Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Με τη λογική του "οικείου προσώπου"


Ένας έγραψε, "αν ένα οικείο σας πρόσωπο (παιδί σας) έχριζε μεταμόσχευσης, τότε θα το καταλαβαίνατε και θα συναινούσατε απόλυτα με την εικαζομένη συναίνεση", για να λάβει την ακόλουθη απάντηση :

 Με τη λογική του οικείου σας προσώπου (: παιδί σας)  δεν παρακάμπτετε δυστυχώς το διαπραττόμενο έγκλημα της πρόωρης - και χρησιμοθηρικής - θανάτωσης ενός ανθρώπου ο οποίος ψυχορραγεί. Δεν βλέπουμε να ισχύει άλλωστε η ιδία λογική για τα υποσιτιζόμενα και χρήζοντα στοιχειώδους περίθαλψης παιδιά του λεγόμενου τρίτου κόσμου. Και μη μας πει κανείς ότι φροντίζει η ΟΥΝΕΣΚΟ και άλλα διάφορα φιλανθρωπικά ιδρύματα τύπου "γιατροί χωρίς σύνορα". Τι έκανε η ΟΥΝΕΣΚΟ στο Ιράκ, στη Σερβία, στο Αφγανιστάν, στη Λιβύη, στην Παλαιστίνη και τώρα στη Συρία; Τι κάνουν και αυτοί που λέγονται "γιατροί του κόσμου"; Τι είπαν όταν αποκαλύφθηκε η απάτη των θερμοκοιτίδων με τα νεογνά του Κουβέϊτ; Με τον κορμοράνο του Ιράκ και τόσες άλλες παράπλευρες απώλειες;

Αν το παιδί μας ή ο οποιοσδήποτε άλλος είχε μια πάθηση που μπορούσε να αντιμετωπισθεί με τα υπάρχοντα μέσα, πλην των μεταμοσχεύσεων, αυτή θα ακολουθούσαμε. Δεν θα θέλαμε να σκοτώσουμε έναν άλλο, ετοιμοθάνατο έστω, για να κάνουμε καλά "το δικό μας παιδί". Δεν γνοιαζόμαστε μόνο "για το δικό μας παιδί", γνοιαζόμαστε για τα παιδιά όλου του κόσμου και δεν θέλουμε να τους δίνουμε ζωή φονεύοντας άλλους - επί το απλούστερο : αποτελειώνοντας έγκαιρα και χρήσιμα όσους δεν μπορούμε να γιατρέψουμε ή να ταΐσουμε. Με τη λογική του "οικείου προσώπου"  μόνο οι "οικείοι" θα μας ενδιαφέρουν και όχι οι μη οικείοι. Όποιοι δεν έχουν την "οικεία" λογική (σημ. είναι η λογική της απάτης) θα είναι όντα ενός κατώτερου θεού και στην καλύτερη περίπτωση θα τους πετάμε στα άχρηστα ή θα τους παρατάμε στο θεό τους. Στη χειρότερη, θα κάνουμε ό,τι κάναμε στο παρελθόν, τότε που τόλμησε ένας να πει δια λόγου και να δείξει με έργα τι σημαίνει να είσαι η Αλήθεια.

Αν μερικοί νομίζουν ότι μπορούν κι αυτό να το ευτελίσουν, εξισώνοντας εκείνο - και Εκείνου - τον θάνατο με την εικαζομένη συναίνεση της δωρεάς οργάνων, ας κρατήσουν την ιδεοληψία τους για τον εαυτό τους. Ο θάνατος που επιλέγουν είναι προσχεδιασμένος, λαμβάνει χώρα κάτω από ορισμένες και συγκεκριμένες προϋποθέσεις, τις προϋποθέσεις του ψεύδους, ακριβώς όπως σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε ο προαναφερθείς θάνατος "ίνα ζωήν έχωσιν και περισσόν έχωσιν" όλοι οι εν Χριστώ πιστοί άνθρωποι. Κάτι το οποίο δεν συμβαίνει με τα παραπλανημένα θύματα της αλτρουϊστικής αγάπης δια της εικαζομένης συναίνεσης του νομοθέτη μας κ. Λοβέρδου και των συνεργατών του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: