Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Δούλοι όπως επί Τουρκοκρατίας, αλλά με ψήφο και δημοκρατικές εκλογές


Τα σχόλια αφορούν σε άρθρο της ιστοσελίδας "Ας μιλήσουμε επιτέλους"

1) Από το άρθρο :
"Αφενός οι πολιτικές ελίτ που προκρίνουν την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ δεν λένε όλη την αλήθεια για το κόστος που συνεπάγεται αυτή η επιλογή."

κχ
Δεν λένε όλη την αλήθεια, διότι αν την πουν, θα βρεθούν υπόδικοι με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας. Ο ρόλος τους ήταν απλά ο ρόλος ενός κλεπταποδόχου. Θα υποχρεωθούν να καταδώσουν τους κλέφτες-προστάτες της ευρωζώνης και του ευρώ, οι οποίοι με πλαστά παραστατικά της Goldman Sachs μας έβαλαν στο ευρώ. Χάνοντας όμως το εθνικό νόμισμα, δεν μας είπαν ότι θα χάναμε και την εθνική κυριαρχία και ανεξαρτησία μας. Ποια χώρα και ποιο κράτος μπορεί να σταθεί στα πόδια του, όταν εξαρτάται από ένα υπερεθνικό - και δανεικό - νόμισμα ; Οι προστάτες αυτό δεν το θέλουν, δεν θέλουν να γίνει παγκοσμίως γνωστό το βρώμικο παιχνίδι "κατάκτηση με χρήμα και όχι με όπλα". Με δανεικό χρήμα, για να εξηγούμαστε.

2) Από το άρθρο :
"Αφετέρου ακόμα κι εκείνοι που προκρίνουν την επάνοδο της Ελλάδας σε εθνικό νόμισμα- είτε λέγεται δραχμή, είτε κατά πάσα πιθανότητα υποτιμημένο ευρώ (κι αυτό ας το κρατήσουμε στα υπ” όψη μας), είτε κάπως αλλιώς- βαυκαλίζουν το ίδιο γενικά και αόριστα τον κόσμο ότι ως δια μαγείας την επόμενη κιόλας μέρα όλα τα προβλήματα θα λυθούν: ότι δήθεν δηλαδή οι μισθοί θα αυξηθούν, θα βρεθούν χρήματα για την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, οι θέσεις εργασίας θα πολλαπλασιαστούν."

κχ
Εκείνοι που προκρίνουν την επάνοδο της Ελλάδας σε εθνικό νόμισμα (δραχμή) δεν βαυκαλίζουν τον κόσμο γενικά και αόριστα, όπως γράφει ο αρθρογράφος. Στη δύσκολη φάση που θα χρειαστεί να βρεθούμε τώρα, θα βρεθούμε σιγά-σιγά, όταν τα Μνημόνια θα διαδέχονται το ένα το άλλο με άγνωστο βάθος χρόνου. Ο Πωλ Τόμσεν το είχε δηλώσει : "Με τις συντάξεις και τους μισθούς που έχετε, δεν θα τα βγάλετε ποτέ πέρα", για να προτείνει συντάξεις € 300 και μισθοί € 400. Και αυτό δεν θα είναι το μόνο. Οι απανωτοί εφαρμοστικοί νόμοι και οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, που ως ισοδύναμα καταστρατηγούν το Σύνταγμα, θα πίπτουν ως φόροι επί των κεφαλών μας, αφού ο στόχος είναι να κάνουμε κινητή, την ακίνητη περιουσία που αποκτήσαμε. Κατά τους Γερμανούς του δίδυμου Μέρκελ-Σόιμπλε, είμαστε οι πρώτοι και οι μόνοι στην Ευρώπη, όσον αφορά στην ιδιωτική κατοικία. Που σημαίνει ότι λεφτά έχουμε, αλλά αυτά είναι λεφτά ακίνητα. Θα πουλήσουμε όσο-όσο σπίτια, χωράφια και ό,τι άλλο ακίνητο, για να πληρώσουμε την εφορία, το χρήμα θα κινηθεί, θα πάει στις Τράπεζες και τα δάνεια (των Τραπεζών μας) θα πληρωθούν, ώστε να μας δώσουν νέα δάνεια η ΕΚΤ και το ΔΝΤ. Έτσι, θα πετύχουμε την πολυπόθητη ανάπτυξη και πάντως, πάλι με δανεικά, με πουλημένα χωράφια και σπίτια, χωρίς ίχνος εθνικής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας. Δούλοι όπως επί Τουρκοκρατίας και στη θέση των κοτσαμπάσηδων, οι δημοκρατικά εκλεγμένοι με την ψήφο μας πολιτικοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: