Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Ο υπνωτιστής, οι υπνωτισμένοι και η Χρυσή Αυγή

Ούτε με τις μουντζούρες στους τοίχους καλύπτεται, δεν του το είπε κανείς;
Η σημερινή είδηση, μια από τις πολλές, είναι ότι : "«Ο 20χρονος Maxime Nadeau υπνώτισε μια ομάδα μαθητριών ηλικίας 12 και 13 ετών, στο σχολείο College du Sacre-Coeur του Κεμπέκ. Ωστόσο, τα νεαρά κορίτσια βρίσκονταν σε...μια κατάσταση έκστασης για περισσότερο από πέντε ώρες και ο υπνοθεραπευτής δεν μπορούσε να της συνεφέρει» ...
«Ευτυχώς κανένα παιδί δεν διατρέχει κίνδυνο υγείας», ήταν η δήλωση του διευθυντή του σχολείου.
(*)

Αυτά στο "ιερό ! κολλέγιο" του Κεμπέκ, και η διαβεβαίωση του διευθυντή του σχολείου (Ιερή Καρδιά!!) ήταν ότι "ευτυχώς κανένα παιδί δεν διατρέχει κίνδυνο υγείας".
Φυσικά, κίνδυνο υγείας δεν διατρέχουν, αλλά κίνδυνο πνευματικής τύφλωσης, νάρκης ή αποφλοίωσης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, από τη φοίτηση στο «College du Sacre-Coeur» την έχουν ήδη πάθει. Η νόσος δεν εκδηλώνεται σύντομα και τα συμπτώματα ... είναι τυφλά.

Θα προχωρήσουμε όμως ακόμη λίγο για να συσχετίσουμε την ύπνωση των μαθητριών με την πολιτική νάρκη, που μας επέβαλε το σάπιο πολιτικό σύστημα τα τελευταία σαράντα χρόνια.

Τι κερδίσαμε λοιπόν με τον "εθνάρχη", έπειτα με τον "χαρισματικό", και στο τέλος με τον "εκσυγχρονιστικό" κυβερνήτη μας;  Ό,τι κερδίσαμε ήταν μια "φούσκα" χρηματηστηριακή, μια ληστεία φορολογική, και η επιδρομή των λαθραίων μεταναστών. Η βία και το έγκλημα κυριαρχούν στην κατά τα άλλα επαναλαμβανομένη θλιβερή πολιτική πραγματικότητα. Με μια εξαίρεση όμως, και αυτή είναι η εμφάνιση του Λαϊκού Συνδέσμου "Χρυσή Αυγή" στο πολιτικό σκηνικό. Κάτι που αναγκάζει το σαπρό πολιτικό κατεστημένο να αναδιπλωθεί, για να διασώσει τα κεκτημένα.
Προς τούτο έχει τους δικούς του - και ειδικούς - Maxime Nadeau (σημ. ο υπνωτιστής), που φροντίζουν να μας ναρκώνουν τηλεοπτικά, ραδιοφωνικά, διαδικτυακά, ή με την έντυπη δημοσιογραφία τους. Όλα πλαισιωμένα με αριστερή, πότε γνήσια και άλλοτε βελτιωμένη, συνθηματολογία, από την οποία δεν απουσιάζει ο πατριωτισμός, η ορθοδοξία και ενδεχομένως η προγονολατρεία.

Ευτυχώς, η τελευταία εκλογική αναμέτρηση ξεκαθάρισε το τοπίο. Αναφέρομαι ειδικά τόσο στην ελληνολατρεία (ΛΑΟΣ) όσο και στην ορθοδοξία (καλύτερα "ορθοδοξία"), όπου ο μεν κίβδηλος ελληνοκεντρισμός υποχρεώθηκε να ανοίξει τα χαρτιά του εγκαθιστώντας τους εκπροσώπους του στο κόμμα του κ. Σαμαρά. Η κατά τον κ. Πλεύρη πατριωτική ιδεολογία ... πλευροκοπήθηκε, αποκαλύφθηκε και πετάχτηκε στα άχρηστα. Από δε τη άλλη πτέρυγα συνέβη το ίδιο. Η γνήσια αριστερή πολιτική παράταξη, όπως την εκφράζει  το ΚΚΕ, είδε με θλίψη πολλή τα ποσοστά "των εργαζόμενων" να την εγκαταλείπουν.

Η ανερχομένη δύναμη του κυρίου Τσίπρα, που ξεπετάχτηκε από το 4% στο 26%, καταστρώνει ήδη τα σχεδιά της γνωρίζοντας ότι το νέο πολιτικό μόρφωμα που σχηματίστηκε κατόπιν ... διπλής μεταμόσχευσης δεν θα μακροημερεύσει. Παραμένει το ερώτημα με το Λαϊκό Σύνδεσμο, ο οποίος διατήρησε το εκλογικό ποσοστό του, παρά τις περί του αντιθέτου προβλέψεις των πολιτικών αναλυτών τύπου Maxime Nadeau (σημ. ο υπνωτιστής).

Τα μεταπολιτευτικά κατακάθια θα φροντίσουν να συνεχίσουν να κάνουν αυτό που έκαναν επί "εθνάρχου", "χαρισματικού" και του "εκσυγχρονιστή" Σημίτη, όπου  δεν υπήρχε και πουθενά δεν ακουγόταν ο Λαϊκός Σύνδεσμος. Βρισκόταν πεταγμένος στο περιθώριο και μπερδεμένος με τα ιδεολογήματα του κ. Πλέυρη ή ενδεχομένως και άλλων. Πάντως, στο σύντομο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από τις 6 Μαΐου μέχρι τις 17 Ιουνίου, είδαμε ότι δεν χρειάστηκε να προσφύγει σε κάποιον αρχιμάγο υπνωτιστή, όπως έκανε ο Maxime Nadeau για να ξυπνήσει τις υπνωτισμένες μαθήτριες. Σύμφωνα με την είδηση : "Αναγκάστηκε να καλέσει επειγόντως τον μέντορα του, Richard Whitbread, ο οποίος κατάφερε με τη «βροντερή» του φωνή να ξυπνήσει τις μαθήτριες".
Εδώ δεν έγινε αυτό. Ένα χαστούκι έπεσε και όλοι ξυπνήσαμε. Ελπίζω το μάθημα έγινε κατανοητό και δεν νομίζω πως θα χρειαστεί να επαναληφθεί. Το πάθημα του υπνωτισμού μας έγινε μάθημα, άλλες βροντερές "φωνές" δεν θα χρειαστούν, φτάνει ο Λαϊκός Σύνδεσμος να ασκηθεί στο λόγο. Με τα ραπίσματα της αλήθειας φέρνεις καλύτερα αποτελέσματα.

(*) http://ksipnistere.blogspot.gr/2012/06/blog-post_9164.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: