Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Γιατί δεν πρέπει να ψηφίσουν τη Χρυσή Αυγή οι Ορθόδοξοι !

Τμήμα της πατρώας κυπριακής γης από ψηλά. Αυτής που "νοίκιασαν" οι Οθωμανοί στους Άγγλους, για να πληρώνουν οι Κύπριοι το μίσθωμα. Τώρα είναι πάλι προς "ενοικίαση" λόγω δανείων και ευρωπαϊκής ένωσης

Ως να μη έφθανε η συστηματική προπαγάνδα που ασκούν τα μέσα της ενημέρωσης για το κόμμα του Λαϊκού Συνδέσμου (Χρυσή Αυγή) και την έκπληξη όλων με το ποσοστό που κέρδισε στις εκλογές του παρελθόντος Μαΐου, είχαμε κάτι ακόμη. Διανεμήθηκε μέσω  ηλεκτρονικού ταχυδρομείου επιστολή, προερχόμενη από φερώνυμο παλαιοημερολογητικό ιστολόγιο, κείμενο σε μορφή pdf, που εξηγούσε για ποιους λόγους δεν πρέπει οι ορθόδοξοι χριστιανοί να ψηφίσουν αυτό το "παγανιστικό", "σατανιστικό", "γνωστικό", "αιρετικό", "άθεο", "βλάσφημο", "ακραίο εθνικιστικό" κόμμα. Προέτρεπε δε να εκτυπωθεί και να διανεμηθεί στους ιερούς ναούς, υποθέτω των παλαιοημερολογιτών!

Υπήρξα αποδέκτης αυτής της επιστολής και αν δίνω στη δημοσιότητα την πληροφορία, είναι για τους λόγους τους οποίους ευθύς θα εκθέσω. Προηγουμένως, οφείλω να διευκρινίσω ότι δεν είμαι οργανωτικά ή άλλως πως (μισθοδοτούμενος) συνδεόμενος με αυτό τον πολιτικό σχηματισμό, όπως και με κανέναν άλλο. Ούτε έχω εντρυφήσει στα ιδεολογικοπολιτικά προτάγματα, που κατά καιρούς έχει δημοσιεύσει στα έντυπά του και μας τα γνωστοποιούν με τόση σπουδή τα όργανα της παραπληροφόρησης και της αποβλάκωσης. Πρόταγμα του γράφοντος είναι η εκποίηση της πατρίδας, και υπεύθυνοι γι΄ αυτό, είναι όλοι οι κινδυνολογούντες - σιτιζόμενοι σημειωτέον από τους δεινά φορολογουμένους - για το κακό που θα πάθουμε, αν τυχόν ψηφίσουμε τη Χρυσή Αυγή. Μας ζητούν να ψηφίσουμε οποιονδήποτε άλλο εκτός από  το εν πολλοίς βλάσφημο κόμμα, αλλά δεν μας λένε ότι αυτοί που μας ζητούν να τους ψηφίσουμε πάλι, ήταν το ίδιο βλάσφημοι, αντίχριστοι και αρνησιπάτριδες. Αν δεν ήταν, δεν θα βρίσκονταν στην ανάγκη να πουλήσουν την πατρίδα, για να ξεχρεώσουν τα δάνεια όπου πήραν, εξαγοράζοντας ψηφοφόρους και όχι μόνο.

Βρέθηκα λοιπόν στην ανάγκη, δίκαια οργισμένος νομίζω, να απαντήσω και να γράψω τα ακόλουθα :

"Δεν θα καθήσω να ασχοληθώ με όσα γράφει το pdf κείμενο, προερχόμενο κατά τη γνώμη μου, από ψευδεπιγράφως τιτλοφορούμενο palaiohmerologitiko ιστολόγιο. Αρκούμαι μόνο σ΄ αυτό :

Λέτε ότι  "δεν είναι ορθόδοξοι χριστιανοί, αλλά αιρετικοί και γνωστικοί, αποκρυφιστές, παγανιστές και σατανιστές, άθεοι και βλάσφημοι". Εντάξει, αλλά αν είναι όλα αυτά, ίσως και περισσότερα, είναι διότι η πολιτειοκρατία, με την βακτηρία της δεσποτοκρατίας, το επέτρεψε. Όσο δε αφορά στην περιθωριακή εκκλησιαστική ιεραρχία, ξέρετε που αναφέρομαι, αυτή το μόνο που προσέφερε ήταν ο διαρκής κατακερματισμός και διασκορπισμός του ποιμνίου. Αυτά όλα το οδήγησαν στα αιρετικά, τα γνωστικά και τα λοιπά κι αυτά. Αλλά να γυρίσουμε πίσω στο μαντρί, όπου σταυλίζονται ΝΔ, Πασοκ, ΚΚΕ, και οι ποικίλοι συνδυασμοί τους - διαλεκτικές συνθέσεις προτιμότερα - δεν γίνεται. Η Ελλάδα είναι προς πώληση.

Αυτούς που ψηφίζαμε πάντα κατά συνείδηση και ουδέποτε κατ΄ αλήθειαν, αποδεικνύετο ότι δεν ήταν χριστιανοί ορθόδοξοι, αλλά γνωστικοί, παγανιστές, σατανιστές και λοιποί δολιοφθόροι των ψυχών. Ποιος όμως έβγαλε έντυπα  να τα μοιράσει στις εκκλησιές, για να μάθουν οι ψηφοφόροι τι και ποιους θα ψήφιζαν; Ουδείς. Οι οδηγίες των πνευματικών ήταν να ψηφίζουμε "κατά συνείδηση", όχι όμως "κατ΄ αλήθειαν".


Ίσως να θεωρείτε παγίδα του Συστήματος την εμφάνιση για πρώτη φορά στα ελληνικά δεδομένα ενός ουσιαστικά ανύπαρκτου κόμματος, που αιφνιδίως βρέθηκε με ποσοστό 7% στη Βουλή. Στο σύντομο χρόνο παρουσίας του στο τηλεοπτικό κοινοβούλιο, αναφέρομαι στο διαδικτυακό διότι δεν έχω τηλεόραση, ακούστηκαν για πρώτη φορά πράγματα, που όλος ο κόσμος είχε στο στόμα. Τα έλεγε και τα έγραφε - όπως αυτός που σας απαντά - αλλά ποτέ δεν τα έβλεπε δημοσιευμένα. Γιατί; Διότι το Σύστημα ήθελε "αυτά που όλος ο κόσμος  είχε στο στόμα" να προέρχονται από εκείνους με τις ποικίλες αντιστασιακές δάφνες, που έμεναν μονίμως καθηλωμένοι στο 5, στο 6, ή στο 7% και δήλωναν ότι "δεν είναι κόμμα εξουσίας". Τότε τι ήταν; Ήταν το κόμμα από το οποίο εκπορεύετο η αλήθεια σέρνοντας τις αντιστασιακές δάφνες από τα ξερονήσια για την αλληλοσφαγή που είχε διαπράξει με τις πλάτες του πολλά υποσχόμενου Στάλιν. Σημειώσετε, ότι κι αυτός είχε βάλει πλάτες στους Άγγλους, τότε εκεί στη Γιάλτα, για να συνεχίσουμε εμείς τον πόλεμο, όταν αυτός είχε τελειώσει. Αυτό είχε αποφασισθεί, ώστε από νικητές να βρεθούμε ηττημένοι και, ως συνήθως, απελευθερωμένοι από αυτούς που συμμάχησαν για να αλληλοσφαχτούμε. Ήταν το κόμμα το οποίο αρμοδιότητα είχε να πλειοδοτεί σε αντιφασιστικά, αντιρατσιστικά, αντιναζιστικά και λοιπά -αντί συνθήματα, όψιμα δε ανακάλυψε τη χριστιανοσύνη με την τηλεπαρουσιάστρια κα. Κανέλλη. Δεν αποκλείεται να δούμε και κάποιον πατριώτη στις τάξεις του.
Κάπως έτσι χάθηκαν, οπωσδήποτε πρώιμα, ο Βελουχιώτης, εξαφανίσθηκε ο Ζαχαριάδης και αρκετοί άλλοι. Αυτά όμως είναι ιστορικώς αναπόδεικτα, αν και η κοινή λογική, ας θυμηθούμε παρεμπιπτόντως το "πας ο ων εκ της αληθείας ακούει μου της φωνής", δεν δυσκολεύεται να τα δεχθεί ως αληθή.


Τέλος, αν το Σύστημα επιθυμεί να ροκανίζει το κλαδί που κάθεται, γιατί να μη του δώσουμε την ευκαιρία να το κόψει; Εδώ θα είμαστε. Μη μου πείτε όμως ότι αν μας καθίσει στο σβέρκο ο Λαϊκός Σύνδεσμος δεν θα μπορέσουμε να τον βγάλουμε από πάνω μας. Κι αυτούς που ψήφιζαν "κατά συνείδηση" τα χέρια μας δεν μπορούσαμε να τους βγάλουμε. Έχει όμως ο καιρός γυρίσματα, όπως λένε, και τώρα φαίνεται ότι βρισκόμαστε στο γύρισμα του καιρού. Οι ένοχοι της κοινοβουλευτικής κραιπάλης, της υποκρισίας, της ψευτιάς, και της απάτης, είναι ώρα να πληρώσουν. Αν οι σατανιστές φαγωθούν με τους παγανιστές και οι γνωστικοί με τους αιρετικούς, κακό της κεφαλής τους. Ο δικός μας ρόλος είναι το "μαθητεύσατε πάντα τα έθνη" - φυσικά όχι όπως μας το δίδαξαν οι μισθωτοί του Καίσαρα - ακόμη κι αν πρόκειται με την ίδια μας τη ζωή να πληρώσουμε το προσκλητήριο αυτό.

7 σχόλια:

Μόσχος Λαγκουβάρδος είπε...

Το ασυνείδητο το φυλάει ο Θεός!



Αν παρόλο που θα θέλαμε ο κόσμος να είναι συνειδητός, είναι ασυνείδητος, η κατάληξη
αυτή έχει κάτι καλό, ότι το ασυνείδητο το φυλάει
ο Θεός.

Στην πραγματικότητα είναι δύο τα καλά:Ποιο είναι το καλό του ασυνείδητου κόσμου: ένα είναι όπως είπαμε , ότι το ασυνείδητο το φυλάει ο Θεός, Και το άλλο, ότι ο ασυνείδητος κόσμος, δηλαδή , οι ψηφοφόροι, όπως κάθε ασυνείδητο, αντιτίθεται στις εντολές, όταν δίδονται κατ΄ ευθείαν, όπως σήμερα.

Στην ευθεία εντολή,"μην ψηφίζετε τους νεοναζί" το ασυνείδητο απαντάει, ψηφίζουμε νεοναζί κι ακόμα πιο πέρα, τον ίδιο τον Αμίν Νταντά΄, ο Κύριος να αναπαύει την ψυχούλα του, αρκεί να μην ψηφίσουμε εσάς!
Εκεί έφθασαν τον κόσμο οι ανάξιοι κι οι άχρηστοι, που δυστυχώς δεν έχουν επίγνωση όπως κάθε πιστός,ότι δεν είμαστε τίποτε, επειδή δεν πιστεύουν ότι ο Ιησούς είναι ο Θεός!

Είναι αξιολύπητοι και μαζί με αυτούς και εκείνοι που τους πιστεύουν.

Αχ πατρίδα, που δεν έχεις άξια ηγεσία τώρα που τη χρειάζεσαι περισσότερο ίσως από κάθε άλλη φορά με τον πνευματικό πόλεμο που σου κάνουν οι δυνάμεις του Εχθρού!

Μόσχος Λαγκουβάρδος είπε...

Αν θέλετε, αγαπητέ Κύριε Κυπριανέ, αναρτήστε αυτό το σχόλιο, γιατί είναι περισσότερο καθώς πρέπει απ΄ το προηγούμενο που γράφτηκε επάνω στον ενθουσιασμό μου, με λιγότερη περίσκεψη. Ευχαριστώ

1.Αν, παρόλο που θα θέλαμε ο κόσμος να είναι συνειδητός, ο κόσμος είναι ασυνείδητος, η κατάληξη αυτή έχει κάτι καλό, ότι το ασυνείδητο το φυλάει
ο Θεός.

2.Στην πραγματικότητα είναι δύο τα καλά: ένα είναι όπως είπαμε , ότι το ασυνείδητο το φυλάει ο Θεός, Και το άλλο, ότι ο ασυνείδητος κόσμος, δηλαδή , οι ψηφοφόροι, όπως κάθε ασυνείδητο, αντιτίθεται στις εντολές, όταν δίδονται κατ΄ ευθείαν, όπως συμβαίνει τώρα.

3. Στην ευθεία εντολή,"μην ψηφίζετε αυτούς που δεν τους θέλουμε" το ασυνείδητο απαντάει, ψηφίζουμε αυτούς που δεν τους θέλετε, επειδή ακριβώς δεν τους θέλετε.

4. Αχ πατρίδα, που δεν έχεις άξια ηγεσία , τώρα που τη χρειάζεσαι περισσότερο ίσως από κάθε άλλη φορά, με τον πνευματικό πόλεμο που σου κάνουν οι δυνάμεις του Εχθρού!

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Αγαπητέ κύριε Λαγκουβάρδο

Σας ευχαριστώ για τα σχόλια ή σχόλιο. Είναι στη δική σας διακριτική ευχέρεια να σβήσετε όποιο από τα δυο προτιμάτε.

Θα σας απαντήσω, επειδή είναι ενδιαφέρουσα η επισήμανση που κάνετε : "Αν, παρόλο που θα θέλαμε ο κόσμος να είναι συνειδητός, είναι ασυνείδητος, η κατάληξη αυτή έχει κάτι καλό, ότι το ασυνείδητο το φυλάει ο Θεός".

Ορθή επισήμανση με την έννοια ότι ο Θεός μας φυλάει σε όλα, συμπεριλαμβανομένου και του ασυνειδήτου. Όχι όμως για να παραμένει πάντα ασυνείδητο. Το ασυνείδητο πρέπει να γίνει συνειδητό. Όσο παραμένει ασυνείδητο, και παρόλο που το φυλάει ο Θεός, δεν παύει ο άνθρωπος να είναι ελεύθερος. Οπότε, ή θα το αφήσει στο έρεβος της ασυνειδησίας - σημειώσατε υπάρχουν αρκετά υποκατάστατα γνώσεως τύπου placebo - ή με την βοήθεια του ενανθρωπήσαντος Λόγου, του Παναγίου Πνεύματος, της υπεραγίας Θεοτόκου και του φερωνύμου αγίου, το όνομα του οποίου έχουμε όντας βαπτισμένοι, το ασυνείδητο θα γίνει συνειδητό και τότε θα καταλάβουμε το "έδωκεν ημίν την αιώνια ζωή και το μέγα έλεος".

δάσκαλος είπε...

Χαίρετε κ. Χριστοδουλίδη! Έλαβα κι εγώ το ίδιο email. Ενώ δεν διαφωνώ με όσα γράφει το κείμενο θεωρώ ότι θα έπρεπε να συμπληρώνεται με αντίστοιχα κείμενα και για τα υπόλοιπα κόμματα, ειδικά αυτά που μας κυβερνούν τόσα χρόνια. Από εκεί και πέρα δε νομιζω ότι πρέπει να μας απασχολεί το θέμα παραπάνω, κατά την προσωπική άποψή μου βέβαια, που εκφράζεται στα παρακάτω άρθρα μου:
http://krufo-sxoleio.blogspot.gr/2012/06/blog-post_15.html
http://krufo-sxoleio.blogspot.gr/2012/05/blog-post_01.html
http://krufo-sxoleio.blogspot.gr/2012/05/blog-post_31.html
Ευχαριστώ για την φιλοξενία

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Αγαπητέ ΔΑΣΚΑΛΕ

Σε ευχαριστώ για την επίσκεψη και το σχόλιο. Το άρθρο δημοσιεύθηκε ανώνυμα σε ιστολόγιο, αν ήταν δική σου η πρωτοβουλία και πάλι ένα ευχαριστώ. Όσο για το "θα έπρεπε να συμπληρώνεται με αντίστοιχα κείμενα και για τα υπόλοιπα κόμματα, ειδικά αυτά που μας κυβερνούν τόσα χρόνια" έχεις δίκιο. Φαίνεται ότι ήταν πολύ μικρό αυτό που έγραψα : "Αλλά να γυρίσουμε πίσω στο μαντρί, όπου σταυλίζονται ΝΔ, Πασοκ, ΚΚΕ, και οι ποικίλοι συνδυασμοί τους - διαλεκτικές συνθέσεις προτιμότερα - δεν γίνεται. Η Ελλάδα είναι προς πώληση". Προτίμησα να μην επεκταθώ σε κριτική, για να μη δώσω έκταση στο άρθρο.

δάσκαλος είπε...

Αγαπητέ κ. Χριστοδουλίδη,
τώρα είδα το άρθρο στο άλλο ιστολόγιο (αντέγραψα τον τίτλο στο google και το βρήκα στο "ξυπνήστε ρε"). Δεν ήταν δικιά μου πρωτοβουλία.
Με λύπησαν τα σχόλια που διάβασα. Δυστυχώς δικαιώνομαι. Δεν αγαπάμε και δεν σεβόμαστε ο ένας τον άλλον, πως να πάει μπροστά ο τόπος. Γράφεται κάτι και όποιος δεν συμφωνεί στέλνει τον άλλον στο πυρ. Δεν μας ενδιαφέρει να γνωρίσουμε τον Κυπριανό, τον δάσκαλο, τον χ, τον ψ κλπ., να τον κατανοήσουμε, να τον αφουγκραστούμε, να διαλεχτούμε βρε αδερφέ. Ψυχικά "άλατα μπάνιου"...
Υγεία σας εύχομαι και καλή δύναμη!

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Αντεύχομαι, και με την ευκαιρία, λίαν ενδιαφέροντα τα άρθρα σας. Ειδικά αυτή η αναφορά στον Ι. Μεταξά και τα περί δημοκρατίας λεγόμενα, με εξέπληξε. Συλλογίζομαι πόσα και πόσα μας κρύβουν ... .