το πολίτμπιρο και την νομενκλατούρα - είναι οι εδώ πολιτικοί αχυράνθρωποι. Όπου θέλουν οι ιδιώτες δημιουργούν συνθήκες ανάπτυξης και όπου δεν τους βγαίνουν τα χαρτιά, τα παίρνουν όλα πίσω : όσα, δηλαδή, οι είλωτες έβγαλαν με τον ιδρώτα τους. Και αν κάποιος επικαλεστεί εδώ καταστρατήγηση του Συντάγματος - σημειώνω το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές των συντάξεων -, αίφνης, εμφανίζονται οι εφαρμοστικοί Νόμοι και τα Ισοδύναμα των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου. Έτσι, η κλοπή - περί ληστείας πρόκειται - γίνεται εντελώς νόμιμα.

Ψήφο θέλουν ; Αποχή ας τους δώσουμε, αυτό όμως όχι να το γράφουμε εμείς. Οι εκτός συστημικών υποψήφιοι των εκλογών οφείλουν να δώσουν μαζικά το Σύνθημα, να γίνει πράξη με την Αποχή το 61% του Δημοψηφίσματος. Ποιος θα τολμήσει να το πει ;

Δεν υπάρχουν σχόλια: