Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

"Κύπρον ου μ΄ εθέσπισεν οικείν ο Κύριος"


Η φωτογραφία και όσα ακολουθούν από το ιστολόγιο ΑΚΤΙΝΕΣ. Ο τίτλος του θέματος είναι του γράφοντος.


14 Οκτ 2010
Ανοικτή επιστολή προς καθηγήτρια.

Αφού υποστηρίζεις ότι οι Παπικοί είναι ορθοί και όχι οι ορθόδοξοι, πήγαινε να προσκυνήσεις την παντόφλα του Πάπα.

Αγαπητή καθηγήτρια, στον Πενταδάκτυλο, στο περίφημο φρούριο της Καντάρας ανέβα νοερά με της ψυχής σου τα φτερά και στήσε αφτί ν' ακούσεις τη φοβερή ιστορία που βογγάει, όταν φυσά ο άνεμος ανάμεσα στα πεύκα και κυπαρίσσια που δασώνουν την κορυφή και κατεβαίνει, και καταλαγιάζει στα κυκλάμινα και στους θάμνους, σαν μοιρολόι μαζί και δοξαστικό για εκείνους τους μάρτυρες που ιστορεί.

Και λέει ο άνεμος την ιστορία. 1228 μ.Χ. ήταν το έτος. Τα ονόματα των ασκητών ήταν: Ιωάννης - Κόνων - Ιερεμίας - Μάρκος - Κύριλλος - Θεόκτιστος - Βαρνάβας - Μάξιμος - Θεόγνωστος - Ιωσήφ - Γεννάδιος - Γεράσιμος - Γερμανός. Η άσκηση και η εκκλησιαστική δράση που ανέπτυξαν στον υπόδουλο Ελληνισμό της Κύπρου, που κινδύνευε κάτω από τους καθολικούς Φράγκους κατακτητές, έλαμψε πάνω στο μοναστήρι της Παναγίας της Καντάρας. Οι ορθόδοξοι ανακουφίστηκαν, στηρίχτηκαν στην Εκκλησία. Οι καθολικοί μάνιασαν. Στόχος τους να ξεριζώσουν την Ορθοδοξία από την Κύπρο.

Την απάντηση στους διωγμούς των Λατίνων την έδωσαν οι 13 Ασκητές της Καντάρας εξ ονόματος του ορθόδοξου κυπριακού λαού. Η Κύπρος αταλάντευτη στην Ορθοδοξία. Αλλά είχε πλέον φθάσει η ώρα του θριάμβου. Του μαρτυρίου η ώρα... Στη φυλακή οι 13 μοναχοί τρία ολόκληρα χρόνια. Ξυλοκόπημα και πείνα. Ο Θεόγνωστος δεν άντεξε, πέθανε. Οι Παπικοί διαπόμπευσαν στους δρόμους της Λευκωσίας το λείψανο του μάρτυρα και μετά το 'καψαν. Η φωτιά της πίστης φούντωσε στις ψυχές των ορθοδόξων.

Ο Πάπας Γρηγόριος ο Θ΄ παραγγέλλει να κληθούν και σε τρίτη απολογία. Τους ρωτά ο Λατίνος επίσκοπος ανακριτής: «Επιμένετε στην πλάνη σας;». Η απάντηση: «Οι Προφήται ως είδον, οι Απόστολοι ως εδίδαξαν, η Εκκλησία ως παρέλαβεν... Αύτη η πίστις των Πατέρων, αύτη η πίστις των Ορθοδόξων!..». Και ο Πάπας αποφάσισε. Δέσαν τους Μάρτυρες από τα πόδια -το κεφάλι να σέρνεται στο έδαφος- στις ουρές 12 αλόγων και τα αμόλησαν αφηνιασμένα στα λιθόστρωτα της Λευκωσίας... για να δουν το κατάντημα και να σωφρονισθούν οι ορθόδοξοι. Έφτασαν και στον Πεδιαίο ποταμό. Πόσες ώρες; «Ράβδοις ανηλεώς τυπτόμενοι και την σάρκα κατατεμνόμενοι» οι δώδεκα «αδαμάντινοι πύργοι της Ορθοδοξίας» ρίχτηκαν τέλος στη φωτιά.

Ο άνεμος που βογγάει στα δασωμένα διάσελα του τουρκοπατημένου Πενταδακτύλου, τελειώνει με την τελευταία φάση την τρομερή ιστορία. Οι Παπικοί, τυφλοί από μίσος, άναψαν μια καινούργια φωτιά και πέταξαν μέσα τα σώματα των αγίων μαζί με κόκαλα ζώων. Η ημέρα ήταν 19 Μαΐου 1231.

Αγαπητή καθηγήτρια, δασκάλα των ταλαίπωρων παιδιών μας. Τι λέεις γι' αυτήν την πράξη των Παπικών; Αφού υποστηρίζεις ότι οι Παπικοί είναι ορθοί και όχι οι ορθόδοξοι, πήγαινε να προσκυνήσεις την παντόφλα του Πάπα και μη φοβάσαι. Δεν θα σε κάψουν οι ορθόδοξοι. Η Ορθοδοξία δεν είναι εγκληματίας.

Σωκράτης Αριστοτέλους , Σωτήρα Αμμοχώστου

Δεν υπάρχουν σχόλια: