Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Οι νέες θέσεις εργασίας


Το επάγγελμα του "οδοκαθαριστή" παρ-μπρίζ αυτοκινήτων φθίνει. Το κοινό έπαψε πια να ανταποκρίνεται, κορέστηκε το επάγγελμα και ιδού, νέος εφιάλτης ανεργίας προβάλλει.

Μην ανησυχείτε όμως. Οι "λαθραίοι-και-σε-λίγο-έλληνες" δεν πρόκειται να καθήσουν ποτέ με σταυρωμένα τα χέρια. Έφυγαν από τις πατρίδες τους, όπου τα ελάχιστα αυτοκίνητα δεν διέθεταν παρ-μπρίζ και ήρθαν εδώ, όπου και η αφθονία αυτοκινήτων (με παρ-πρίζ). Αλλά το επάγγελμα, είπαμε, κορέστηκε.

Στις χώρες όμως αυτών που μας ήρθαν δεν υπήρχαν και σκουπίδια. Εδώ υπάρχουν πολλά, πάρα πολλά! Οπότε, ιδού και το νέο επάγγελμα και οι άφθονες νέες θέσεις εργασίας, τόσο πολλές μάλιστα, όσο και οι ξεχαρβαλωμένες σκουπιδιάρες των πεζοδρομίων. Η νέα φάμπρικα των "λαθραίων-και-σε-λίγο-έλληνες" είναι ο καθαρισμός των κάδων από τα χρήσιμα σκουπίδια. Αυτή είναι η πρώτη φάση της ανακύκλωσης. Η σκουπιδιάρα η νυχτερινή είναι η δεύτερη φάση. Αν συνηθίζετε περιπάτους στους δρόμους και στις παρόδους των Αθηνών, δεν υπάρχει περίπτωση να μη δείτε ανθρώπους να ψάχνουν τους κάδους. Προσωπικά συναντούσα παλιότερα έναν ηλικιωμένο. Τώρα καθημερινά βλέπω 2 με 3 μελαμψούς νέους, πρώην οδοκαθαριστές παρ-μπρίζ, να τους αποψιλώνουν.

Οπότε, κανείς λόγος ανησυχίας δεν υπάρχει. Να κάτσουν φρόνιμα στα αυγά τους οι "Κασσάνδρες", που μας πρήζουν καθημερινά φωνάζοντας ότι οι άνεργοι "λαθραίοι-και-σε-λίγο-έλληνες" θα αρχίσουν τώρα να μας ληστεύουν, αφού δεν θα έχουν ψωμί να φάνε. Θα έχουν. Το μόνο πρόβλημα είναι, αν οι εναπομείναντες Έλληνες θα έχουν κι αυτοί ψωμί να φάνε.

Αν κάποτε οι "Κασσάνδρες" γκρίνιαζαν ότι θα γίνουμε τα γκαρσόνια της Ευρώπης, τώρα φοβάμαι μήπως γίνουν κι αυτοί οι ρακοσυλλέκτες της Ευρώπης και αρχίσουν να σφάζονται με τους άλλους. Εδώ και χρόνια, οι εγχώριοι λαθραίοι Έλληνες μας προετοίμαζαν για το κατάντημα αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: