Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Οι δύο σχολιαστές

Μολονότι αυτά που ακολουθούν βρίσκονται καταγεγραμμένα σε άλλη ανάρτηση (*) τα καταχωρώ και εδώ παραλείποντας ήσσονος σημασίας αναφορές σχετικά με το θέμα που παραπέμπει ο αστερίσκος. Αυτός που θα κάνει τον κόπο να διαβάσει τη συνέχεια, μπορεί να τα θεωρήσει θρησκευτικά και με τη γνωστή απέχθεια να αλλάξει σελίδα (ιστολόγιο).
Αλλά δεν είναι θρησκευτικά. Αφορούν και στα πολιτικά μας πράγματα καθόσον, για τον γράφοντα, ο ρόλος των θρησκευτικών είναι για να φτιάχνει αυτούς που πρόκειται να διαχειριστούν τα πολιτικά : Να πολιτεύονται δίκαια και ορθά για το καλώς νοούμενο κοινό συμφέρον.

Θα πω ότι από πολύ νωρίς η πολιτική είχε πάψει να με ενδιαφέρει. Έβλεπα ότι ο υπάρχων ανταγωνισμός μεταξύ των τότε δυο στρατοπέδων δεν ήταν για την επικράτηση αρχών και ιδεών. Ήταν για το ποιος θα παραλάβει τον κενό θρόνο της επωαζόμενης πλανηταρχίας μετά την αποτυχία της ναζιστικής θηριωδίας. Ο μεν ανατολικός συνασπισμός αγωνιζόταν και πρότεινε την κρατικοποίηση του κεφαλαίου, ο δε δυτικός την ιδιωτικοποίηση αυτού. Στον δυτικό κόσμο το κράτος ήταν των ιδιωτών, στον δε ανατολικό κράτος ήταν οι ελίτ με εχέγγυο την σφραγίδα του κομματικού ιδιώτη. Το κόμμα ήταν κι αυτό μια υπόθεση ιδιωτών. Ιδιώτες νέμονταν το κράτος από τη μια πλευρά, ιδιώτες και από την άλλη. Υπήρχε καμμία διαφορά;

Αλλά ας φύγουμε από αυτά και ας έρθουμε στους δύο σχολιαστές. Ο πρώτος με ρώτησε γιατί ο Χριστός είπε: "οι τελώναι και αι πόρναι προάγουσιν υμάς εις την βασιλείαν του Θεού". Του απάντησα γράφοντας το "μετανοείτε, ήγγικεν γαρ η βασιλεία των ουρανών". Δεν το κατέβασα από το κεφάλι μου, δεν ήταν δικό μου. Αυτά γράφουν τα βιβλία μας. Με ειρωνεύτηκε και μου απάντησε : "Είναι διότι όλοι οι παρθένοι και οι παρθένες, επειδή νομίζουν οτι ζουν ζωή αγνή και αναμάρτητη, θα πάνε όλοι στην κόλαση". Σημειωτέον, ο σχολιαστής αυτός καθώς ισχυρίζεται έχει και πνευματικό!

Στη συνέχεια προστέθηκε και ο δεύτερος σχολιαστής για να επιβραβεύσει τον πρώτο. Είπε: "Συμφωνώ με τον προλαλήσαντα. Πρόκειται σίγουρα περί παραληρήματος από άτομο που μάλλον είναι θύμα αυτού που εύστοχα έχει λεχθεί ως "ζήλος ου κατ' επίγνωση".
Το θύμα με το παραλήρημα και τον "ζήλο ου κατ΄ επίγνωση" ήμουν προφανώς εγώ : Ο παλαιοημερολογίτης, ο σχισματικός, ο αιρετικός. Τέλος, αφού έπλεξε το εγκώμιο του μακαρίτη οικουμενικού Αθηναγόρα, ευχήθηκε "καλά μυαλά σε όλους".

Μετά από αυτά είπα κι εγώ να γράψω τα παρακάτω:

"Οι καιροί είναι δύσκολοι και η κατάθεση διαφορετικής γνώμης κακό θα κάνει και όχι καλό. Θα οξύνουμε τις αντιθέσεις μας και τίποτα δεν θα βγει.

Λίγα θα γράψω. Ο πάπας μας έκανε δυό κομμάτια - μετά περισσότερα - όπως άκριβώς έκανε και με τους προτεστάντες. Σφάχτηκαν μεταξύ τους προτεστάντες και καθολικοί, αλλά σφαχτήκαμε κι εμείς στη συνέχεια. Όταν η πολιτική θρησκευτικών προδιαγραφών (: Σταλινικός μαρξισμός) αντιπαρατέθηκε στη θρησκεία με πολιτικές αποχρώσεις(: Παπικό κεφαλαιοκρατικό αρχέτυπο διαφοροποιημένο προτεσταντικά μετά το φασιστικό πάθημα).

Αυτή είναι η αδρή περιγραφή της πρόσφατης αιματηρής μας συμπλοκής και εδώ βρισκόμαστε με εκπνεύσαντα τον σταλινικού τύπου διαλεκτικό υλισμό. Τον συνεχίζει ο σοσιαλιστικός ευρωπαϊκός γενήτορας. Παράδειγμα, ο σοσιαλισμός τύπου Πασόκ (ή Χριστόφια) για να μείνουμε στα - διεστραμμένα - δικά μας.

Σήμερα η έμμισθη διανόηση καταβάλλει προσπάθεια να απαγκιστρωθεί από τη θρησκεία και στη θέση της να τοποθετήσει την εκκλησία. Οπότε, θα μιλούμε για εκκλησιαστικοποιημένη πολιτική, δηλαδή πολιτική εκκλησιαστικών προδιαγραφών. Αλλά η εκκλησία αυτή είναι εξάρτημα της πολιτικής, δεν είναι εκκλησία. Είναι "διπλωματία με τα ράσα" - και με γενειάδα παραδοσιακή ενίοτε. Είναι η εκκλησία που μας μαθαίνει ότι "όλοι οι παρθένοι και οι παρθένες, επειδή νομίζουν οτι ζουν ζωή αγνή και αναμάρτητη, θα πάνε όλοι στην κόλαση".

Γι΄ αυτό θα έχουμε σε λίγο μια παγκόσμια κυβέρνηση και μια παγκόσμια εκκλησία. Πόρνοι, πόρνες και τελώνες, θα μας προάγουν στη βασιλεία των ουρανών από το βασίλειο της γης. Και όπως λέει ο λαός : "Τι είναι ο κάβουρας, τι είναι το ζουμί του". Αυτό τον ουρανό θέλουμε και αυτό, άλλωστε, ήταν η διαίρεση μεταξύ του θεομάχου σταλινικού μαρξισμού και του θεοσεβούς, δημοκρατικού και ελεύθερου, Δυτικού καπιταλισμού. Ο μεν ένας είχε κόψει την προαγωγή στον ουρανό, ο δε άλλος την είχε αφήσει ελεύθερη, για να μας παραδίδουν μαθήματα οι πόρνοι, οι πόρνες και οι τελώνες".

Αυτά έγραψα και αφού ευχήθηκα με τη σειρά μου καλά μυαλά, αποχαιρέτησα τους σχολιαστές με τον "κατ΄ επίγνωση ζήλο".

(*) Βλ. ανάρτηση με τίτλο : "Στο Νέο ημερολόγιο υπάρχουν "βράχοι Ορθοδοξίας";

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα Κύριε Χριστοδουλιδη

επειδή δεν αποδωσατε την πρόταση οπως την εγραψα, αλλα της δωσατε το δικο σας νοημα, ετσι ωστε να ταιριάξει η θεωρια σας, θα μου επιτρεψετε να σας κανω κόπυ, όπως ακριβως σας την εγραψα...και με την αγωνια, επιτελους για την απαντηση σας, στο ερωτημα:

Μα να μην βρεθει ουτε ενας Εκκλησιαστικος αντρας να διαγραψει αυτο το εδάφιο απο την Αγια Γραφη;

Ιδου το κειμενο:

"Θα πανε ολες οι Πόρνες στον Παραδεισο, διοτι ολες οι 'παρθενες' και 'παρθενοι' θα πανε στην Κόλαση! Επειδή ζουνε 'αγνη ζωή' και 'αναμαρτητη' νομιζουνε οτι καποιοι ειναι...
Ε, μπροστα σε αυτους, προτιμότερη η ΠΟΡΝΗ, που τουλαχιστον, εχει επιγνωση της ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΗΣ ΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΦΥΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ... - και σιγουρα εχει ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ"!

Μα ειναι πρέπον ο Υιος του Ανθρωπου να πιανει τις πόρνες στο στομα του;
Μα ειναι δυνατον...να προτιμουνται οι πόρνες απο τους παρθενους χριστιανους;
Μα τι πραγματα ειναι αυτα;
Μα δεν βρεθηκε ενας εκκλησιαστικος αντρας να 'σβησει' αυτο το εδάφιο απο την Καινη Διαθηκη;"

Μυρμιδόνας

Ανώνυμος είπε...

Και εν πάση περιπτωσει κύριε Χριστοδουλιδη

δηλ δεν καταλαβαινετε τι θελω να πω με το εδαφιο αυτο;
Ενω γνωριζετε τοσα πολλα και εχετε τοσο πολυ μυαλο - δεν μπορειτε να μυριστειτε τι θελω να πω;

Για να μην δημιουργηθουνε παρεξηγησεις: εννοειται οτι πρεπει να ζουμε αγνη και εγκρατη ζωή - το κατα δυναμιν!
Εννοειται οτι η πορνεια ειναι καταδικαστεα, άλλο τι κανουμε στην προσωπικη μας ζωη!

Ομως...για ενα δευτερολεπτο ξεφυγετε απο τα στεγανα της θρησκοληψιας σας κυριε Χριστοδουλιδη, ξεχαστε λιγο τους 'Ταλιμπάν της Ορθοδοξιας' - ενταξει, πως κανετε ετσι, στην Αλλη Ζωη θα απολαμβάνετε τα αγαθα του Παραδεισου - ομως δεν ειναι δυνατον...να μην μπορειτε να καταλαβαινετε τι θελω να πω με το εδαφιο αυτο;

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ - να γιατι σας κατηγορησα σε αλλη σελιδα οτι εισαι 'αβγαλτος' απο την ζωή!

Ποσα κακά δεν ειδαμε απο ανθρωπους 'παρθενους';
Στο σχολειο η πιο στριγγλα καθηγητρια ποια ητανε; Μα αυτη που ητανε διχως αντρα! Διχως σεξ!

Οι Πάπες και Δεσποτάδες...διχως σεξ - 100 % αγνοι - και ομως πανε να τα ξεπουλησουνε ολα!

Ποσοι ανθρωποι, ιδιως ΓΥΝΑΙΚΕΣ το εχουνε αυτο - οταν ειναι 'παρθενες' δεν σηκωνουνε την μυτη ψηλα; Και το παιζουνε "υπερανω" και "εγω δεν ειμαι σαν τις αλλες" - "τι με περασες εμενα καλε;"!

Ποσες, επειδή δεν ζουνε 'σεξουαλικη ζωη - δεν μπαινουνε μεσα στον Ναό με το κεφαλι ψηλα, καμαρωτα καμαρωτα, σαν τον Φαρισαιο της Παραβολης: "Σε ευχαριστω Θεε μου - επειδή δεν ειμαι σαν τους αλλους αμαρτωλους"!

Ε, εκει πανω - επειδή αυτην την εντυπωση δινετε εσεις και η "ΣΕΚΤΑ" σας -

εκει πανω εγραψα το εδαφιο: "αι πορναι προάγουσιν υμας εις την Βασιλειαν των ΟΥρανων"!

*******************************************

Σαν τον π. Σαράντη και εσεις!
Ειστε αξιοθαυμαστος κυριε Χριστοδουλιδη!

Ενω και οι δυο σας δεν ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΑΙ τα απλα - μετα θελετε να σας πιστεψουμε στα συνθετα!

Αν ενας δεν ξερει προσθεση και αφαιρεση, τι πιθανοτητες εχει να μαθει πολλαπλασιασμο και διαίρεση;

Μετα τιμης
Μυρμιδόνας

Υ.Γ. δεν το ξεχασα το άρθρο μου 'κατα σου' - απλα το αναβάλλω λιγο ακομα...δεν ξερω ομως για ποσο!

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

"... Αν ενας δεν ξερει προσθεση και αφαιρεση, τι πιθανοτητες εχει να μαθει πολλαπλασιασμο και διαίρεση;"

ΚΧ : Εγώ θα έγραφα και ανώτερα Μαθηματικά.

Ανώνυμος είπε...

Περι του σαδομαζοχιστικού θρησκεύειν

Εδώ και καποιες εβδομαδες…εχω μια αντιπαράθεση με τον κύριο Χριστοδουλιδη.
Είναι μεγαλυτερος μου, είναι εξυπνος, και ομιλει πολύ ομορφα την ελληνικη! Αν μη τι άλλο, όλα αυτά τα σεβομαι!
Επειδή όμως το αντικειμενο μας δεν είναι ο κύριος Χριστοδουλιδης και τα ‘τάλαντα’ του, αλλα η Διαστρεβλωση της Ορθοδοξης Πίστης – ετσι βεβαια όπως την αντιλαμβάνεται ο κάθε ενας απλος χριστιανος…γιαυτο επιθυμω να γραψω το παρακατω άρθρο!
Από Αγάπη για την Αλήθεια – μονο αυτό εχω ως κινητρο!

Σημειώσα και αλλου ότι οι αντιληψεις σαν του κυριου Χριστοδουλιδη εχουνε σακατέψει ανθρωπινες ψυχες, εχουνε ευνουχισει δυνατα μυαλά!
Εκεινοι όμως τον ‘χαβα τους’! Δεν τους τρομαζει τιποτα, δεν τους ‘φοβιζει φοβερα καμια’!

Ετσι, το ‘μεγαλο μπαμ’ με τον κύριο Χριστοδουλιδη εγινε…όταν τον ρωτησα σε ένα άρθρο του «κατά του Νικολαου Μεσογαιας» - τι γνωμη εχει για την μεταμοσχευση, και αν είναι εναντιον, από ότι καταλαβα…
Μου απαντάει ο κυριος Κυπριανος: «Σαφέστατα»!
Εκει εγινε το ‘κλικ’!
Εκει ειπα μεσα μου – δεν μπορω να μην γραψω την αληθεια: «εδώ εχουμε ένα προβλημα…και μαλιστα μεγαλο»!

Καταρχην μου θυμισε την αντιδραση μιας γκομενας, όταν την ρωτησα για το τηλεφωνο της.
«Μπορεις να μου δωσεις το νουμερο σου;» - για να μου απαντησει:
«Όχι βεβαια»!
Δεν της χαριστηκα όμως! «Κοπελιά, το ‘όχι’ δεν αρκουσε; Το ‘βεβαια’ τι το χρειαζοσουνα;» - εκει κατι μουρμουρισε και ‘ξαφανιστηκε’!

Ετσι και ο κυριος Κυπριανος: Όχι απλως ‘σαφως’, αλλα ‘Σαφεστάτως’!

Και εξηγουμαι:

1. Βασικο μοτιβο της θρησκευτικης αντιληψης του είναι ο Πόνος και ο Θάνατος!
Οσο πιο πολύ μπορουμε να κανουμε τον ανθρωπο να πονεσει – τοσο καλυτερα! Διοτι ετσι θα κερδισει την Βασιλεια των Ουρανων!
Μου αρεσει, που μετα ο ανθρωπος αυτος κατηγορει εμενα ως Οικουμενιστή! Ενω δεν αντιλαμβανεται, αυτό που λεει ο σοφος λαος μας: «Όλα τα γουρουνια την ιδια μουρη εχουνε» - μιας που και οι Παπικοι, αν ειχανε ένα Δογμα στα 1000 χρονια της ιστοριας τους (μετα το Σχισμα) είναι αυτό ακριβως: ΚΑΝΤΕ ΤΟΥΣ ΑΝΡΘΩΠΟΥΣ ΝΑ ΠΟΝΕΣΟΥΝΕ – ενιοτε ΚΑΨΤΕ ΤΟΥΣ, στραγγαλιστε τους, βασανιστε τους – ετσι τους καθαριζετε από τις αμαρτιες τους και ετσι θα πανε στον Παραδεισο!
Αρα, από πανω μας χρωστάνε και χαρι!
Τουλαχιστον οι Παπικοι ητανε συνεπης στο Πιστευω τους!
Ο πονος αγιαζει; Ε, πονο σας προσφερουμε!
-----------------------------
Αντιλαμβάνομαι ότι οι Πατερες μιλησαν για Ασκηση, για αποκοπή του ιδιου θεληματος, για ‘πονο’ πανω στον Αγώνα! Ο ιδιος ο Ιησους μιλησε για Σταυρο και Γολγοθα!

Άλλο όμως αυτό, και άλλο ο σαδισμος!
Άλλο το ένα, και άλλο το άλλο!
Βεβαια, θα με ρωτησετε τωρα, τι πιθανοτητες εχουνε οι διάφορες σεκτες να το κατανοησουνε αυτό; Εδώ δεν καταλαβαινουνε πιο απλα πραγματα!

2. Λεμε όχι στην μεταμοσχευση, ασχετως αν καποιος που πεθαινει, μπορει με τα οργανα του να κρατησει στην ζωη έναν συναθρωπο μας! Θα μπορουσε να είναι ο πατερας μου, θα μπορουσε να είναι το παιδι του κυριου Κυπριανου! Λεμε ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ όχι!
Να μας ζησουνε οι Μαρτυρες του Ιεχωβα που λενε όχι στην μετάγγιση αιματος!

3. Όταν ενας ανθρωπος αυτοκτονει – λεμε παλι όχι στην ταφη του – τον αφηνουμε να φυγει σαν ‘ένα ζωο που ψοφησε’ – διοτι ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ δεν ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ! Λεμε και εδώ ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ όχι!

4. Όταν ενας ανθρωπος…στο νοσοκομειο…σε απελπιστικη κατασταση – που εδώ και χρονια ζει με ‘νεκρο εγκεφαλο’ – ή τελοςπαντων πασχει από μια πολύ οδυνηρη ανιατη ασθενεια – και ισως η ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ, παρουσία του Κρατους και των Αρχών (ώστε να μην υπαρχει εκμεταλλευση) – αν ισως θα επρεπε σκεφτουμε και κατά εξαιρεση και και αυτό το ενδεχομενο…λεμε ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΟΧΙ!
Ασχετως αν εμεις ουτε το δαχτυλακι μας δεν θα κουνησουμε, εστω μια μερα να ξοδεψουμε για να σταθουμε στο πλαι αυτου του ανθρωπου!
Ασχετως, όταν ένα ζωο τραυματιζεται θανασιμα, για να μην βασανιζεται το καημενο – το «ευθαναθουσαν» - τουλαχιστον να απαλλαγεί από τους φρικτους πονους!
Τι;
Ειπατε τιποτα;
Μα το ζουμι της ‘θεολογιας’ του κυριου Χριστοδουλιδη είναι ο ΠΟΝΟΣ;
Οσο πονος…τοσο καλυτερα;
Α μαλιστα…παραλιγο να το ξεχασω!

Ανώνυμος είπε...

5. Λέμε όχι στην παραλαβη της Καρτας…ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ όχι!
Δεν θα εχουμε να φαμε αν δεν παραλαβουμε την Καρτα;
Ε, και;
Στον πολεμο του 1940 δηλ πως οι ανθρωποι γυρνουσαν σκελετωμενοι στους δρομους και τους μαζευαν στα καρα;
Σιγα το πραγμα! Αστειοτητες! Δηλ εμεις σε τι υστερουμε…για να τους μιμηθουμε;
Εξαλλου… βασικη διευκρινηση του κυριου Χριστοδουλιδη σε σχετικη ερωτηση μου: «Μα δεν υπηρχανε καννιβαλοι στην Κατοχη – οποτε…τι φοβασε Μυρμιδονα;»!
Επιμενω εγω: μα ο πατερας θα βλεπει τα τρια του παιδια να πεθαινουνε;
Ο κύριος Χριστοδουλιδης είναι πιο αποφασισμενος παρα ποτε!
Χρησιμοποιωντας εδάφια της Αγίας Γραφης – (ειπαμε, ομιλει πολύ ρητορικα – πιο πολύ θα τον εκανα για δικηγορο παρα για ιατρο) – προσπαθει να με πεισει, ότι είναι ΔΟΞΑ και ΤΙΜΗ στον πατέρα που θα βλεπει τα παιδια του να πεθαινουνε της πεινας!
Για σκεφτειτε λιγο κυριε Χριστοδουλιδη…ο αντιχριστος να ερθει το 2.584!
Ποσο γελοια θα φαινονται τα γραπτα σας εν ετη 2010 – που στειλατε τοσους ανθρωπους σε έναν αδικο θανατο, αφου τους απειλουσατε, ότι αν τυχον παρουνε την καρτα, θα ερθει μετα ο Αντιχριστος;!
Όπως και να εχει, και στην Καρτα λεμε ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΟΧΙ!

6. Στον Μεσαιωνα – ετσι για να δειτε ότι ‘όλα τα γουρουνια την ιδια μουρη εχουνε’, Παπικοι και δικοι μας ορθοδοξοι Ταλιμπαν – οι επιστημονες της ιατρικης, οι συναδελφοι του κυριου Χριστοδουλιδη – για να κανουνε ερευνα στο σωμα του ανθρωπου, η λεγομενη «ανατομια» - αναγκαζονταν οι ανθρωποι και καταφευγανε νυχτα σε Νεκροταφεια, να ξεθαψουμε καποιον φρεσκοπεθαμενο και μετα γρηγορα σε καποιο υπογειο – γιατι αραγε; (λογικα αυτά πρεπει να τα ξερει καλυτερα από μενα ο κυριος Κυπριανος, ως ιατρος).
Διοτι η Καθολικη Εκκλησια ειχε απαγορεψει την ‘ανατομια’ επι του σωματος του ανθρωπου – εστω και νεκρου, διοτι…τα γνωστα μπλα μπλα του κυριου Χριστοδουλιδη!
Διοτι η Γραφη λεει ότι το σωμα είναι Ναος του Θεου, και οποιος φθειρει το πτωμα…φθειρει τον Θεον!
Αυτά ΒΛΕΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ και κανανε την Επανασταση του Διαφωτισμου – εξατιας του οποιου Διαφωτισμου σημερα η ανθρωποτητα δεν εχει μελλον!
Τους αναγκασαν τους επιστημονες ανθρωποι σαν τον κυριο Κυπριανο!
Αν μια φορα φταιχανε οι Αθεοι Διαφωτιστες της Γαλλιας – δεκα φορες και εκατο φορες περισσοτερο εφταιχαν οι κληρικοι και οι θρησκευοντες με τις φανατισμενες αντιληψεις τους!

Μα τι κακο είναι να ερευνησω το ανθρωπινο σωμα αφου πεθανει; Τι κακο να ερευνησω το πτωμα, ώστε με τις γνωσεις που θα αποκομισω, μετα να βοηθησω τους συναθρωπους μου που είναι εν ζωη;
ΟΧΙ – ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΟΧΙ – ητανε η απαντηση των ‘χοιρων’!

Για οσους βιαστουνε να πουνε ‘αυτά δεν μας αφορουνε, διοτι αυτά συνεβησαν στην Δυση’ – ας μην χαρουμε γρηγορα: εμεις τοτε ειχαμε 400 χρονια σκλαβιας και δεν ειχαμε ουτε γιατρους ουτε νοσοκομους, ποσο μαλλον ιατρικη ερευνα!
Όταν όμως σημερα…μετα τοσους αιωνες, και ακομα υπαρχουνε Χριστιανοι που είναι τοσο πορρωμενοι – φανταστειτε εκεινη την εποχη πως θα αντιδρουσανε!

7. Γιατι απαγορευετε η ερευνα στα πτωματα αφου θα είναι για καλο ολης της ανθρωποτητας;
Μα για τον ιδιον λογο, για τον οποιον οι πρωτοι αναισθησιολογοι κρατουσανε μυστικες της ανακαλυψεις τους!
Εφοβουντο τους Καρδιναλιους του Πάπα!
Εκεινοι ειχανε αποφανθει: ο πονος είναι ευλογημενος από τον Θεο – και οποιος απαλυνει τον πονο του ανθρωπου είναι εχθρος της Εκκλησιας – και ως τετοιος οφειλει να περασει τα βασανιστηρια της Ιερας εξετασης, για να καθαρισει η ψυχουλα του και στην Άλλη Ζωη να είναι στον Παράδεισο!
Επιτρεπεται η ερευνα των αναισθητικων που θα απαλυνουνε τον πονο του ασθενους; ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ και εδώ ΟΧΙ!

Ανώνυμος είπε...

8. Ο Νικολαος Μεσογαιας μιλησε (από τους πρωτους Επισκοπους στην Ελλαδα) για την εξωσωματικη γονιμοποιηση.
Επειδή δεν εχω καμια σχεση με την ιατρικη, δεν μπορω να λαβω θεση.
Όμως: όταν ένα ζευγαρι, εχει τα παντα…λεφτα, σπιτι, δουλεια, λεφτα να φανε και οι κοτες…αλλα τους λειπει ένα παιδι για την ευτυχια –
- δηλ είναι τοσο κακο να αποκτησουνε τεκνα…εστω με την βοηθεια της Ιατρικης;!
Βεβαια, «ο Θεός δινει τα παιδια», όμως ο Θεός «εδωσε και την Επιστήμη»!
Γιατι να ειμαστε τοσο αρνητικοι;
Εχω ζευγαρια στο συγγενικο μου περιβάλλον που αποκτησανε ετσι απογονους!
Τοσο κακο είναι λοιπον;
Επιτρεπεται για τον κυριο Χριστοδουλιδη η εξωσωματικη; ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΟΧΙ!

Βεβαια, εδώ εχω μια μικρη απορια, με το χαζο μου μυαλο!
Κανονικα, σε κατι πουριτανους και σε κατι τετοιες σεκτες – η εξωσωματικη δεν είναι ‘ευχης εργο’;
Και εξηγουμαι:
Μιας που το σεξ είναι ‘μιασμα’ και ‘απαγε της βλασφημιας’, ακομα και μεσα στον γαμο το κανεις…μονο για να τεκνοποιησεις…

…αραγε τι καλυτερο από την εξωσωματικη;
Γονιμοποιεις, χωρις να μιανθεις…και κυριως: διχως να νιωσεις την παραμικρη ηδονη και οργασμο!

ΝΑ γιατι λεω ότι δεν είναι ΣΥΝΕΠΗΣ στα πιστευω τους!
Τουλαχιστον οι Παπικοι είναι – εχουνε και ένα ελαφρυντικο!
Ενώ οι δικοι μας ‘ταλιμπαν’ εχουνε ξεφυγει τελειως!

9. Να θεσω το ερωτημα: αν επιτρεπεται ενας ανθρωπος να αυνανιστει;
Το βρηκατε!
Η απαντηση και εδώ είναι: ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΟΧΙ!
: )
Μα δεν εχει πλακα;
Μα φταιω εγω μετα όταν τους λεω ότι είναι τοσο μονότονοι και τοσο βαρετοι, μα κυριως τοσο προβλεψιμοι;!
Οποιος το κανει…αυτην την ακατανόμαστη πραξη…στην Άλλη Ζωη θα γυρναει τυφλος μεσα στον Παραδεισο!

Μικρη απορια μου βεβαια: αν ο αυνανισμος είναι τοσο ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΟΣ, δηλ τι θα γινει μετα με τον πορνο..τον μοιχο…τον βιαστη…τον παιδεραστη;

10. Βεβαια, το μεγαλυτερο ατου στα χερια του κυριου Χριστοδουλιδη και της ‘σεκτας’ του ποιο είναι;
Εδώ το λενε ρε παιδι μου και γελαει το στομα τους! Ένα χαμογελο ζωγραφιζεται επιτελους στα προσωπα τους!
Ε, ας τους δουμε και λιγο χαρουμενους!
Εχω ξαναγραψει στον κυριο Κυπριανο: «Γιατι, αφου βρηκε την Αληθινη Πιστη, τα γραπτα του είναι τοσο μελαγχολικα, καταθλιπτικα; Ειτε Σοπενχαουερ διαβαζεις ειτε Χριστοδουλιδη…το ιδιο και το αυτό! Ενα είναι το πορισμα: σκεφτεσαι πώς να πας να αυτοκτονησεις, ασχετως αν μετα δεν σε θαψει κανεις!
: )

Ετσι…λοιπον ξερετε που θα ακουσετε ένα ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΝΑΙ του κυριου Χριστοδουλιδη;
Μα αν του θεσετε την ερωτηση:

«Η Κόλαση…για τους αμαρτωλους..θα είναι ΑΙΩΝΙΑ; Με αιωνια Βασανιστηρια; Οπου αιωνια θα πονανε και θα μαστιγωνονται και θα βραζουνε σε καζανια;» -

Εκει θα ακουσετε, κατά εξαιρεση τον κυριο Χριστοδουλιδη να αναφωνει με ένα χαμογελο ευτυχιας:
«ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΝΑΙ»!
: )

11. Διαφορες σκόρπιες σκεψεις:
Χτυπιεται ο κυριος Χριστοδουλιδης ότι η Καρτα είναι ο ‘προφητης’ του αντιχριστου.
Και ρωταω τωρα εγω με το χαζο μου μυαλο:
Δηλ ο αντιχριστος αλλιως δεν μπορει να ερθει;
:) :)
Δηλ ολοκληρος Διαβολος, ολοκληρος Αντιχριστος, ολοκληρο Τερας της Κολασεως και της Αβυσσου…δεν εχει άλλο τροπο να ερθει επι της γης..παρα μονο αν εμεις παραλαβουμε την «εξυπνη καρτα»;
Ε τοτε τι ΘΗΡΙΟ είναι….αν είναι τοσο μα τοσο ‘αδυναμο’;
------------------------------------------------------------------------
Ο κύριος Χριστοδουλιδης…με τις αποψεις του, δεν εχει τετραγωνησει τον κύκλο, αλλα σιγουρα εχει τετραγωνησει την Ορθοδοξη θεολογια!
Όπως του γραφω και αλλου, σε κάθε ερωτηση εχει και μια στερεότυπη απαντηση, που την εχει μαθει παπαγαλια από εξω…
…και μαλιστα τις περισσοτερες φορες γνωριζει και τι θελεις να τον ρωτησεις!
Εδώ μιλαμε για βραβειο Νομπελ!
------------------------------------------------

Ανώνυμος είπε...

Αλλά εστω ότι όλα γινουνε όπως θελει ο κυριος Χριστοδουλιδης.
Δεν θα παρουμε την Κάρτα, θα ‘ενταχθουμε’ στο Παλαιο Ημερολογιο, θα σταματησουμε κάθε επικοινωνια με τους Δυτικους…και θα ‘ανανεωσουμε’ τον Κληρικαλισμο.
Δηλ τι;
Δηλ μετα τι;
Μετα όλα θα ‘διορθωδουνε’ επι της γης ‘ως δια μαγειας’;

Θελω να πω…αν συμβουνε τα παραπανω και όμως ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ δεν ΑΛΛΑΞΕΙ – γιατι αυτή είναι η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ μετα την ΠΤΩΣΗ – ο ανθρωπος είναι ΒΑΘΥΤΑΤΑ ΑΡΡΩΣΤΟΣ - μεχρι το ΜΕΔΟΥΛΙ ΤΟΥ –
-αν λοιπον ο ανθρωπος δεν αλλαξει, εκει αραγε τι θα εχει να απαντησει ο κυριος Κυπριανος;
Εκει να δουμε τι δικαιολογιες θα σκαρφιστει να βρει!

Για να μην παρεξηγηθω: και εγω ειμαι υπερ πολλων αποψεων του κυριου Χριστοδουλιδη – όμως δεν ειμαι ΦΑΝΑΤΙΣΜΕΝΟΣ! Δεν ειμαι «Ασπρο-μαυρο»! Δεν ειμαι «ΑΠΟΛΥΤΟΣ»!
Αφηνω και λιγο χωρο…αν μη τι άλλο…στην Θεια Χαρι! Αν μη τι άλλο…στον Θεο!

12. Για να δειτε για τι ‘παθηση’ μιλαμε: Από ολους τους Ορθοδοξους Ιερεις, ποιον ιερεα βρηκε να υποστηριξει;
Μα τον π. Σαράντη!
Μολις ακουσε έναν παπά να μιλαει για αντιχριστους, διαολια και τριβολια….καρτες και τσιπ, 666 και 676…
…εκει βρε παιδι μου ανοιξε η καρδια του!
Εδώ μαλιστα! Σου λεει: «Εδώ ειμαστε»!
Στα διαφορα γραπτα του…αντιγραφει τον Τρεμπέλα στα παραπτώματα του!
Ο ΑΘΕΟΦΟΒΟΣ Τρεμπελας (κριμα το τεραστιο συγγραφικο του εργο) δεν διστασε να κρινει τους μεγαλους Αγιους της Ορθοδοξιας μας – μεχρι και με τον Μαξιμο τον Ομολογητη τα εβαλε!
ΦΟΒΕΡΟ ΝΑ ΣΑΛΤΑΡΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΑ ΓΕΡΑΜΑΤΑ ΤΟΥ!
Τι παθαινει η ‘τριτη ηλικια’ και χαζευει στα γεραματα; Αντι να γινει πιο σοφη; Αυτό δεν το γνωριζω – δεν λεω παντως μεγαλες κουβεντες, γιατι δεν ξερω τι θα μου ξημερωσει!
:)

Ετσι και ο κυριος Χριστοδουλιδης: στα διαφορα αρθρα του ….δεν εχει αφησει κανεναν ορθιο!
Ολους τους εχει κατακρινει και κοροιδεψει…και συρει από 40 κυματα….καθεται σε μια καθεδρα…σαν την γεροντοκορη, ‘ο ενας της ξενιζει και ο άλλος την βρωμάει’!
Ποιον δεν εχει κατακρινει;
Μονο για τον Γέροντα Παίσιο δεν εχει πει ακομα κουβεντα εναντιον του – ολους τους αλλους τους εχει διασυρει!

Μονο όταν βρηκε τον παπα Σαράντη…εκει παραξοδως…η μονοφθαλμη και ασπρομαυρη οραση του…δεν βρηκε κανενα λαθος και αρχιζε να τον δοξαζει!
Γιατι;
Μα γιατι ο π. Σαράντης εξυπηρετει την ‘θεολογια’ του, όπως ειπαμε, μια θεολογια του ΠΟΝΟΥ και της ΘΛΙΨΗΣ!

Τι και αν ρωτησα εγω πολλακις και ματαιως: «Αφου εκανε τοσο μεγαλο λαθος στην εκτιμηση της Γεροντισας Γαβριηλιας…πώς να τον εμπιστευθω στο θεμα της Καρτας;» - αφου στην αρχη απεφευγε ο κυριος Χριστοδουλιδης να δωσει μια απαντηση – εγω όμως επεμενα, τι βρηκε να μου απαντησει; Τι λετε εσεις;

«Μα δεν ετυχε να διαβασω το βιβλιο της Γεροντισας. Οταν και εφοσον τον διαβασω καποια στιγμη..τοτε και θα εχω αποψη»!
Και όλα αυτά, για να μην αναγκαστει να ασκησει κριτικη και στον π. Σαράντη!
Τι φοβερος Χριστιανος!
Ποσο πολύ αγαπαει την Αληθεια!

Ανώνυμος είπε...

13. Και κλεινω!
Να τι εννοω, ότι τετοιο ‘θρησκευειν’ σαν του κυριου Χριστοδουλιδη…εχει καταστρεψει ζωες και ζωες!
Εις μνημοσυνο αυτων των ανθρωπων – γραφω αυτό το άρθρο!
Μπορει να σβαλω σε καποια σημεια – να τα συζητησω με οποιον επιθυμει, ειμαι ανοιχτος σε προτασεις και επιχειρηματα. Εξαλλου γνωριζω τοσα λιγα για την Πιστη μας…που τωρα μολις κανω δειλα δειλα τα πρωτα βηματα!
Όμως:
Μετα μην αναρωτιόμαστε, γιατι η ΝΕΟΛΑΙΑ απεχει από την Ορθοδοξη Εκκλησια!
Γιατι το πρωι όταν πηγαινω στην Εκκλησια – νομιζω ότι μπαινω σε ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ!
Μετα μην αναρωτιομαστε, γιατι η κυρια όταν θελει να κοινωνησει, παιρνει τηλεφωνο από την προηγουμενη τον ιερεα «πατερ, τι ωρα θα βγει αυριο η Θεια κοινωνια»;
Τετοιες ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ τετοιων ΣΕΚΤΩΝ οδηγουνε την Νεολαια μακρια από την Εκκλησια!
Ακομα ρωταω τον κυριο Χριστοδουλιδη: αν παω στην Σκητη τους…θα πρεπει όλα τα κουμπια του πουκαμισου μου να είναι κουμπωμενα; Αλλιως δεν θα μπω στον Παραδεισο;!
***************************************************
ΕΠΙΛΟΓΟΣ:
Που κολλαει το άρθρο μου, με την επικεφαλιδα;

Μια νοητη γραμμη συνδεει το σαδομαζοχιστικο σεξ με το σαδομαζοχιστικο ‘θρησκευειν’!

Αν δεν σου βγει στο πρωτο, θα σου βγει στο δευτερο!
Αλλου πολεμας την Λερναια Υδρα…και από αλλου σου βγαινει!

Υπαρχει τετοια ΑΡΡΩΣΤΕΙΑ στο ΘΡΗΣΚΕΥΕΙΝ των ανθρωπων – θα μπορουσανε να γραφτουνε τονοι βιβλιων!
Υπαρχει ‘σαδομαζοχιστικο θρησκευειν;’ – για να απαντησω με την ορολογια του κυριου Χριστοδουλιδη: «ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΝΑΙ»!

Η ‘θεολογια’ της σεκτας είναι γνωστη: παντου πονος, δυστυχια, πεινα, σκελετοι, κατοχη, πολεμος…παντου αρρωστεια, μακαρι να μην ειχανε ανακαλυφθει ουτε οι αναισθησιολογοι…παντου η ΣΗΨΗ ενός ΠΤΩΜΑΤΟΣ, η ΒΡΩΜΑ της ναφθαλινης, η ΔΥΣΟΣΜΙΑ του νεκροταφειου…παντου ΘΑΝΑΤΟΣ!

Οχι…και εγω που πιστευα μεχρι σημερα…ότι ο ‘ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ’

Μετα τιμης

Μυρμιδόνας
(*το αρθρο αυτό θα το στειλω και στον Αμέθυστο…στην αναρτηση του: Μετανοια και εξομολογηση)

Ανώνυμος είπε...

Τι σας ενοχλησε και δεν 'δημοσιευετε' το ενδιαμεσο μερος της 'επιστολης' μου;

Αραγε σας ενοχλησε η αναφορα μου στην Αιωνια Κολαση..ή μήπως στον αυνανισμο;

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Μ : "Μπορει να σφαλλω σε καποια σημεια – να τα συζητησω με οποιον επιθυμει, ειμαι ανοιχτος σε προτασεις και επιχειρηματα. Εξαλλου γνωριζω τοσα λιγα για την Πιστη μας…που τωρα μολις κανω δειλα δειλα τα πρωτα βηματα!"

ΚΧ : Αν είχες τη συναίσθηση του σφάλλειν, δεν θα έγραφες τόσο πολλά και αν έκανες τα πρώτα σου δειλά βήματα στην πίστη, δεν θα ήσουν ο βέβαιος αντιλήπτωρ περί "σαδομαζοχιστικώς θρησκεύειν" πάντων των διαφωνούντων με τις παλαιάς κοπής, αλλά σε νέα συσκευασία, Νικιολαϊτικές δοξασίες σου.

Δεν φταίς και τόσο εσύ, φταίνε οι δάσκαλοι που στραβά γράμματα σε μάθανε : Να ταπεινολογείς υπερήφανα και υπερφίαλα να προβάλλεις την ταπείνωση.

Παρένθεση. Αν δεν ξέρεις ποιοί ήταν οι Νικολαΐτες, ήταν εκείνοι που συνέχισαν και συνεχίζουν τις οδηγίες του Βαλαάμ προς τον Βαλάκ. Αν και ευλόγησε τους "υιούς Ισραήλ" υπέδειξε στον Βαλάκ να τους διαφθείρει "πορνεύσαι και φαγείν ειδωλόθυτα". Μετά, οι Εβραίοι του πήραν το κεφάλι μολονότι τους είχε ευλογήσει.

Ο θεός του Βαλαάμ και του Βαλάκ είναι ο θεός των δασκάλων σου και ο δικός σου : "ο άνθρωπος της αμαρτίας, ο υιός της απωλείας, ο αντικείμενος και υπεραιρόμενος επί πάντα λεγόμενον Θεόν ή σέβασμα".

Ανώνυμος είπε...

Κυριε Χριστοδουλιδη

πολύ εύστοχη η απαντηση σου!

Τι να πω, δεν εχω κανενα παραπονο!

Απαντήσατε σε ολες τις αποριες μου!

Ο αναγνώστης θα κρινει απο μονος του!
Και ειμαι δικαιος οτι θα σας δικαιωσει!
Αλιμονο σε μενα...τον γιο του Βαλαάμ και του Βαλάκ!
:)

Ανεφερα 13 διαφορετικα ζητήματα...και δεν κανατε τον κόπο καν να δωσετε εστω μια υποτυπώδη απαντηση!

Παρα μονο απαντησατε δια της Αγίας Γραφής!

Υ.Γ.:
και ο διαβολος τον Κύριο με εδάφια της Αγιας Γραφης πηγε να τον ριξει σε πειρασμο!

Μυρμιδόνας

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ο Θεός έβαλε ένα γάϊδαρο να του μιλήσει για να τον φέρει στο σωστό δρόμο. Μετά, χρησιμοποίησε τον ίδιο για να ευλογήσει τους "υιούς Ισραήλ".

Αυτός όμως μυαλό δεν έβαλε. Δαιμονισμένος καθώς ήταν υπέδειξε στον Βαλάκ να μυήση τους Εβραίους στη "θεία" πορνεία και στη "θεία" τροφή των ειδωλοθύτων. Το "έσεσθε ως θεοί" γίνεται περισσότερο παραστατικό με τον Βαλαάμ.

Ανώνυμος είπε...

Κοιταξτε να δειτε αγαπητοι αναγνωστες - παλι η απαντηση που δινει ο κυριος Χριστοδουλιδης 'ηχουνε τα τύμπανα του πολεμου"!

Παλι μιλαει για θανατο, αιμα, σφαξιμο, θα σου παρω το κεφαλι, θα μου παρεις τους ορχεις κλπ!

Παντου ολα μετριουνται με σκοτωμους, σκελετους, ταφους και νεκροταφεια!

Βαλααμ και Βαλακ λοιπον!

Και εις ανωτερα!

Μυρμιδόνας

Ανώνυμος είπε...

Εγω μαζι σας κυριε Χριστοδουλιδη.

Οι δασκαλοι μου φταινε που δεν μου μαθανε σωστα γραμματα.

και εγω φταιω που ταχα ειμαι ταπεινος ενω κατα βαθος ειμαι κενοδοξος.

Ομως... 'παταξον μεν, ακουσον δε'!

Απαντηστε εστω επιγραμματικα στα 13 μου ερωτηματα - εστω στα μισα...αντε στα 1/3;

Διαλεξτε εσεις, ποια σας συμφερουνε και μετα δωσετε απαντηση!

Κοιταξτε ποσο ΓΕΝΝΑΙΟΔΩΡΟΣ ειμαι μαζι σας!
Τι στο καλο θελετε ακομα να κανω για σας;

*******************************************

ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ απανταχου της Γης!

Ετσι για να δειτε τι ΑΡΡΩΣΤΕΙΑ κρυβεται πισω απο το θρησκευειν του κυριου Χριστοδουλιδη!

Του μιλαω για "σακαταμενους ανθρωπους', για 'βασανιστηρια και Ιερα Εξετασαη", 'ποσο υποφερανε οι ανθρωποι απο τον πονο" -

ΚΑΙ ΔΕΝ ΙΔΡΩΝΕΙ ΤΟ ΑΥΤΙ ΤΟΥ!

ΜΙΑ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ!

ΔΕΝ ΤΟΥ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΡΦΙ!!!

Παρα μονο βρισκει καποια ξεχασμενα χωρία μεσα στην Παλαια Διαθήκη...να τα γραψει εναντιον μου - ωσαν να λες, εγω ειμαι το προβλημα!

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ πανω στην γη, φταιει μονο ο ΜΥΡΜΙΔΟΝΑΣ ΠΟΥ ΡΩΤΑΕΙ!

Αχ, κακο παιδι...γιατι εχεις τοσες πολλες αποριες;

ΩΡΕ ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΚΑΝΑΝΕ ΟΙ ΔΙΑΦΩΤΙΣΤΕΣ...

αλλα κοντα σε σας...θα την πληρωσει και ο απλος κοσμακης που δεν φταιει!

ΕΙΠΑ και ΕΛΑΛΗΣΑ, αμαρτια ουκ εχω!

"Νιβω τας χειρας μου"!

Εγραψα, ξαναεγραψα...ξανα-ξαναεγραψα..αφου δεν καταλαβαινετε...θα εφαρμοσω το βιβλικο χωριο και εγω - κατα μιμηση δικη σας:

"Ανθρωπο "ΦΑΝΑΤΙΣΜΕΝΟ" μετα μια και δυο νουθεσιες - ΠΑΡΑΙΤΟΥ"!

Μετα τιμης

Μυρμιδόνας

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

M : ΕΙΠΑ και ΕΛΑΛΗΣΑ, αμαρτια ουκ εχω!
"Νιβω τας χειρας μου"!

ΚΧ : Λάλησε τρείς φορές ο πετεινός κι εσύ "χαμπάρι" δεν πήρες.

Εσύ "νίβεις" τα χείρας σου, εγώ τις νίπτω και θυμήθηκα τη συγχωρεμένη τη γιαγιά μου. Ήταν ολιγομαθής και όσα γράμματα ήξερε - αυτά τα γράμματα που σήμερα δεν τα καταλαβαίνουν και θέλουν να μας τα κάνουν "λιανά" - τα είχε μάθει στην εκκλησιά.

Μου έλεγε λοιπόν : "Όταν το πάνω κεφάλι, γίνει κάτω "κεφάλι", τότε θα βλέπεις δυο μικρά μπαλάκια και μ΄ αυτά θα συλλογάσαι".

Αλλιώς εσύ συλλογάσαι και διαφορετικά εγώ. Τι να καθήσω να σου απαντήσω : "Κράτει ο έχεις ίνα μηδείς λάβει τον στέφανόν σου"; Αν αυτό περιμένεις, "κράτει ο έχεις". Πρόσεχε μόνο τα volt του σεσουάρ.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Χριστοδουλιδη

Δοξαζω τον Θεό που λογω κεκτημενης ταχύτητας εγραψα νιβω αντι νιπτω!

Μαλιστα ηθελα να βρω το συγκεκριμενο εδαφιο στην Κ.Δ. - αλλα χτυπησε το τηλεφωνο και αφερέθηκα.

ΔΟΞΑΖΩ ΤΟΝ ΘΕΟ διοτι ετσι ο κοσμος βλεπει το πραγματικο σας προσωπο!

Σας μιλαω σε 13 διαφορετικα άρθα για
τοσο ΠΟΝΟ που σκορπατε εσεις και οι οι ομοιοι σας ΠΑΠΙΚΟΙ ανα το κοσμο και ανα την ιστορια -

- και εσεις τον χαβα σας!

Το μονο που εχετε να σχολιασετε ειναι το ορθογραφικο μου λαθος και οτι σας θυμιζω την αγραμματη γιαγια σας!

Καρφι δεν σας καιγεται - τοσο ειναι η πΩΡΩΣΗ ΣΑΣ!

Τωρα καταλαβαινω τι εννοουσε ο Απ. Παύλο οτι ο ΘΕος διαλεξε τα αδυναμα για να κατατροπωσει τους Σοφους!

Στο μεταξυ - σας εχω διασυρει και σας εχω κανει 'ρομπα' - εγω, ενας ολιγραμματος - και το ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ: Διχως να χρησιμοποιησω ουτε ενα εδαφιο απο τους Πατερες ή της Αγία Γραφη!

Και εσεις, που ειστε τοδο διαβασμενος...και δεν ξερω και ποσοι ειστε εκει στην Σκητη - ουτε απαντάτε...αλλα το μονο που κανετε ειναι να με κοροιδεψετε για το ορθογραφικο μου λαθος!

Τωρα καταλαβαινω γιατι ο Κύριος δεν διαλεξε μορφωμενους φιλοσοφους σαν του λογου σας σαν μαθητες του αλλα πηρε 12 'ολιγογραμματους ψαραδες'!

Εγω σας μιλαω οτι οι Εκκλησιες ειναι αδειες απο την Νεολαια, οι Εκκλησιες μας καταντησαν μονο ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΑ -

- και εσεις ως μονο απαντηση εχετε να μου δωσετε ενα χωριο με το Βαλααμ και Βαρλααμ και Βαλλαουμ και Βαρλαουμ, που εζησαν γυρω στο 1.500 π.Χ. σε μια ερημο εξω απο την Ιουδαια!

Σας μιλαω για εξωσωματικη, για ευθανασια, για αυτοκτονια, για σεξουαλικη ζωη του συγχρονου ανθρωπου...για το σκληρο προσωπο της Εκκλησιας - και εσεις τον χαβα σας!

ΕΤΣΙ - ΔΟΞΑ ΣΟΙ που εκανα ορθογραφικο λαθος!

Μυρμιδόνας!

(Αυτη την απαντηση θα την δημοσιευσω και σε αλλα ιστολογια - ετσι για να δουνε σε ποια Σκητη (ουπς, παραλιγο θα εγραφα Σεκτα) ανηκετε κυριε Χριστοδουλιδη)

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

(*) http://orthodoxianthanatos.blogspot.com/2010/09/blog-post_1579.html

Υπάρχει ένα σχόλιο Του γράφοντος.